Reacties voor: Concept toont het iPhone-adresboek van de toekomst

Wat als het iPhone-adresboek geen app zou zijn, maar een onderdeel van Spotlight dat al je communicatie kan zien met alle personen in alle apps? Dat laat het concept van ontwerper Frank Costa zien.
Bram Balk - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Dat vind ik nu net de kracht van de contacten-app: Gewoon 1 lange lijst met alle informatie van al je contacten, gecentraliseerd op je iPhone zonder dat jan-en-alleman al die info gaat gebruiken. Hoeveel makkelijker, overzichtelijker en betrouwbaarder kan een app nog worden? 🙂

    Als je enkel zoekterm-gerelateerde info toont, is het dus onmogelijk alle contactinformatie te zien? Lijkt me toch niet echt overzichtelijk.

  2. Niet echt een nuttig concept. Het enigste wat fijn zou zijn in iOS9 is dat devs een API krijgen om een knop in de contacten app te krijgen zodat je snel een bericht kan sturen naar de gekozen contact persoon. BV: knop voor whatsapp bericht.

  3. Als iets goed is hoeft het ook niet veranderd te worden

  4. Origineel geplaatst door Barend
    Als iets goed is hoeft het ook niet veranderd te worden

    Jammer dat Apple zich dat bij iOS 6 niet gerealiseerd heeft, zou veel (zo bezien) onnodige iOS 7 aanpassingen hebben voorkomen 😉

  5. Laat me zelf maar kiezen wie ik in mijn adresboek zet.

  6. Laat ze maar eens beginnen met het ondersteunen van groepen, zodat we een mail, sms … Kunnen versturen naar een aantal mensen zonder de adressen één voor één te moeten toevoegen.

  7. Amen op zowat alle bovenstaande reacties.

    Het adresboek kan iets mooier gemaakt worden maar ik zou daar verder weinig of niets aan veranderen. Het is goed zoals het is: niet mee gaan goochelen.

  8. Liever niet, krijg je al het geneuzel van facebook, whatsapp e.d. tussen je serieuze conversaties door. Nu blijft het nog lekker apart. Heerlijk

  9. Het concept klinkt verdacht veel als de oplossing die Windows Phone gekozen heeft: kies eerst een persoon en dan pas met welke App je wil communiceren. Persoonlijk vind ik dat een elegantere oplossing dan eerst de App moeten openen en dan de persoon met wie ik wil communiceren. Vooral als je via verschillende Apps met iemand aan het communiceren bent geweest (mail, iMessage, WhatsApp) is het erg handig om dit in één overzicht te zien.

  10. zoiets is denk al lang mogelijk, en misschien ook wel uitgewerkt bij apple.
    maar denk eens over de eerste reactie van mensen als ze horen dat contactinformatie opgeslagen wordt in een cloud… dat kan meer klanten kosten dan dit oplevert.

  11. Laat Apple eerst maar is de groepen functionaliteit optimaliseren voordat ze iets anders gaan verbouwen aan het adresboek.Ik noem bijvoorbeeld:- groepen aanmaken / hernoemen op ios device- bjj nieuw contact aanmaken meteen kunnen kiezen in welke groep hij / zij komt

  12. dan mijn reactie op de rest van de reacties: als bestaande dingen zouden moet blijven omdat ze al goed zouden zijn, zou er weinig innovatie in de wereld zijn, is het niet? Er is niets mis met optimaliseren.

  13. Eh, mijn contacten staan al bij Apple in de cloud… Makkelijk syncen tussen ios devices en osx.
    Zoeken doe ik al via spotlight, dan vindt hij ook contacten (en de contacten app gebruikt vast zelf ook spotlight)

    Dus alleen nog een linkje naar de communicatie apps, alleen worden dat er wel veel. Ik heb er nu al >10…

  14. @Johan: Tegen verbeteren en optimaliseren zullen weinig mensen bezwaar hebben.

    Maar niet elke verandering is per sé een verbetering. (of innovatie zo je wilt)
    Als een verandering geen duidelijke verbetering is zullen veel mensen ook kritischer naar de nadelen kijken.

    Dat geldt heel sterk voor iOS 8, met alle hardnekkige problemen waar velen tegenaan blijven lopen. Dat gold in mindere mate al voor iOS 7, waar de opvallendste veranderingen vooral cosmetisch waren.

    En afgaande op de reacties geldt het volgens velen ook voor dit concept.

    Vaak is dat natuurlijk ook subjectief. Met mensen die kritisch zijn wegzetten alsof ze ‘dus’ tegen innovatie zijn laat je blijken over weinig relativeringsvermogen tav je eigen inschatting te beschikken.

  15. Origineel geplaatst door Johan
    dan mijn reactie op de rest van de reacties: als bestaande dingen zouden moet blijven omdat ze al goed zouden zijn, zou er weinig innovatie in de wereld zijn, is het niet? Er is niets mis met optimaliseren.

    A-men!!

  16. Dit is niet optimaliseren, dit is alles nodeloos ingewikkeld maken en alles aan elkaar willen knopen.
    Doe maar niet, ik hou van uncluttering, anders ga ik wel naar Android.

  17. In tegenstelling tot de meeste negatieve reacties vind ik dit eigenlijk een goed idee. Als ik nu een contactpersoon moet zoeken gebruik ik ook al de spotlight search, echt de snelste manier om iemand te vinden.
    Voor je een afspraak hebt met iemand kan je met 1 klik gemakkelijk alle laatste communicatie terugvinden of zijn/haar laatste posts bekijken. Praktisch.
    En aangezien mijn contacten toch al opgeslaan wordt in icloud… Verder zou het concept wel zo slim zijn dat je kan kiezen welke applicaties je toegang wil geven en welke niet. dus blijft de keuze uiteindelijk aan de gebruiker hoe ver hij wil gaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.