Reacties voor: Concept: wat als de iPhone 7 een draadloze lader krijgt?

Wat als de iPhone 7 draadloos opgeladen kan worden? Conceptmakers hebben een iPhone 7 gemaakt die hier nu alvast gebruik van maakt, met behulp van een slim oplaadstation.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 25 reacties

  1. Toch vind ik dit concept er heel gaaf uit zien. De dikte sluit ongeveer aan op de dikte van een iPhone 5S en 5, waardoor ik zeker geneigd zou zijn om te upgraden. Omdat mijn 5S het nog perfect doet ga ik geen iPhone 6 kopen omdat ik dat zonde vind.

    Hoewel de 6S eerst nog uit moet komen, kan ik niet wachten op de iPhone 7.

  2. Het enige voordeel aan draadloos opladen is dat je dan minder “gaatjes” heb in je telefoon waar vuil en water in kunnen komen. Op deze manier word de telefoon dus meer waterbestendig. Ik gebruik bijvoorbeeld de koptelefoon ook niet meer dus is voor mij overbodig op een telefoon geworden. Synchroniseren en dingen overzetten doe ik allemaal via de cloud of wifi, bluetooth e.d.

    Als dus de Lightning kabel verdwijnt dan vind ik dat niet erg. Misschien een optie voor de iphone 7 om een 2 versies van een telefoon te maken. 1 met uitgangen en de andere voor mensen die alles draadloos doen. Als ze die dan de iPhone AIR noemen ;).

  3. @F1WilliamsJeff: Zal niet zo snel gebeuren, de Lightning kabel heb je nog steeds nodig op ‘m aan je PC te kunnen aansluiten of in de auto te kunnen laden.

  4. @Mark: Volgens mij is er een paar ios’en geleden een optie gekomen dat je geen PC meer nodig had voor je iphone en ik gebruik hem echt al jaren niet meer via mijn pc. En in de auto opladen kan toch ook gewoon draadloos? Dus daarom zeg ik ook dat voor sommige mensen het gewoon niet meer nodig is.

  5. Apple gaat waarschijnlijk gelijk voor draadloos stroom. Zonder kabels dus., via Wifi of zo.

  6. Het enige wat ik wil is een accu die 10 x zo lang meegaat. De rest is bijzaak.

  7. @marc: je kan zover ik weet geen stroom overbrengen via WiFi dus dat zal ‘m niet worden 😉.

  8. Draadloos is een groot woord. Getuige ook het witte snoer op de foto. Een betere benaming is contactloos laden. 😉

    /mierendinges

  9. Origineel geplaatst door Laurens
    @marc: je kan zover ik weet geen stroom overbrengen via WiFi dus dat zal ‘m niet worden 😉.

    Stiekem toch wel. Nadeel is dat je zoveel vermogen nodig hebt, dat je gelijk je eten kunt opwarmen met het signaal. Met een paar honder Watt lukt het best. Maar het resultaat is gelijk aan wat je magnetron zou doen met het deurtje open (als je de beveiligingen omzeilt).

  10. Ik zou wel eens een overzichtje per model willen zien van concepten die het meest op de werkelijke versie lijkt.

  11. Origineel geplaatst door Dappere Dirk
    Draadloos is een groot woord. Getuige ook het witte snoer op de foto. Een betere benaming is contactloos laden. 😉

    /mierendinges

    Mee eens. Er is nog geen telefoon op de markt die draadloos opgeladen wordt.

  12. Onhandig als je telefoon (bijna) leeg is en je wilt doorgaan met appen, browsen, gamen. Kan niet als hij op een platform moet blijven liggen, kan wel met kabel.

  13. Lijkt me toch handiger dan die stroomkabels die nu altijd mysterieus verdwijnen (Of ben ik de enige die daar last van heeft?)

  14. Ik heb alvast dit besteld

    De ZNAPS magnetische adapter via Kickstarter. Is al een serieus succes.

  15. Origineel geplaatst door Dappere Dirk
    Draadloos is een groot woord. Getuige ook het witte snoer op de foto. Een betere benaming is contactloos laden. 😉

    /mierendinges

    Vind draadloos toch beter. Je telefoon word immers niet met een draad verbonden om op te laden, alleen de oplader word met draad verbonden. Contactloos juist niet want de telefoon moet wel contact maken met de oplader. 🙂

  16. Origineel geplaatst door MineTimelapser
    Lijkt me toch handiger dan die stroomkabels die nu altijd mysterieus verdwijnen (Of ben ik de enige die daar last van heeft?)

    Heb jij dat ook ?!

  17. Origineel geplaatst door Dick de wit
    Vind draadloos toch beter. Je telefoon word immers niet met een draad verbonden om op te laden, alleen de oplader word met draad verbonden. Contactloos juist niet want de telefoon moet wel contact maken met de oplader. 🙂

    Juist niet beter je telefoon moet op de lader liggen om te laden, dus whatAppen enzo zit er niet bij dan tijdens het laden dan stopt die iedere keer.

  18. Heb voor mijn iPhone 6 gewoon een mophie juice pack met draadloos laadstation en eerlijk gezegd werkt dat super. Zo heb ik in mijn case altijd extra power en ‘s avonds zet ik hem gewoon op de lader. Is lekker handig.

  19. Wat is er toch mis met opladen via een kabel pfff moemakers

  20. Ja ik zou hem kopen als dat hem wordt en dat draadloos word vind ik ook helemaal geweldig, maar een ding vind ik wel jammer dat is dat de home buten er nog zit, ik hoop dat ze die weg halen en de vingerscan in het scherm doen bij de Iphone 7. Dan ga ik hem echt halen kosten wat het kost.

  21. Misschien ligt het aan mij, maar…
    1) Dit betekend toch gewoon dat je nog steeds een snoer hebt aan het basisstation?? Dus kabels houd je nog steeds.
    2) Daarnaast laad je nog steeds via kabel je telfoon onderweg op, anders sjouw je je een ongeluk om steeds het basistation mee te nemen…
    3) je light.conn. gaat er heus niet af, anders kan de genius geen analyse doen en waar sluit je anders je powerbank op aan…

    Kortom, nice to have en staat leuk in huis. Absoluut geen need to have en… kost onnodig geld, gelet op praktisch nut.

  22. @F1WilliamsJeff: ik zie in de toekomst ook wel een iphone houder voor de auto komen die bij het vast klikken in de houder gelijk draadloos gaat laden..

  23. Draadloos laden bestaat niet, een laadstation is met voeding verbonden, verbruikt dus ALTIJD. De ‘winst’ is contactloos je telefoon op de lader leggen… De nieuwste technologieën hebben 20% rendement, dus 80% van het vermogen gaat verloren, in een tijd van duurzaamheid en besparen op energie helemaal geen goed idee… Dit is objectief en technisch bekeken, enkel nadelen!

  24. @Guido: De energie waar het om gaat win je terug als jij je kachel 0.05 graad lager zet
    De Qi standaard is al helemaal uitontwikkeld terwijl Apple zit te slapen (en het gelamenteer goedpraat met kulargumenten. Prikken jullie alsnog een kabel in je Watch ?)

  25. ik lees een hoop reacties maar hoe laad je dan op in de auto ?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.