Reacties voor: Concept iPhone 6s geïnspireerd door Apple Watch

Een nieuw concept laat zien hoe een iPhone 6s gebaseerd op de Apple Watch eruit kan zien. Zonder homeknop, maar nog wel met Touch ID.
Lees het complete artikel → Concept iPhone 6s geïnspireerd door Apple Watch
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 24 reacties

  1. Foutje? De 6s krijgt gewoon hetzelfde design hoor

  2. Psies. De 6s zal wel waterdicht worden, saffier glas krijgen en de a8x processor van de Air 2. Dit alles in het huidige jasje.

  3. De IPhone 6s krijgt inderdaad het zelfde design. Maar dit design is in één woord: prachtig!

  4. Normaliter moedig alle ontwerpen aan, was ik een voorstander van alle iPhone ontwerpen, maar deze vind ik dan ronduit verschrikkelijk. Vind het er niet stijlvoller op worden.

    En daarnaast ‘Home button back on the top’ vind ik echt een dom idee. Nu de power button aan de zijkant zit is alleen maar slimmer, in tegenstelling tot vreemde vingeryoga. Het combineren van de home- en powerbutton vind ik geen slecht idee, maar dat gaat je helaas niet lukken. Dan moet je gaan vegen met je vinger over de TouchID, zoals bij Samsung en dat is gewoon dom. Zeker als het toestel nóg dunner gaat worden. Maar geen homebutton (tóch jammer) maakt het wel zo dat het toestel minder lang wordt- een vooruitgang in mijn ogen 🙂

  5. Lekker dan, heb je volgend jaar een gloednieuw toestel, staat er nog iOS 6 op!

    #bigfail #wasstevejobsernogmaar 😀

  6. Origineel geplaatst door iEric
    Lekker dan, heb je volgend jaar een gloednieuw toestel, staat er nog iOS 6 op!

    Oh, als ik kon kiezen voor iOS 6 op mijn 5S… Geen minuut twijfelen!

  7. Nooit gedacht dat Apple terug zou gaan naar iOS 6

  8. Lijkt meer op een iPod touch

  9. De ontwerper heeft duidelijk geen verstand van draadloze technologie: met dit ontwerp heb je nul ontvangst.

  10. 1 dig vind ik heel mooi. En dat is de volume knoppen samen met de mute schakelaar.. Mooi uitgedacht

  11. Alleen lastig met hoesjes.. Maar wie wil der nou een hoesje om een bijna chroome telefoon?:P

  12. @Онно: Antennes worden gedekt door glimmende plastic lus gaat over de achterkant op zijn rand. Het is duidelijk zichtbaar op een van mijn foto’s (Most esthetische draadloos), evenals van elke kant van het apparaat, het maken van een duidelijke symmetrie met de frontale glas.

  13. Leuk allemaal dat verplaatsen van TouchID maar uiteindelijk moet het niet uitmaken hoe ik de telefoon vastpak. Met links, rechts, tussen m’n bovenste vingers of in mijn knuist. Hij moet ALTIJD unlocken als IK hem vastpak.
    Voor betalingen is een verplichte handeling dan weer wel handig.

  14. Kunnen ze die concept makers alsjeblieft een baan aanbieden bij Apple?
    Ik vind dit concept en de vorige 2 ook veel mooier dan de iPhone 6!
    Mooi glimmend metaal ipv dof aluminium. (En vast ook veel steviger!)
    Geen rare strepen op de achterkant die ook nog kunnen verkleuren.
    Als de iPhone korter, dus handzamer kan worden doordat de homeknop in het scherm kan ontbreken? Helemaal top!!!
    Mooie volume knoppen en het belangrijkste: een camera die IN de behuizing past!
    Dat blijf ik een ontzettende misser vinden van de iPhone 6: die uitpuilende camera!
    Ik kan me daar maar niet overheen zetten! Totaal NIET Apple-achtig!
    Het enige dat ik nog mis bij de concepts is een appeltje dat kan oplichten, net als bij de Macbooks…
    Dat zou ik echt geweldig vinden!

  15. @Grisha Serov: Mijn complimenten, ziet er top uit!
    Heb je al gesolliciteerd bij de ontwerpafdeling van Apple?
    Gezien het laatste ontwerp, de iPhone 6, kunnen ze daar wel nieuwe mensen gebruiken;)

  16. Het idee van de volume knoppen en mute-switch als een ding is zeker een mooi idee. De home- en power knop in een is op zich een logische stap, maar de herpositionering naar de bovenkant is natuurlijk compleet onlogisch. Als de touch-id daadwerkelijk zo klein gemaakt zou kunnen worden zou ik hem liever op de voorkant terug zien met smallere randen boven en onder het scherm.

    De materiaalkeus, gepolijst staal, is mij een compleet raadsel. Dit word natuurlijk een grote ramp aan krassen, zeker als je dit vergelijkt met het veel hardere en slijtvastere geanodiseerde aluminium wat tegenwoordig word gebruikt. Ik kan geen scenario bedenken waarin Ive een stap terug zou doen en de derde generatie iPod Touch weer tevoorschijn haalt.

    Laat ik verder maar zwijgen over iOS 6..

  17. En hoe ga ik Siri dan aan de praat krijgen?

  18. Ik vind het niet echt bij Apple passen, of het nou geïnspireerd is door de Apple Watch of niet. Apple kampt al sinds de eerste iPhone met de antennes/zenders, dat gaat een een ontwerp met roestvrij staal niet oplossen. Dat de home-button nergens naartoe gaat mag eigenlijk wel duidelijk zijn, maar juist hier ontwikkelt zich dit ontwerp niet verder. De randen aan de onder- en bovenkant zijn er nog steeds groot/aanwezig (een van de kritiekpunten van huidige iPhones) en het scherm wordt aan de zijkanten door het gebogen glas afgekapt, wat erg fraai lijkt bij interface-elementen aan de zijkant (symbool van batterij, bereik en de twee knoppen). Nee, ik vind dit te ondoordacht.

    Überhaupt ben ik juist erg tevreden met de home-button. Het is een mooi contrast tot de touchscreen en het behoudt de sensatie dat het niet allemaal virtueel is. Over de gecombineerde volume-/mute-switch kan ik weinig zeggen. Ik vind het juist prettig om die aparte knop te hebben, puur omdat heel snel ook in de broekzak kan worden vastgesteld of deze aan of uitstaat.

  19. Dit is op zich een erg mooi ontwerp, maar het verplaatsen van de home button vind ik geen goed idee.
    Vooral omdat je dan bij TouchID een veel kleiner oppervlak hebt om te scannen.
    Wel vind ik de volume- en muteknop in één een super idee!
    Alleen het lijkt op het plaatje over de dikte alsof de maker weer heeft gekozen voor een microsim. Deze simkaarthouder lijkt een stuk groter dan die van de iPhone 6

  20. Op zich niet lelijk, maar wel wat ondoordacht. Het formaat van de telefoon moet kleiner kunnen door kleinere randen, combi van home en powerbutton vind ik geen goed idee. Touch ID moet dan op basis van een heel klein stukje van je vingerafdruk. Dat lijkt me minder veilig. Of staal beter en sterker is dan aluminium, weet ik niet. In elk geval is het zwaarder volgens mij en dat is geen goed idee. Voor de rest vind ik dit ontwerp niet echt creatief. Alleen de volume/mute knop lijkt me handig.

  21. Nog een dingetje. Staal is veel zwaarder dan aluminium. Bij een Apple Watch kan dat. De behuizing is redelijk klein dus relatief weinig staal. Bij een iPhone 6 en 6+ is dat wel anders. Een (veel) zwaardere iPhone gaat Apple nooit maken.

  22. Als Apple die homebutton durft weg te laten, kunnen de phones wat korter worden en dan zouden de verhoudingen beter zijn. Bovendien gaat het multitasken makkelijker als je alleen maar hoeft te vegen of tappen.

  23. Buiten dat ik het een lelijk en ondoordacht design vind stoor ik me aan het iOS 6. Sommige mensen kunnen zich nog steeds niet vinden in de nieuwe flat style (ik vind het prachtig overigens) maar waarom zou Apple een stap terug doen?

    Uiteindelijk zullen interfaces geen traditionele visual cues meer nodig hebben en dus is real-life design niet meer nodig op een telefoon. En maar goed ook

  24. Origineel geplaatst door Luuk Lamers
    Buiten dat ik het een lelijk en ondoordacht design vind stoor ik me aan het iOS 6. Sommige mensen kunnen zich nog steeds niet vinden in de nieuwe flat style (ik vind het prachtig overigens) maar waarom zou Apple een stap terug doen?
    Uiteindelijk zullen interfaces geen traditionele visual cues meer nodig hebben en dus is real-life design niet meer nodig op een telefoon. En maar goed ook

    Dat zal niet gebeuren. Uiteindelijk wordt elk ontwerp weer door een ander ingehaald. De ‘flat style’ is geen vaste trend, maar een wisselvallige. Dat is duidelijk te zien in Google’s nieuw Material Design. Ook al is het nog steeds een ‘flat style’, de achterliggende principes (lagen, schaduwen, Rolodex) beginnen weer de tegenovergestelde kant op te gaan. Ook Yosemite impliceert dat Apple daar niet helemaal in gelooft, waardoor het nieuwe design soberder lijkt ten opzichte van iOS 7/8. Ik durf te wedden dat over een aantal jaren een van de softwaremakers een radicale stap gaat nemen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.