Reacties voor: Concept: hogere multitaskbalk met app-beelden voor iPhone 5

Een ontwerper op het forum van The Verge heeft een concept voor een nieuwe multitaskbalk gemaakt. Deze zou zijn geoptimaliseerd voor de iPhone 5.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 24 reacties

  1. I like it!

  2. Dat beeld van de app zelf in de multitaskbar slaat echt helemaal nergens op in mijn ogen. De herkenbare iconen zijn daar wel heel erg klein. Overigens zie je ze mooier op de site van The Verge, beetje jammer dat jullie niet de fullsize hebben geplaatst.

    Dat Apple tot op heden nog niet helderheid, 3g etc in die multitaskbar heeft geplaatst is mij echt een raadsel.

    Maar een designer heeft zich weer in de spotlights proberen te zetten, zo zie ik het.

  3. Leuk concept. Nu even wachten tot hij gejailbreakt is, en dan is er wel iemand zo gek om zo iets te maken:)

  4. Heb liever dat je alles in 1 x kan afsluiten.

  5. Doet me denken aan de miniaturen van Windows 7, in de taakbalk.

  6. ziet er idd wel mooi uit, ik vind vooral dat er wel meer mogelijkheden zouden zijn voor grote schermen, er kunnen veel meer features zijn voor de iphone en ipad, niet alleen het swypen tussen apps met 4 vingers of meer.
    ios is simpel. maar je moet het niet te simpel maken.

  7. Maar denk ook eens na over wat dit van je batterij zal vreten! Multitasking op zich is al funest voor ‘batterylife’ maar ook nog eens alle pagina’s weergeven zoals die waren toen je ze verliet? Dat gaat het apple-volk niet leuk vinden

  8. Ik zag liever een soort exposé voor iOS, zoals op je Mac. Het bestaat al in de jailbreakscène en dat is pas duidelijk.
    Het concept hierboven vind ik maar niks. Wat heb ik aan een beeld van app dat zo klein is? En dan staat er nog eens een icoontje bovenop?

  9. @Joris: dat hoeft helemaal geen batterij te vreten. Als het gewoon een screenshot is van het laatste beeld voor je de app verlaat is dat helemaal statisch en kost dat niet meer energie dan een icoontje

  10. @tom: Dus dan moet je iDevice elke keer als je de app verlaat een screenshot maken (wat vrij intensief is door het retina display), die afbeelding comprimeren en verkleinen en in de multitaskingbar toevoegen. Niet alleen kost het je iDevice flink wat rekenkracht om dat allemaal te doen (Het zal prioriteit moeten krijgen omdat het anders een aantal seconden duurt voordat je icoontje is geüpdate of überhaubt verschenen) maar al die leuke afbeeldingen gaan ook nog lekker aan je RAM vreten…

    edit: en dan was ik nog vergeten dat je device de afbeelding eerst nog moet bijsnijden om dingen als de statusbalk niet te tonen

  11. Ik ben voor

  12. Hmm een hogere multitask bar …

    Ik vind dat idee met die app-screenshots maar niks. Voegt niets toe en maakt t zelfs alleen maar onduidelijker. Je gaat dan echt langer zitten staren naar die balk tot je de app ziet waar je naartoe wilt.

    Aan de andere kant vind ik het nieuwe design voor de muziek-bediening en het idee om er 3G, Wifi, Bluetooth en brightness in te verwerken wél goede ideeën!

  13. @Joris: Toch zul je zien dat als je je iPhone hebt gejailbreakt en via SSH door je bestanden browst, dat je iPhone wel degelijk al screenshots van je scherm maakt wanneer je een app afsluit, en per programma het in een mapje opslaat (en daarbij de huidige status van de app in het RAM-geheugen plaatst, zodat de app ook geen processorkracht meer gebruikt).

    Daarom zul je ook zien dat als je via de multitaskbalk naar een app switcht, het beeld tijdelijk even ‘gepauzeerd’ is, zodat de iPhone de huidige status van de app opnieuw uit het RAM-geheugen kan ophalen. In die tussentijd toont je iPhone het (statische) screenshot. Het is dus ook niet zo dat de app de hele tijd op de achtergrond draait (sommige apps zoals navigatie uitgezonderd).

  14. @Tom: Ik wil me verder nergens mee bemoeien, maar je verhaal klopt niet. De saved state houdt ook in dat wat de app op het moment van sluiten uit zendt, wordt opgeslagen. Dit wordt nu al gebruikt als je een app opnieuw opent, dan zie je voor een bepaalde tijd het beeld zoals het was toen je de app sloot. Dit kost dus niet meer rekenkracht of batterij. Het zou van Apple’s kant heel makkelijk geimplementeerd kunnen worden.

    @Thomas: Precies, ja.

  15. @Thomas: Zelfs navigatie-apps draaien niet ‘echt’ op de achtergrond hoor! Die worden gewoon tijdelijk ‘wakkergeschud’ elke keer als je positie verandert.

  16. Like! Ik kan niet wachten om snel mn brightness aan te kunnen passen

  17. Het zou ook wel fijn zijn als er een keer een drastische verandering in de look van Apple plaats zou vinden. Die wel in Apple’s stijl blijft weliswaar. Maar de afgelopen paar jaar is het eigenlijk toch altijd hetzelfde gebleven. Dat wordt op enig moment toch gewoon saai. Zou jammer zijn.

  18. De laatste screenshot is ZEER wenselijk.

  19. Stel dat iemand iets handigs bedenkt voor iOS en Apple het kopieert in hun iOS. Krijgen ze dan geen gezeik met de bedenken. Ik zie weer rechtzaken…

  20. Ziet er idd wel mooi uit, maar zal m’n batterij denk ik wel opvreten…

  21. ziet er lelijk uit als het ooit zou komen moeten ze ook een functie hebben om het weer uit te zetten.

    Maar die knoppen voor 3g zijn wel handig. Die apps zou ik niet zo willen zien maar die knoppen zou ik wel willen daar beneden.

  22. -Multitaskbar voor app is zo met scherm afbeelding echt lelijk, wordt alleen maar onoverzichtelijker. -1

    -Multitaskbar voor muziek is zo wel veel beter, iets groter waardoor alles erin past. +1

    -Multitaskbar voor instellingen is ook goed, alleen heb ik liever dat de instellingen knopjes zoals wifi, 3G beter bij berichtencentrum staat.

  23. Bestaat al langer voor HTC alleen dan uitgewerkt op hun manier. (htc one x) Apple moet echt iets innovatiefs gaan maken en misschien wel een heel vernieuwd homescreen ofzo! Echt ik zit echt te vol ongeduld te wachten op widgets zoals een twitter widget voor de iPhone!!

  24. Android Rip Off

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.