Reacties voor: Complicate It: snelle herinneringen op je Apple Watch

Met Complicate It maak je makkelijk complicaties op je Apple Watch, bijvoorbeeld een herinnering voor een taak. Je kunt de complicatie inspreken op de Apple Watch of intikken op de iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Omdat mijnheer Apple het woord ‘complication’ voor zijn onmisbare klokje heeft bedacht, moet iedereen deze omschrijving maar accepteren als ware het een vanzelfsprekendheid? Nog even, en je telt niet meer mee als je niet weet wat dit inhoudt…

  2. Ik vind “snelle blik” eigenlijk een nog veel krommer begrip…

  3. @Paul538: Complicatie is een heel normaal woord en wordt al jaren gebruikt voor alles op je horloge dat niet de tijd aanduidt.

    http://allesoverhorloges.nl/complicatie/

  4. @Paul538: Kom op man! Nu moet je toch onderhand wel weten dat dit in de horloge wereld een heel normale term is, en gewoon het woord daarvoor is!?

  5. Origineel geplaatst door Pim: Complicatie is een heel normaal woord en wordt al jaren gebruikt voor alles op je horloge dat niet de tijd aanduidt.
    http://allesoverhorloges.nl/complicatie/

    Naar mijn bescheiden mening is ‘een gecompliceerd uurwerk’ iets anders dan een ‘complication’. Soit.

  6. Het gaat dan ook om de zin daarna: “Elke ‘extra’ functie naast uren en minuten heet dan een complicatie:”. Apple heeft hierin helemaal niks bedacht maar slechts de reeds bestaande terminologie toegepast.

  7. Origineel geplaatst door Paul538
    Omdat mijnheer Apple het woord ‘complication’ voor zijn onmisbare klokje heeft bedacht, moet iedereen deze omschrijving maar accepteren als ware het een vanzelfsprekendheid? Nog even, en je telt niet meer mee als je niet weet wat dit inhoudt…

    Zelf niet eens de moeite genomen om het even op te zoeken? Jij hebt er nog nooit van gehoord. Apple gebruikt de benaming en dus is het niet waar c.q. stom? Werkelijk…..

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Complication_(horology)

  8. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  9. Een complicatie op een traditioneel horloge is elke extra die een horloge “gecompliceerder” maakt om te bouwen. In tech-termen is dit gewoon een “feature”. Voor traditionele horloges geldt dat hoe meer complicaties, hoe ingewikkelder en dus duurder om het horloge in elkaar te zetten. Datum, stand van de maan en stopwatch zijn bekende complicaties.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.