Reacties voor: Comic Sans-dag gaat aan iOS-gebruikers voorbij

Het is Comic Sans-dag, maar iOS-gebruikers zullen daar weinig van merken. In iOS werkt Comic Sans niet in de Safari-browser en appontwikkelaars werken vrijwel nooit met Comic Sans.
Lees het complete artikel → Comic Sans-dag gaat aan iOS-gebruikers voorbij
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Kan niet zeggen dat ik het erg vind dat ik deze dag niet meegekregen heb 🙂

  2. Chalkboard lijkt nog meer op Comic Sans dan MarkerFelt. Apple-gebruikers kunnen op http://www.mensa.nl/ op die manier toch iets van het gevoel van Comic Sans dag meekrijgen. 😉

  3. Voor website kan je Google font gebruiken

  4. Oh my.. Had ik dit nou meer eerder geweten!! 🙁 dan had ik vandaag al mijn mails en documenten in Comic Sans grootte 30 geschreven! Gemist kans :'(

  5. Comic sans is ontworpen voor mensen met dyslectie. Om de tekst makkelijker te kunnen lezen.

  6. @LongJohn: Nee hoor. Het is door MS gemaakt als een “comic” font. Een lettertype dat gebruikt kan worden in de tekst ballonnetjes van een stripverhaal. Dat het gemakkelijk te lezen is voor mensen met dyslexie is pure toeval. Er zijn echter fonts gemaakt die speciaal voor mensen met dyslexie zijn ontwikkeld.

    Voor die gene die niet snappen waarom er zo veel mensen tegen comic sans zijn zouden eens de website comicsanscriminal.com moeten bezoeken dan wordt alles uitgelegd. Dan weet je ook wanneer je het wel en niet kan gebruiken.

  7. “Gelukkig” kunnen we alsnog Comic Sans zien door de lessen van Paul Hegarty (Stanford) te volgen via iTunes U; al z’n slides gebruiken Comic Sans…

  8. Origineel geplaatst door Donovanaray
    @LongJohn: Nee hoor. Het is door MS gemaakt als een “comic” font. Een lettertype dat gebruikt kan worden in de tekst ballonnetjes van een stripverhaal. Dat het gemakkelijk te lezen is voor mensen met dyslexie is pure toeval. Er zijn echter fonts gemaakt die speciaal voor mensen met dyslexie zijn ontwikkeld. Voor die gene die niet snappen waarom er zo veel mensen tegen comic sans zijn zouden eens de website comicsanscriminal.com moeten bezoeken dan wordt alles uitgelegd. Dan weet je ook wanneer je het wel en niet kan gebruiken.

    Haha, nu je het zegt inderdaad. Nooit aan gedacht! Op de middelbare school was dit de shit. Tegenwoordig schrijf ik m’n papers allemaal met helvetica, laatst nog eens geprobeerd in helvetica neue light.
    Ben geen grote fanboy, maar vond het in iOS 7 toch wel erg strak allemaal.

  9. Comic Sans: de Gerard Joling onder de fonts.

  10. Ik had het ook op de middelbare school. Maar niet omdat ik het mooi vond. Als ik een paper moest inleveren op school mochten we alleen lettertype grote 10 gebruiken. en omdat comic sans net even wat voller is kwam ik eerder aan de 4 kantjes 😛

  11. Als een leerling bij mij iets inleverd in Comic Sans, krijgt hij of zij het gelijk weer terug.
    Is toch niet om te aan zien.

  12. @Dean: Maar leerlingen mogen bij jou wel een tekst met dt-fouten inleveren?!

  13. Origineel geplaatst door André
    Kan niet zeggen dat ik het erg vind dat ik deze dag niet meegekregen heb

    Exact…

    Origineel geplaatst door Andreas
    @Dean: Maar leerlingen mogen bij jou wel een tekst met dt-fouten inleveren?!

    Een tekst met dt-fouten is irritant maar wel te lezen. Comic Sans op school inleveren (in ieder geval in de bovenbouw) is m.i. bij een serieuze opdracht het niet serieus nemen van de opdracht 🙂 Het gaat maar om de context, maar een werkstuk ga je dus niet in Comic Sans inleveren tenzij je zo laag mogelijk wilt scoren en je naam ook maar fout spelt.

  14. Origineel geplaatst door Bubbly
    Een tekst met dt-fouten is irritant maar wel te lezen. Comic Sans op school inleveren (in ieder geval in de bovenbouw) is m.i. bij een serieuze opdracht het niet serieus nemen van de opdracht. Het gaat maar om de context, maar een werkstuk ga je dus niet in Comic Sans inleveren tenzij je zo laag mogelijk wilt scoren en je naam ook maar fout spelt.

    Mij is op de middelbare school nooit verteld in welke vorm ik een paper/werkstuk in moest leveren. Op de universiteit leerde ik dat regelafstand 1,5 moest zijn, lettertype 12 in een leesbare font. Hele simpele regels maar iedereen houdt zich er aan.

    Als je als school of docent 1x zegt wat de regels zijn bij computer gemaakte werkstukken dan ben je er gelijk mee klaar. Zelfde geldt trouwens voor presentaties waar je met bewegende plaatjes een presentatie helemaal mee kan verpesten.

  15. @Jeroen: Ja, werkt! Die lijkt inderdaad erg erop.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.