Reacties voor: Comex stopt met jailbreak-werkzaamheden (jailbreak)

Comex, de bekende jailbreaker en ontdekker van JailbreakMe, zal na zijn stage bij Apple uit het jailbreak-circuit verdwijnen. Hij gaat in de toekomst wel jailbreaken, maar hoopt op een exploit van anderen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 40 reacties

  1. Slimme zet van Apple.
    Wel jammer, is een slimme vent die Comex.

  2. Geohot ben je er nog!?
    Please!

  3. Neeeeeeeeeeeeeeeeee

  4. Desnoods brengt apple zelf een jailbreak uit, anders blijft er geen klant meer over 😉

  5. Mijn theory conspiracy is nog steeds dat Comex al werkte,werkt of info vanuit Apple kreeg voor de jailbreaks. Tevreden mensen, illegale apps zonder dat Apple daarvoor verantwoordelijk is.
    Nu iOS5 zo goed als ‘af’ is en veel features bevat die de gebruikers willen, trekken ze de stekker uit de jailbreak scene.

    Het lijkt mij namelijk dat een organisatie als Apple het jailbreaken beter had kunnen voorkomen, but thats just a thought!!

  6. Nee wat een @%$#£$!

  7. Op Geohot hoef je ook niet meer te rekenen…
    zie: dit artikel.

  8. zeker slimme zet van apple. Nu hoeven ze hem alleen stagevergoeding te geven en comex maakt hun slimmer om ios nog beter te beveiligen helaas zal hierdoor jailbraken nog lastiger worden.

    Als comex het voorelkaar krijgt om in zijn contract te zetten dat apple hem moet betalen voor zijn bevinden naast de stagevergoeding dan heeft hij het goed voormekaar.

  9. Is de jailbreak voor ios 5 niet meer mogelijk dan?

  10. @Marcooo: Zo kan je overal wel een complottheorie in gaan zien :p

    Ik ben met je van mening dat Apple jailbreaken niet eens zo erg vindt (afgezien van het piraten van apps dan). Maar dat Comex daar al werkte? Of info kreeg? Nee.

  11. Spannend. Hoe zal dit aflopen voor de unlockers…?

  12. Ik zie hem als een verrader en overloper. Zodra de iPhone of iPad niet meer te jailbraken is stap ik van Apple af.
    Het fijne is juist de Jailbreak en niet de saaie standaard uitvoering.

  13. Shit… -_-

  14. als de nieuwe firmware uitkomt wil hij als gewone gebruiker toch graag zijn iPhone blijven jailbreaken.

    En als het niet lukt jailbreakt ie hem zelf, voor zichzelf.

  15. $55.000 aan donaties? Ik vind het niet zo raar dat hij er mee stopt. De JB’ers zouden zich moeten schamen. Op het moment dat Apple een firmware update lanceert schreeuwt iedereen om een nieuwe JB, maar het gros is dus te bescheten om een kleine donatie te doen. De man zal het echt niet om het geld hebben gedaan, maar dit verbaast mij echt.

  16. @hans anders: Jawel, alleen untethered op 3GS oude boot rom, tethered op 4, ipad1, iPod touch 3,4 en apple tv 2. iPad 2 totaal niet

  17. Er zijn toch genoeg hackers bij het Dev Team, daar is het vrij rustig trouwens. Die zullen zich echt niet druk maken.

  18. Hij heeft in ieder geval zijn grote baard afgeschoren, zo te zien.
    :0D

  19. Comex is en blijft een jailbreaker

  20. Origineel geplaatst door IceFollow
    als de nieuwe firmware uitkomt wil hij als gewone gebruiker toch graag zijn iPhone blijven jailbreaken.En als het niet lukt jailbreakt ie hem zelf, voor zichzelf.

    Hij heeft vast wel een jailbreak voor zichzelf altijd achter de hand 😉 zo slim moet je nou ook wel wezen.

  21. Origineel geplaatst door Flieps
    $55.000 aan donaties? Ik vind het niet zo raar dat hij er mee stopt. De JB’ers zouden zich moeten schamen. Op het moment dat Apple een firmware update lanceert schreeuwt iedereen om een nieuwe JB, maar het gros is dus te bescheten om een kleine donatie te doen. De man zal het echt niet om het geld hebben gedaan, maar dit verbaast mij echt.

    Zucht….. Hij hebt het gewoon slim gedaan .
    En waarom schamen je kan ook blij zijn met wat hij gedaan heeft

  22. @fred100ster: Flieps bedoelt dat 1,5 miljoen mensen hun iOS speelgoed jailbreaken met de website en dat er maar $55.000,- dollar binnenkomt. Dat had natuurlijk veel meer moeten zijn…

  23. Een echte jailbreaker jammert niet en meldt zich al helemaal niet bij het establishment.
    Had dan liever Saurik geholpen, die werkt zich kapot en kan er goed van leven.
    Whiner

  24. @Marcooo: Ik deel je mening.

  25. Origineel geplaatst door Remco
    @fred100ster: Flieps bedoelt dat 1,5 miljoen mensen hun iOS speelgoed jailbreaken met de website en dat er maar $55.000,- dollar binnenkomt. Dat had natuurlijk veel meer moeten zijn…

    Ik vind dat je geen gelijk hebt, want niemand is verplicht om te doneren.. Tuurlijk is het beter als je die mensen dankbaar bent en wat geld doneert.. Masr het moet niet, het mag..

  26. ********, veel mensen doen alsof comex en geohot de enigste jailbreakers zijn/waren.. Er zijn nog genoeg anderen wie dit doen en er zullen er zullen er heus wel nieuwe getalenteerde hackers bijkomen..

  27. Als er geen jailbreak meer mogelijk is, hoef ik geen iTools meer, dat maakt het juist een interessant produkt! Ik denk dat er heel veel mensen overstappen omdat bij de concurrent veelal meer mogelijk is! Apple houd te veel tegen. Voorbeeld: je telefoon als wifihotspot gebruiken kan gewoon op elke HTC of
    Samsung smartphone! Iritante zaken zoals dat klote iTunes gaan straks te zwaar wegen 🙁

  28. Origineel geplaatst door Jarko
    Een echte jailbreaker jammert niet en meldt zich al helemaal niet bij het establishment.Had dan liever Saurik geholpen, die werkt zich kapot en kan er goed van leven.Whiner

    Tja, maar dan zit je de gehele dag met onwelriekende baardaap op een kantoortje

  29. Ik zie het probleem niet zo eerlijk gezegd. Sommigen doen een moord voor een stage bij Apple (enig idee hoe goed dat op je cv staat?), en comex krijgt dit waarschijnlijk gewoon aangeboden. Uiteraard onder voorwaarde dat hij stopt met jailbreaken, wat logisch is en een kleine concessie voor zo’n fantastische stage.

    Bovendien klopt het ook wel wat comex zegt; Apple kijkt goed naar de jailbreak-scene en implementeert met elke nieuwe versie van iOS de meest gewenste. Toen ik net een iPhone had, gebruikte ik jailbreak voor wallpapers, sbsettings, mappen, tethering, bitesms voor de character count, backgrounder voor multitasking, ringtones en nog een handjevol dingen die leuk maar niet noodzakelijk zijn.

    Door de herhaaldelijke updates, heeft iOS nu meer dan een paar van deze functies ook (multitasking, tethering, sms count, wallpapers, mappen, etc.), waardoor jailbreaken steeds minder noodzakelijk wordt. Ik hoop nog steeds dat er een soortgelijke iOS-vervanger voor sbsettings komt en dan ga ik mij serieus afvragen of jailbreaken nog wel nodig is.

    De enige reden die ik kan bedenken waarom zoveel mensen gaan lopen piepen als er geen jailbreak meer komt, zelfs wanneer praktisch alle functionaliteit in iOS aanwezig is of komt, is vanwege het downloaden en installeren van illegale apps. En die mensen zijn gewoon paupers waar je toch geen aandacht aan moet besteden.

  30. @hans anders: Flieps geeft aan dat de donaties laag waren en dat jailbreakers (JB’ers) zich moeten schamen. Altijd lopen schreeuwen om een nieuwe jailbreak en zodra die er is hebben ze er geen cent voor over (oke, ze hebben er 3,5 cent voor over).

    fred100ster leest dat Comex zich moet schamen en is het daar niet mee eens. Hij vind dat Comex het slim heeft gedaan. Dat is dus ook niet waar Flieps het over had, deze had het over de JB’ers en niet over Comex. Hij gunde Comex namelijk meer.

    Dit probeer ik weer aan fred100ster uit te leggen. Ik geef dus niet mijn eigen mening, maar leg die van Flieps uit (ondanks ik het grotendeels wel met Flieps eens ben). Ik geef ook nergens aan dat mensen moeten doneren, zoals je suggereerd.

    Mogelijk eerst eens goed lezen voordat je zomaar iets gaat typen? Snap het, het is natuurlijk prachtig om je naam bij de reacties te zien staan, maar dan is het wel handig dat het wat verdieping heeft. Dus of geef extra informatie, of een onderbouwde mening of laat het reageren gewoon achterwegen…

  31. Yep. Ook daar zit een paar dollar van mij bij. Aan de studie uitgeven is een goed doel in mijn inziens! Nu maar hopen dat geohot het niet te druk heeft bij Facebook.

  32. Origineel geplaatst door Marcooo
    Mijn theory conspiracy is nog steeds dat Comex al werkte,werkt of info vanuit Apple kreeg voor de jailbreaks. Tevreden mensen, illegale apps zonder dat Apple daarvoor verantwoordelijk is. Nu iOS5 zo goed als ‘af’ is en veel features bevat die de gebruikers willen, trekken ze de stekker uit de jailbreak scene.Het lijkt mij namelijk dat een organisatie als Apple het jailbreaken beter had kunnen voorkomen, but thats just a thought!!

    Nee Apple zal het vast niet erg vinden dat ze miljoenen mislopen omdat mensen grote ladingen aan Apps installeren waar ze niet voor betalen. THINK AGAIN.

  33. Alleen nog maar tethered jailbreak 🙁 . Android here i come.

  34. Origineel geplaatst door thomas1
    Ik zie hem als een verrader en overloper. Zodra de iPhone of iPad niet meer te jailbraken is stap ik van Apple af. Het fijne is juist de Jailbreak en niet de saaie standaard uitvoering.

    Komaan alsjeblief zeg. je doet nog erger of hier nationale belangen mee gemoeid zijn met je verrader en overloper opmerking. Stap nu dan ook maar de eerste keer van apple af want we weten allemaal waarom mensen als jij absolut een jb willen hebben en dan spreek ik niet over de cydia store. Jouw principe : betalen voor apps= saai.

  35. Origineel geplaatst door Dekon
    Komaan alsjeblief zeg. je doet nog erger of hier nationale belangen mee gemoeid zijn met je verrader en overloper opmerking. Stap nu dan ook maar de eerste keer van apple af want we weten allemaal waarom mensen als jij absolut een jb willen hebben en dan spreek ik niet over de cydia store. Jouw principe : betalen voor apps= saai.

    Jij snapt het! Laat die paupers maar lekker overstappen. Alsof ik er wakker van lig als een ander geen iPhone heeft. Zolang ik mijn eigen iPhone maar heb.

  36. @Dekon: Doe ff normaal man..niet iedereen jailbreakt om niet te hoeven betalen.
    Ik heb ook een jailbreak voor SBSettings en agenda in mijn lockscreen..en nog wat andere dingetjes. Niet zo generaliseren.
    Meeste apps zijn gratis of 0,79..daar ga ik echt niet voor jailbreaken hoor.
    Heb zelf bijvoorbeeld netjes 74 euro betaald voor Navigon maar heb wel een jailbreak.
    Dus niet zo generaliseren aub

  37. Best wel jammer dat hij stopt zijn jailbreaks waren goed en simpel uit te voeren. Maar wat ik niet begrijp dat iedereen begint te jammeren over dat er geen jailbreaks meer komen. Er zijn meer jailbreakers dan enkel comex en geohot. Ih8sn0w en dev-team bv. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat jailbreaks van het dev-team zeker niet moeten onderdoen voor de jailbreaks van comex. Ze zijn iets moeilijker uit te voeren (jaja je moet je iphone in dfu zetten en lezen hoe je het moet doen) maar het heeft ook meer functionaliteit. Dus aan alle mensen die denken dat er geen jailbreaks meer komen. Think differend.

  38. Ik snap waarom hij stopt. Ik ben niet zo van het jailbreaken. De batterij en performens leiden er teveel onder.

  39. Zelf heb ik me ipod touch ook geupdate naar 4.3.5 en ga hem ook direct updaten naar ios 5, Ik heb de behoefte niet meer om te jailbraken vind het goed werken zo me ipod touch.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.