Reacties voor: iTunes-betaalmethode ClickandBuy stopt ermee (update)

De iTunes-betaalmethode ClickandBuy stopt vanaf april 2016. Vanaf dat moment kun je niet meer apps, muziek en films uit iTunes afrekenen met je bankrekening via ClickandBuy.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 50 reacties

  1. Oké dank !
    Ik ga hem effe weg halen!
    Dan koop ik maar iTunes kaartjes !

  2. Mijn eerste appstore account nog mee aangemaakt

  3. Zijn er nog andere manieren om bijvoorbeeld AppleMusic te kunnen betalen, hiervoor ben ik ClickandBuy gaan gebruiken

  4. Hierdoor gehackt en honderden euros aan materiaal gestolen via credit card. Alles terug gekregen van Apple, top service van Apple, niet van clickandbuy.

  5. Wat voor onzin is dit nou weer? Ik wil gewoon kunnen betalen zonder credit card!

  6. Origineel geplaatst door Jasper
    Wat voor onzin is dit nou weer? Ik wil gewoon kunnen betalen zonder credit card!

    Lees eens verder, vanaf kopje “alternatief: (…)”

  7. Origineel geplaatst door Rick de Jong
    Lees eens verder, vanaf kopje “alternatief: (…)”

    Kunnen mensen, die verplicht CC moeten gebruiken om familiedelen aan te zetten, ook gebruik maken van iTunes tegoed kaarten. Maw wordt t tegoed eerst van tegoed afgehaald en vanuit cc pas als er te weinig prepaid tegoed is?

  8. Apple,
    Fix PayPal betalingen.

    ok.doei

  9. Wat irritant! Ik wil gewoon zorgeloos iets kunnen kopen zonder rekening te houden met tegoed. Toch maar een creditcard koppelen dan.

  10. hoog tijd dat apple het voorbeeld volgt van spotify en wat doet met ideal

  11. Ik heb eerlijk gezegd nooit problemen gehad met c&b. Ik gebruik het al sinds 2009 en er is nooit iets fout gegaan met afschrijvingen maar ik sta nooit rood. Betalen met iTuneskaarten vind ik ouderwets maar is wel voordelig dus dat wordt inwisselen!

  12. Wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ook ik ben de dupe geweest van deze maffiapraktijken en heb om deze reden ook een credit card aangeschaft.

    Geen Nederlandse klantenservice, hoge telefoonrekeningen en nooit geen antwoord gekregen op mijn klachten.

  13. Origineel geplaatst door truus
    Kunnen mensen, die verplicht CC moeten gebruiken om familiedelen aan te zetten, ook gebruik maken van iTunes tegoed kaarten. Maw wordt ‘t tegoed eerst van tegoed afgehaald en vanuit cc pas als er te weinig prepaid tegoed is?

    Nee, dat kan helaas niet. Delen met gezin werkt alleen met afrekenen via de creditcard.

  14. Origineel geplaatst door MineTimelapser
    Hierdoor gehackt en honderden euros aan materiaal gestolen via credit card. Alles terug gekregen van Apple, top service van Apple, niet van clickandbuy.

    Ik heb hetzelfde meegemaakt.
    2 of 3 keer 50 euro.
    Door Apple inderdaad vergoed.

  15. Ik ben een Groot voorstander van ‘recht om geld van mijn rekening af te schrijven’ aan niemand weg te geven. Wanneer zij ten onrechte geld van je afhalen, dan is het een crime om dit aan te vechten ( uitzonderingen daargelaten ) maar vooralsnog, het is Mijn Rekening. Ik ben dan ook lang geleden overgestapt op prepaid. Het betalen via telefoonrekening , waar je nagenoeg altijd ‘verplicht bent’ om deze manier van incasso te gebruiken zou ik dan ook niet aanraden.
    Ik herinner me nog de regelmatige uitzendingen van consumenten programma over onterechte afschrijvingen ( of soms door dubieuze 0909-nummers , toen nog 06 ). Moet je dan bij telecom je geld gaan terug vragen?
    Creditcard , ook niet mijn voorkeur, kent hierin bescherming ten voordele van de cc houder. ( volgens mij , deze gebruik ik ook niet ).
    my2cents

  16. @Gonny van der Zwaag: Mijn ervaring is anders, Gonny. Ik heb zelf Gezinsdelen en mijn betalingen voor zowel Apple Music als iCloud data storage worden elke maand betaald van mijn winkelkrediet die ik op tijd aanvul (met meestal 20% korting). Mijn dochter heeft een Netflix abonnement die van haar eigen winkelkrediet wordt betaald. Laatst kocht ze iets waar ze onvoldoende krediet voor had. Het verschil werd toen wel van mijn CC afgeschreven (niet van mijn winkelkrediet). Ik neem aan dat dit bij iedereen zo zou moeten werken?

  17. Wat wel mag worden toegevoegd aan het artikel is dat je niet alles met iTunes kaartjes kunt betalen binnen het hebben en houden van Apple.

  18. Ik zal graag willen dat we ook Paypal kunnen gebruiken!!
    Zo onbegrijpelijk dat apple daar niets mee doet!

  19. @Ruud: er moet (!) een creditcard gekoppeld zijn maar áls er tegoed is wordt dat eerst gebruikt. En dan volgens mij eerst eigen tegoed, dan familie-hoofd tegoed en dan de card.

  20. Origineel geplaatst door Rick de Jong:
    Lees eens verder, vanaf kopje “alternatief: (…)”

    Origineel geplaatst door truus
    Kunnen mensen, die verplicht CC moeten gebruiken om familiedelen aan te zetten, ook gebruik maken van iTunes tegoed kaarten. Maw wordt t tegoed eerst van tegoed afgehaald en vanuit cc pas als er te weinig prepaid tegoed is?

    Ja zo gebruik ik het ook. Eerst wordt je iTunes tegoed gebruikt en als dat op is pas je credit card.

    Zo heb ik dankzij die kortingen op iTunes kaarten altijd wel 15 à 20 % korting op m’n aankopen.

  21. Jammer… Click&Buy gebruik ik al sinds m’n eerste iPhone en nooit problemen gehad i.t.t. wat veel mensen blijkbaar ervaren hebben. Toch maar m’n Visa prepaid card erin zetten dan. Wel een gedoe, omdat ik dan telkens moet zorgen dat hij opgewaardeerd is. En iTunes-kaarten kopen vind ik helemaal overdreven.

    Apple moet echt eens betalingen via PayPal of iDeal mogelijk maken..

  22. @G.makkinje: Blij toe dat ze weggaan. Heeft mij heel veel geld gekost door verkeerde afschrijvingen. Nooit bereikbaar, alleen in het engels reactie terug. Totaal geen medewerking als er wat fout ging. En het zijn tovenaars in het de schuld in jouw eigen schoenen schuiven. Bah schandelijk voor worden. Ben blij dat ze op donderen. Vaarwel Click and Buy.
    Ben blij dat ik al weer een hele lange tijd gewoon iTunes kaarten koop. Perfect

  23. Origineel geplaatst door Cloverfield
    @Ruud: er moet (!) een creditcard gekoppeld zijn maar áls er tegoed is wordt dat eerst gebruikt. En dan volgens mij eerst eigen tegoed, dan familie-hoofd tegoed en dan de card.

    Mijn ervaring voor niet-hoofd gezinsleden is dat hij eerst eigen tegoed gebruikt en als dat er niet (of onvoldoende) is, hij meteen de Credit Card voor het (rest)bedrag aanspreekt. Dus niet eerst tegoed van familie-hoofd, want ik had zelf voldoende saldo maar ging toch van creditcard af

  24. Sinds 2010 gebruik ik click and buy. Nooit een probleem mee gehad. Jammer dat dit wegvalt. Met die kaarten in de winkel halen vind ik maar gedoe.

  25. Click & bye!

    Geen echte problemen mee gehad vroeger (gebruik het al heel lang niet meer) maar had er wel een hekel aan, gewoon omdat je die account bij hen echt alleen voor u tunes aanmaakte. Buiten dat heb ik nooit ook maar ergens een C&B betaal mogelijkheid gezien. Onnodig gedoe en klantonvriendelijk van Apple; regel gewoon dat je klanten kunnen betalen op de in hun land gangbare maniere(en).
    Een creditcard is niet overal gemeengoed, Apple!

    Tip voor als je (zoals ik) geen cc wil: neem een prepaid creditcard (een debetcard dus eigenlijk, maar vooruit). Niet de nadelen van een cc, maar wel gebruik maken van de diensten van (o.a.) Apple.

  26. Origineel geplaatst door truus
    Kunnen mensen, die verplicht CC moeten gebruiken om familiedelen aan te zetten, ook gebruik maken van iTunes tegoed kaarten. Maw wordt ’t tegoed eerst van tegoed afgehaald en vanuit cc pas als er te weinig prepaid tegoed is?

    Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag

    Nee, dat kan helaas niet. Delen met gezin werkt alleen met afrekenen via de creditcard.

    Jawel dat kan wel. Je kunt je aanmelden met CC en daarna los van je CC iTunes tegoed inkopen en redeemen. Dan worden aankopen eerst van je iTunes tegoed afgehaald en als je te weinig tegoed hebt wordt je CC aangesproken. Dat geldt dus ook voor Apple Music bv. Dat maandbedrag wordt ook eerst van je iTunes tegoed afgehaald en wat je tekort komt gaat dan van je CC. Dus in alle gevallen wordt je ITunestegoed als eerste opgemaakt.

  27. Paryyyyyyy Yeaaaaaah feeesjeeee wie doet mee.
    Hoop dat ze naar de klote gaan.

    Ze wouden money stelen maar ik heb ze terug gepakt.

  28. Heel fijn waardeloos systeem abonnement iTunes match dubbel afgeschreven gemaild gebeld geen responce geld terug laten halen door de bank nog eff boete er overheen na veel gedoe uiteindelijk opgelost nog koppijn van ..

  29. Omdat er iets is misgegaan tijdens het wijzigen van mijn telefoonnummer, ben ik mijn ‘levenslange gratis account’ van whatsapp kwijt. Dus ik moet per jaar nu €0,99 betalen. Op zich prima, maar ik heb/wil geen creditcard aan mijn apple account gekoppeld. Ook koop ik te weinig apps om een itunescard aan te schaffen. Weet iemand een manier zodat ik gewoon de €0,99 kan betalen zonder een tegoed van minimaal €10 (via itunescard bijvoorbeeld) aan te moeten schaffen?

  30. De fouten zullen er zijn. Ik heb jarenlang er foutloos gebruik van kunnen maken. Jammer dat het stopt.

  31. Origineel geplaatst door eppo
    Sinds 2010 gebruik ik click and buy. Nooit een probleem mee gehad. Jammer dat dit wegvalt. Met die kaarten in de winkel halen vind ik maar gedoe.

    Het is toch van de gekke… je kan zo ongeveer alles op internet online kopen, behalve muziek, apps via de iTunes… want daarvoor moet je eerst een iTunes-card kopen in een fisieke winkel. Enne… creditcards… daar wil ik niet aan beginnen.
    Dus Apple… iDeal implementeren of iets van dattum s.v.p.

  32. Jammer, altijd probleemloos gebruik van gemaakt. Wat dat betreft snap ik Apple ook niet. Voor alles moet betaald worden maar makkelijk wordt het je niet gemaakt…

  33. itunes cards are ok if you want to purchase alot , but for people who buy maybe an app a few times a year click n buy was better as you paid for what you used and were not forced to be in credit as you always end up with a small amount over which cant buy anything just gives apple free money

  34. Zelf ook ooit gebruik van gemaakt. Toen was ik er nog niet achter hoe handig het is om af en toe een kaartje aan te schaffen, of er een voor je verjaardag te vragen! Heb toen €20 saldo terug laten storten want het werkte voor geen meter, kon toen een euro of 3 aan transactiekosten betalen, was een beetje jammer.

  35. ClickAndBuy was in 2007 de enige methode naast creditcard om betalingen te doen via een reguliere bankrekening. Sindsdien ook veelvuldig gebruikt en nog nooit één probleem of onjuiste afschrijving mee gehad. Tot op heden is PayPal nog niet mogelijk en ik wil geen tegoeden storten bij welk bedrijf dan ook. Dus iTunes tegoed is dan ook uit den boze voor mij.

    Nu was mijn enthousiasme over heel Apple, vooral iPhone en iPad met het oubollige interface van iOS, almaardig afgenomen. Argument meer om toch te kijken om afscheid te gaan nemen van Apple. 🙁

  36. Ik heb het al die jaren gebruikt,nooit problemen gehad!Een maand geleden stop gezet! Na een paar dagen mijn tegoed netjes op mijn rekening gestort!
    Ik hoop dat apple snel regeld dat je het via de telefoon kunt betalen.
    Of Paypal

    G

  37. Nu is er dus plek voor PayPal!

  38. Origineel geplaatst door richard

    … daarvoor moet je eerst een iTunes-card kopen in een fisieke winkel. Enne… creditcards… daar wil ik niet aan beginnen.
    Dus Apple… iDeal implementeren of iets van dattum s.v.p.

    Via bijvoorbeeld de HEMA website kan je gewoon – met iDeal – online een iTunes-card kopen. In de mail krijg je dan een opwaardeercode. Nog geen vijf minuten werk.

  39. Origineel geplaatst door richard:

    Het is toch van de gekke… je kan zo ongeveer alles op internet online kopen, behalve muziek, apps via de iTunes… want daarvoor moet je eerst een iTunes-card kopen in een fisieke winkel. Enne… creditcards… daar wil ik niet aan beginnen.
    Dus Apple… iDeal implementeren of iets van dattum s.v.p.

    Dat hoeft helemaal niet. Je kunt iTunes tegoed ook online kopen. Bijv. via digitaal.hema.nl

  40. Origineel geplaatst door Mies: Jammer, altijd probleemloos gebruik van gemaakt. Wat dat betreft snap ik Apple ook niet. Voor alles moet betaald worden maar makkelijk wordt het je niet gemaakt…

    Heeft niks met Apple te maken. Het bedrijf Click and Buy stop ermee.

  41. Ik kan me eens herinneren dat zij de deurwaarder hadden ingeschakeld om een bedrag van €0,99…deurwaarders kosten was is van €65,-….app die ik destijds downloadde was gratis…belachelijk.

  42. Een alternatief wat vaak over het hoofd wordt gezien is de pre-paid creditcard (dus eigenlijk een debetkaart).
    Ook raadzaam om zo’n kaart te gebruiken bij dubieuze buitenlandse websites of hobby sites die het niet zo nauw nemen met Security.

  43. Origineel geplaatst door Dappere Dirk:

    Nu was mijn enthousiasme over heel Apple, vooral iPhone en iPad met het oubollige interface van iOS, almaardig afgenomen. Argument meer om toch te kijken om afscheid te gaan nemen van Apple. 🙁

    Knap om de ‘schuld’ van het stoppen van Click & Buy, een service buiten Apple om, toch bij Apple neer te leggen.

    Maar Apple zal heus wel een alternatief gaan bieden. Echter welke is een grote vraag. iDeal is helemaal geen goede optie. Ik weet niet waarom mensen die voorstellen.
    Stel je voor: elke 0,99 cent een iDeal transactie opbouwen; elke maand Apple Music een iDeal transactie.
    Not an option.

    Click & Buy was een betalen op rekening voorziening waarvan Apple zeker wist dat de partij die er achter zit (Telekom) over de brug komt.
    Vind dan maar eens een andere.

    Zelf was ik als Family share ouder al overgestapt op CC. Werkt gewoon goed.

  44. Als Apple nou eens Paypal zonder creditcard gedoe was gaan gebruiken dan was ik nu Apple music klant geweest
    Heb nu Google play juist omdat deze Paypal gebruiken ! Click and buy werkte gewoonweg niet en kreeg al snel het idee dat ze de zaak gewoon flesten i took my money and ran. ze zijn me officieel nog 30 eurocent schuldig omdat ze niet terug boeken onder een bepaald bedrag met een beetje moeite net dat gekocht om zo weinig mogelijk geld kwijt te raken en wegwezen! Klote service

  45. Gewoon Itunes kaarten kopen via de applestore app! 2 min werk et voila!

  46. Zou mooi zijn als Apple Pay in april dan naar Nederland uitgerold wordt. Dan hangen mensen sneller een CC aan hun apple account.

  47. Heb nu ook problemen met Click and Buy.
    had een app gedownload en kwam er achter dat dit niet de juiste was. Ik heb meteen een klacht gemeld en recht heb op herroepingsrecht. Via Apple mails gekregen en zou goed komen. Nu wilde Click and Buy toch van mijn rekening afschrijven en heb die meteen verwijderd.
    Misschien niet slim, maar nu kan ik mijn iphone niet meer bijwerken qua apps en wat hier tegen te doen…
    Ik zou het niet weten.Iemand ervaring hiermee. Hoor het graag

  48. Zelf heb ik nooit overlast ervaren van Click and Buy, alleen maar gemak.
    Dit kan ik van de ITunes kaart niet zeggen. Ik heb er dus één aangeschaft en wil die nu instellen als betaalmiddel in plaats van Click and Buy. En denk je dat dit kan? Nee dus. Ik kan inloggen wat ik wil bij ITunes en alles aanpassen van mijn account behalve de betaalmethode.
    De uitle op de site klopt voor geen meter, want ik kan helemaal niet wijzigen. Er komt geen wijzig knop in beeld. Verwijderen kan ook niet.
    En nu???

  49. Ier exact hetzelfde probleem als Wilbert. Kan van alles aanpassen maar m’n betaalmethode kan ik alleen op creditcard zetten. Die ik niet heb… Terwijl ik toch echt gelezen had dat het met iTunes cards kon en die heb ik dus aangeschaft.

  50. @Wilbert: Het blijft angstvallig stil aan de kant van Apple.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.