Reacties voor: ClickandBuy stopt, gebruikers krijgen 5 euro iTunes-tegoed van Apple

Clickandbuy stopt eind april. Om te zorgen dat gebruikers hun iTunes-betaalgegevens aanpassen geeft Apple ze 5 euro beloning voor de moeite.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Bedankt voor de tip! Wel erg schraal dat dit straks klaar is. Ik gebruik het ook en heb geen cc, dus ben ik op iTunes kaarten aangewezen, dat vind ik echt niet chill. Waarom nog steeds geen iDeal, echt onbegrijpelijk!

  2. Hoe kies je “itunes-kaarten” als betaalmiddel? Ik heb naast clickandbuy alleen de optie voor Creditcard of Geen..

  3. Origineel geplaatst door leon
    Hoe kies je “itunes-kaarten” als betaalmiddel? Ik heb naast clickandbuy alleen de optie voor Creditcard of Geen..

    Via iTunes op je computer heb je meer opties.

  4. @leon: iTunes-kaarten kun je bijvoorbeeld via de App Store (hoofdpagina, helemaal onderin) toevoegen. Gaat dus niet zoals je dit bij creditcards doet.

  5. Allemaal leuk en aardig maar zodra ik via Itunes mijn betaal methode wil omzetten naar cadeaubon of download code dan moet ik een code invullen

  6. @Robin: Dan nog heb je niet de keuze om voor iTunes-kaarten te kiezen. Deze zijn dus niet als standaard in te stellen. Gebruiken kan altijd.

  7. @Niels: Graag gedaan! 😉

  8. Hoe je een iTunes kaart toevoegt is me duidelijk. Ik heb al tegoed. Maar het is dus de bedoeling om bij betaalmethode “Geen” te kiezen?

  9. Dat is balen, ik heb anderhalve week geleden de accounts ontkoppeld en gisteren mijn ClickandBuy-account opgezegd. Ik heb niks ontvangen, terwijl ik wel sinds 2008 die koppeling heb gehad. 🙁

    Ik kan het echt niet geloven dat Apple dat zo naast zich neer legt zonder een alternatief te bieden. Waarom maken onlinewinkels het soms zo onnodig ingewikkeld?

  10. ik heb click and buy ook ontkoppelt vorige week en dus geen info over 5 euro tegoed wat ik krijg.

    Ik zie idd staan in de mail bovenstaande keuze mogelijkheden echter zijn dit geen opties bij betaalgegevens in iTunes.

    wie weet hoe het wel werkt?

    betaal optie “geen” kiezen en op op internet iTunescard kopen en deze via “inwisselen” toevoegen?

  11. Raar. Ik heb zo’n soort mail op 18 maart ontvangen. Ongeveer dezelfde tekst maar zonder de ‘als blijk van waardering’ toevoeging. Ik heb toen meteen een switch gemaakt naar credit card. Heb verder geen mail meer ontvangen. Ben benieuwd of ik nu ook het 5 euro tegoed nog krijg of dat ik als snelle beslisser ‘beloond’ wordt door mij nu over te slaan..

  12. @Thomasl: Heb precies hetzelfde, noway dat wij daar iets voor gaan krijgen Apple kennende…

  13. Weer een betaalmiddel weg. Wanneer krijgt Nederland nou eens PayPal ondersteuning in iTunes?

  14. Origineel geplaatst door Ruben
    Weer een betaalmiddel weg. Wanneer krijgt Nederland nou eens PayPal ondersteuning in iTunes?

    Tegenwoordig moet je voor het gebruiken van Paypal ook een Master of Visacard gekoppeld hebben aan je account. Het werkt dan ook niet meer direct via je eigen bankrekening (zoals vroeger). Het kan echter zijn dat dit alleen voor nieuwe gebruikers van Paypal geldt (zoals ik). In mijn geval heb ik dan ook aan niks meer aan de betaalopties die Apple en Paypal bieden.

  15. Ik heb een goed werkende PayPal account zonder credit card…..

  16. @Sorosh: Niet waar, helemaal geen creditcard nodig.

  17. Wat een ******. Nu moet ik altijd in de gaten houden of er tegoed op staat. Waarom moet het zo moeilijk.

  18. Origineel geplaatst door Joid
    @Sorosh: Niet waar, helemaal geen creditcard nodig.

    Onlinewinkels kunnen als eis stellen dat een PayPal-account een zekere financiële garantie heeft, bijvoorbeeld in de vorm van een creditcard. Het hoeft dus niet zo te zijn, maar kan dus wel, afhankelijk van de winkel.

  19. Origineel geplaatst door Frans: Wat een ******. Nu moet ik altijd in de gaten houden of er tegoed op staat. Waarom moet het zo moeilijk.

    Ach is alleen zo als je een abonnement hebt lopen toch? En als je even snel saldo nodig hebt dan kun je bijvoorbeeld bij de HEMA online een itunescard kopen. Staat er in een paar minuten weer saldo op zonder extra kosten en ook veiliger dan een gekoppelde creditcard of bankrekening.

  20. Zou apple luisteren als je een petitie start om ideal toe te voegen als betaalmiddel in de app store?

  21. nou mij luktet niet…. handig apple

  22. Ik dacht dat er spraken was dat Apple zou praten over het laten afschrijven van betalingen via je provider?! Dat zou nog het aller het makkelijkst zijn.

  23. Ik heb ook geen bericht gehad van 5 euro tegoed noch zie ik het nergens staan.
    Mijn account heeft nog wel ClickAndBuy..
    misschien geldt het alleen als je een minimum bedrag heb uitgegeven via ClickAndBuy?

  24. @Tevilnelg: Ahh, daar had ik zelf nog niet aan gedacht. Had dit probleem namelijk ook toen ik voor apps in Cydia (jailbreak) wilde betalen. Nu maar hopen dat ‘als’ Apple het mogelijk maakt om met Paypal te betalen, dat ze dan niet die restrictie erop zullen leggen. Indien je natuurlijk je bankrekening als ‘financiële garantie’ eraan hebt gekoppeld.

    Origineel geplaatst door Jeroen
    Zou apple luisteren als je een petitie start om ideal toe te voegen als betaalmiddel in de app store?

    Als je die petitie nu zou starten en miljoenen mensen zouden het ondertekenen, dan zou Apple het denk ik over 4 jaar implementeren. Still love Apple, maar dat is helaas de snelheid waarmee Apple aanpassingen doorvoert. Anders hadden ze dit namelijk al lang mogelijk gemaakt voor hun gebruikers.

  25. @gonny

    Je vermeld wel dat je bij de betaalgegevens kunt aanvinken dat je iTunes Tegoed als betaaloptie wil gebruiken, maar die optie staat er toch echt niet bij…..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.