Reacties voor: Cleartones Organic: minimalistische bel- en notificatietonen uit Nederland

Bij het woord ‘ringtone’ denk je misschien aan fragmenten uit een snerpend Shakira-nummer of de Marimba-toon die elke iPhone-gebruiker heeft. De Nederlander Hugo Verweij is het Cleartones-project begonnen om mensen aan smaakvollere ringtones en notificatietoontjes te helpen. Na een succesvol eerste jaar wilde Hugo met Cleartones Organic een stap verder gaan: geluiden die zijn gemaakt […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Beetje erg duur voor wat ringtones…

  2. Er bestaat al een tijdje een soortgelijk alternatief.

  3. Die denkt ook gelijk rijk te worden denk..

  4. En waar is die Hollandse zuinigheid nu? 13€, dat betaalt zelfs geen Belg! 😉

  5. Ik was al bang dat iedereen ze zou kopen, dan wordt het weer gemeengoed. Nu is het een beetje onderscheidend, en de meeste tonen zijn lekker rustig. Niet duur, voor wie snapt dat iets produceren moeite, tijd, en geld kost.

  6. Origineel geplaatst door melpie
    Die denkt ook gelijk rijk te worden denk..

    …en dat lukt ‘m op die manier eerder dan met zeurderige commentaren geven denk ik.
    Proberen iets kwalitatiefs op de markt te brengen, wat is daar mis mee?

  7. Te duur. Opmerkingen als iets unieks neer te zetten op productie veranderen deze feit niet. Ik hou de €7 à €13 in m’n zak voor een app die daadwerkelijk nuttig is. En er zijn er genoeg. Ps op het werk Zet ik liever m’n tel op stil!!! Bespaar geld en ergernis van mijn mede mens naast me. Want wat er ook af gaat het trekt de aandacht!

  8. @sredlums: Vind je het zelf ook niet een beetje te duur ? Verdienen is prima na uren hard werken maar wat een geld 7 eu pff mijn niet gezien ik hou het wel bij mijn opmerking!
    Die denkt ook gelijk rijk te worden denk !

  9. hahaha heb je die tonen gehoord, gaat nergens over, sorry hahaha

  10. @Joedoekoe: Dat klopt, maar dan staat het nog niet in verhouding. Ik bedoel, voor dat geld koop je een heel muziekalbum, en dat is echt vele malen meer werk om te maken dan een paar ringtones.

  11. @Rop: Vraag-aanbod; zo’n muziekalbum gaat vele malen vaker over de toonbank (al dan niet virtueel). En ringtones in het algemeen zijn vrij prijzig. Ik vind het echter wel het geld waard omdat ze mooi zijn, zorgvuldig gemaakt, en uniek. Ik vind vele comments hier gewoon asociaal. Dat je het duur vindt, oke, maar om de maker te beschuldigen van “snel rijk willen worden” is gewoon een beetje puberaal (wat de commenter ook wel zal zijn dan).

    Origineel geplaatst door rhoe
    hahaha heb je die tonen gehoord, gaat nergens over, sorry hahaha

    Je verwart jouw smaak met goede smaak.

  12. tjonge, het is hier weer allemaal ondoordacht. maar goed, het is veel geld voor wat tonen. maar laat de producent dat zelf uitzoeken. ooit gehoord van marktwerking?

  13. @joedoekoe: Een goeie app wordt minstens net zo goed verkocht als muziek en als je goed wil verkopen is het juist slim om de prijs laag te houden. De maker is vrij om zelf zijn prijs te bepalen, maar ik denk gewoon niet dat het slim is. De reacties hier zijn niet allemaal even respectvol, maar het geeft wel aan dat niet veel mensen dit gaan aanschaffen. En ik geef ze geen ongelijk.

  14. @joedoekoe: me dochter van 4 kan dit ook, smaak? maak jezelf niet belachelijk wil je 😉

  15. @rhoe: Met alle respect, maar zelf dit soort sounds engineren met een degelijke VA synthesizer kunnen maar weinig mensen. Laat staan je dochter van 4. Jij vergist je met een sample based synthesizer denk ik.

  16. Ik gebruik nog steeds de eerste Cleartones die zijn uitgebracht. Ik vind het ideale ringtones, mede omdat de toonhoogten van de ringtones speciaal zijn gemaakt zodat ze in het frequentiebereik liggen van het menselijk gehoor.
    De ringtones zijn hierdoor simpel en heel duidelijk te horen.
    Ik betaal er graag voor omdat ik uit ervaring weet wat een tijd het kost om zoiets te maken.

  17. @Rop: wahahaha ik vergis me absoluut niet want ik werk ook met HD sound recorders dus zo opgenomen, denk dat ik maar ook ga handelen in onzin 🙂 maar wat je wilt natuurlijk, gaf alleen mijn mening

  18. @rhoe: natuurlijk heb “me” een dochter van 4. en nog wat: ga lekker handelen in onzin dan!

    @Rop: minder aanschaf tegen een hogere prijs betekent niet per see minder winst.
    Goedkoper betekent ook niet altijd beter verkopend. Ik denk dat de negatief gestemde reageerders het sowieso niet aanschaffen.

    En da’s prima; je mag het te duur vinden, of niet mooi… marktwerking (ik ben er zelf blij mee, zo blijven ze wat exclusiever en herken ik het als mijn eigen smstoon afgaat).

    De maker uitlachen, een geldklopper noemen, en dat soort commentaar vind ik gewoon een beetje jammer, en het wrijft echt af op iphoneclub (imho).

    Ik zou de reacties op dit soort nieuwtjes eigenlijk gewoon standaard uitzetten.

  19. Als de maker slim is, stelt hij ook een samplepakket van 3 tot 5 tonen beschikbaar voor 79 cent. Ik durf te wedden dat veel mensen hier benieuwd zijn naar de tonen, maar daar echt niet minimaal € 7,50 voor willen betalen.

    Daarnaast vind ik Joedoekoe hier een beetje te fanatiek reageren. Als je niet betrokken bent bij deze app, denk dan aan je hart en laat de rest maar praten. Ben je wel betrokken bij de app, dan zou ik je aanraden iets minder fanatiek in de verdediging te schieten 😉

  20. @rhoe: Uit je antwoord blijkt dat je inderdaad geen idee hebt waar je over praat. Sinds wanneer is een recorder hetzelfde als een (VA) synthesizer? Ik kan ook een scheet opnemen en als ringtone verkopen. De persoon die deze ringtones heeft gemaakt is soundengineer en heeft ze niet opgenomen, maar ge-engineerd. Dus gemaakt van scratch; waveform selecteren, envelopes instellen, filters, effecten. Eventueel LFO. En als je sound klaar is nog eens masteren. Opleiding van meerdere jaren om dit alles onder de knie te krijgen, maar hey, jij werkt met HD recorders (wat dat ook mag betekenen) dus kan je dochter van 4 het ook. Yeah rrrright.

    Kleine tip, als je nog eens geld over heb, probeer de KORG iMS-20 app eens op de iPad. Dat is hét klassieke voorbeeld van een VA synthesizer, gesimuleerd in een iOS app. Als je dat monster onder de knie hebt moet je maar een seintje geven.

  21. @Vetlau: Je hebt gelijk hoor, te fanatiek. En ik heb ook eigenlijk wel belangrijkere dingen te doen.

    Ik vind het echter wel een heel mooi project, en de tonen zijn erg goed (als je van zoiets houdt). Ik ben er op geen enkele manier bij betrokken trouwens.

    Mijn fanatisme komt meer voort uit het afgegleden niveau van reacties op de site, en het entitled-gedrag i.c.m. het geen cent over hebben voor iets goeds.

    Cleartones geeft trouwens twee ringtones en twee notification tones weg in ruil voor een tweet.

  22. Grappig dat iedereen afgeeft op “goedkope Android” toestellen en liever meer betalen voor kwaliteit nu ineens nog geen twee tientjes kunnen missen voor ringtones.

  23. Ga deze zeker eens proberen (hier op werk maar even niet de samples luisteren), het concept van helder herkenbare maar niet irritante ringtones spreekt me zeer aan.

    Eens met hierboven dat de beste ringtone op werk nog altijd geen ringtone is, maar voor die momenten dat je de telefoon niet wil missen is het zo verdomt lastig een ringtoon te vinden die èn niet al je collega’s over de zeik helpt als hij net een paar keer af gaat als je niet direct bij de telefoon bent èn herkenbaar is als jouw telefoon en je dus niet tevergeefs naar je telefoon kijkt als die van een collega gaat èn een professionele uitstraling geeft zonder saai te zijn èn nog gewoon mooi is.

    Als deze ringtones al die eigenschappen hebben zijn ze zeker het geld waard.

    En tegen al die mensen die ze te duur vinden: dan koop je ze toch niet? Maar maak anderen die het er wel voor over hebben niet meteen als een kleuter uit voor gek.
    En tja, als je denkt het even zelf te kunnen: doe het dan. Zou mij verbazen persoonlijk.

    (en nu gaat op kantoor weer de vreselijk irritante beltoon af van een collega die denkt dat een house nummer een professionele beltoon is in een kantooromgeving)

  24. @iJan: Ja, is wel een beetje vergelijkbaar, goeie tip.

    Er zijn mensen die doodleuk €2,99 betalen… per ringtone! Dat heb ik nou nooit begrepen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.