Reacties voor: CleanMyMac 3 ruimt iTunes-bestanden en Mail op

CleanMyMac 3 ruimt je Mac op: alle oude en grote bestanden die je niet meer nodig hebt, gooit deze app na toestemming weg.
Lees het complete artikel → CleanMyMac 3 ruimt iTunes-bestanden en Mail op

Onderwerpen

Reacties: 17 reacties

  1. Over de kwaliteit van deze app wordt ook nogal anders gedacht

    Om grote bestanden boven water te krijgen kun je ook het gratis Omnidisksweeper gebruiken.

  2. Kan ik CleanMyMac gewoon updaten? Ik heb nu CMM2

  3. @Robin: als je hem de afgelopen maand gekocht hebt wel, anders kan je hem net als iedereen nu voor 50% van de gewone prijs aanschaffen.

  4. Tja, ik lees wel andere zaken over deze app… Ik blijf bij mijn statement dat een Mac dit soort programma’s niet nodig heeft.

  5. Origineel geplaatst door GastonM
    Tja, ik lees wel andere zaken over deze app… Ik blijf bij mijn statement dat een Mac dit soort programma’s niet nodig heeft.

    Nodig, nee. Al is het wel makkelijk. CMM ruimt een hoop rotzooi op. Bijkomend voordeel van het programma is de uninstall functie. Is een stuk grondiger dan de Apple manier van software verwijderen ;).

  6. Bij normaal gebruik van je Mac en dus niets illegaals download zoals film en weer ik wat is zo’n programma helemaal niet nodig. Gewoon netjes en verantwoord met je Mac omgaan en je hebt dit allemaal niet nodig. Gewoon ieder jaar een schone installatie van OS X als je Mac het ondersteunt en draaien maar!

  7. @Menno: Wat een belachelijkse statement zeg. Ten eerste verwijderd Cleanmymac caches die je anders zelf moet opzoeken en leeg halen. En nog overige temp files. En de uninstall functie haalt oude preferences en andere files weg die niet verwijderd worden als je een programma in je prullenbak weg mieterd. Heeft echt totaal niks met films/video bestanden te maken, want die laten helemaal niets achter. En OSX heeft geen virussen die in video bestanden zitten, dus ze zijn niks meer als gewoon een video…

  8. Maar een lichte waarschuwing aan gebruikers is natuurlijk ook hier wel op zijn plaats.

    Want het is vrij eenvoudig grote hoeveelheden materiaal zo de prullenmand in te slingeren, waar je later misschien hard spijt van krijgt.

  9. Origineel geplaatst door Menno
    Bij normaal gebruik van je Mac en dus niets illegaals download zoals film en weer ik wat is zo’n programma helemaal niet nodig. Gewoon netjes en verantwoord met je Mac omgaan en je hebt dit allemaal niet nodig. Gewoon ieder jaar een schone installatie van OS X als je Mac het ondersteunt en draaien maar!

    Gewoon verantwoord omgaan en tegelijkertijd jaarlijks een schone installatie uitvoeren? Lijkt met elkaar in tegenspraak te zijn.

    @iCulture: misschien leuk om een vergelijkende test te doen met andere programma’s? Ik gebruik Onyx naar tevredenheid, maar weet niet goed hoe dit programma zich verhoudt tot alternatieven.

  10. Erg fijn programma vooral om je programma’s mee te verwijderen, mac hoef je niet echt op te schonen maar het is wel lekker als je programma’s goed verwijderd worden.

  11. @GastonM: Als we in de ideale wereld zouden leven ja. In de praktijk heb je nu eenmaal programma’s die een enorme bak aan rommel kunnen genereren. Neem bijvoorbeeld een programma als Tweetbot. Voor de update van vorige week wist deze enorm veel data te genereren. Meerdere gigabytes aan caching in enkele dagen tijd, continu. Als ik dit niet zelf had opgeruimd dan was mijn schijf al vermoedelijk diverse keren simpelweg vol geraakt.

  12. Ik gebruik al jarenlang Onyx.

  13. Ziet er mooi uit.. Maar ik hou het toch liever bij mijn oude vertrouwde programma onyx.. Waarschijnlijk iets meer werk maar heeft me nog nooit problemen opgeleverd wel een stuk snellere iMac 🙂

  14. Ik zou toch graag een vraagteken willen plaatsen bij de opmerking dat de app “veilig” zou zijn want dat is m.i. gewoon klinkklare onzin. Lees daarvoor eens de ervaringen op bijvoorbeeld MacUpdate.

    Een hoop Mac gebruikers gaan blindelings af op de “adviezen” van dit soort apps terwijl ik juist denk dat het verwijderen van bestanden echt met beleid moet worden gedaan.

    Goede alternatieven zijn i.i.g. het gratis Onyx en het betaalde Cocktail. Voor degene die wat meer lef heeft is er ook nog CleanApp 5.

    Maar bezint voor gij begint 🙂

  15. Een hoop Mac-gebruikers op MacUpdate beginnen al te schreeuwen voordat ze eigenlijk weten over welke app het nu eigenlijk gaat. 3/4 van de reacties heeft geen enkele ervaring met de app, of verwart hem met een andere app.

    Dus neem die reacties nu maar niet als maatstaf.

    De 15 GB die ik heb laten verwijderen waren volledig verantwoord. Enger vind ik dat zo’n app aangeeft dat eventueel die + 200 GB ‘oude bestanden’ misschien ook wel weg mogen. Een onervaren gebruiker zou zo zijn hele film-bibliotheek o.i.d. van de harddisk af laten zwieren.

    Blijf dus ALTIJD zelf je verstand gebruiken, en kijk heel goed met zo’n programma mee. Alle extra taalbestanden worden bijvoorbeeld ook vrolijk verwijderd, zonder dat CleanMyMac echt kan weten of ik die niet binnenkort nog eens nodig zou hebben.

    Je zou volgende week maar eens een site in het Frans willen opzetten of iets dergelijks. Dan heb je een licht probleempje.

  16. @Robin: Je kunt CMM2 updaten naar CMM3 met een discount van 50%. Je ontvangt dan een volledige licentie.

    In het geval dat je je Mac een clean install geeft hoef je dus niet eerst CMM2 te activeren. Anders gezegd CMM3 license betreft een full license (navraag gedaan bij MacPaw).

  17. Ik heb dat programma ooit op m’n iMac gehad, maar was er niet echt over te spreken. Vooral omdat bepaalde bestanden die echt wel moeten blijven ook als ‘rommel’ worden gekenmerkt. Dus let erg goed op wat je doet!

    Momenteel ben ik erg blij met Whatsize. Dat programma ruimt niets op, maar laat wel heel goed zien waar alle ruimte vretende bestanden staan, en dan mag je zelf beslissen wat je er mee doet. Ok, dat vraagt meer actie van jezelf, maar dan weet je tenminste wat je doet.

    Van dezelfde club als CMM is Gemini (vandaag overigens in de aanbieding!) en dat is een programmaatje dat ik wel met enige regelmaat gebruik. Alle dubbele bestanden worden gevonden, en ook hier mag je zelf beslissen wat je er mee doet.

    Maar zoals al velen hier gezegd hebben: let op wat je doet met dit soort programma’s.

    Oh ja, wil je een tooltje om een programma met alle toebehoren goed verwijderen, dan is er altijd het gratis AppCleaner. Doet gewoon wat het moet doen.
    Plaats het in de toolbar van je Finder window (Cmd-drag & drop), drop er een App op die je weg wilt hebben, en je krijgt een keurig overzicht van wat AppCleaner weg wil gooien. Simpel maar erg doeltreffend.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.