Reacties voor: Echt waar: Citrix maakt een muis voor je iPhone

Vergeet de stylus of het opvouwbare toetsenbord. Dankzij Citrix kun je binnenkort een draadloze muis gebruiken om je iPhone en iPad mee te bedienen.
Lees het complete artikel → Echt waar: Citrix maakt een muis voor je iPhone
Joris Kersten - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Zo gek is dit idee niet. Jaren terug riep ik al dat de telefoon een vervanging gaat worden voor de computer.
    Via airplay naar een TV/scherm streamen en dan de muis gebruiken. Zo heb je een computer systeem wat je altijd bij de hand hebt.

  2. Nog ff en we hebben eindelijk een muis voor de apple watch.
    Niet voor in de auto, dan, dus.

  3. Lijkt me nogal overbodig, veel RDC apps hebben al een mogelijkheid om een touchpad-achtige muiscursorbesturing op je touchscreen te creëren.

    De Microsoft RDC app (“RD Client”) is daar een heel mooi voorbeeld van, die tovert desgewenst je hele iPhone of iPad scherm om in één grote touchpad. Terwijl je ‘daaronder’ tegelijkertijd ook het (simpel zoombare) scherm van de overgenomen computer blijft zien, inclusief die virtuele muiscursor.
    Maar ook je touchscreen als touchscreen voor je overgenomen computer gebruiken blijft mogelijk, en switchen tussen die twee modi is simpel.

    Benieuwd wat dit Citrix knaagdier daar nog aan toe kan voegen. Moet zeggen dat er (na een heel korte gewenningsperiode) weinig boven een touchpad met iPad afmetingen gaat 🙂 Daar kan imho geen ouderwetse muis aan tippen (of tappen ;-))

  4. Misschien een domme vraag, maar komt er dan een pijltje op je scherm om te zien waar je klikt? En ondersteunt apple dit?

  5. Bijzonder dat in dit nieuwsbericht de echte toepassing van dit apparaat wordt vergeten: de bediening van de muiscursor in de applicatie Citrix Receiver.

    Maar goed, het apparaat lijkt afbreuk te doen aan de normale bediening van de iDevices, net als de aankomende stylus voor de iPad Pro. Alleen maar leuk.

  6. Dit is puur voor de citrix reciever app. Veel bedrijven werken met deze software welke op de bedrijfs server een virtuele desktop geeft.

    ICT hoeft kan alles snel en eenvoudig inrichten en bedrijfs gegeven blijven veilig op de server staan. Je kunt ook makkelijk thuiswerken. Alleen op veel bedrijfsnetwerken wil t nog wel eens traag werken.

    Je hebt dan dus een remote desktop op je iPad scherm. Met een touchpad werkt voor even maar als je Photoshop of langere tijd er op moet werken dan heb je echt een muis nodig!

  7. @Lucas: Absoluut geen domme vra(a)g(en), een cursor is cruciaal voor de bruikbaarheid van zo’n klassieke muis.

    In eerder genoemde RDC apps werkt het iig wel zo, maar voor algemeen iOS gebruik heb ik zo mijn twijfels – ook vwb ondersteuning/acceptatie door Apple.

    Die hebben zelf al bluetooth muizen en trackpads die niet (zouden) werken, ze gaan vast een concurrerende muis niet eerder ondersteunen dan de eigen. En als ze dat ooit doen heeft deze Cisco muis geen enkel voordeel meer boven elke andere bluetooth muis.

  8. @icultureuser1000: Jij haalt waarschijnlijk touchpad en touchscreen door elkaar. Met een touchpad kun je alles wat je met een ouderwetse muis kunt, een touchscreen is meestal te onnauwkeurig voor het fijnere (bv photoshop) aanwijswerk. Maar softwarematig kun je een touchscreen ook in een virtuele touchpad veranderen, zoals de MS RDC bewijst.

    Vwb langdurig gebruik zit je er echt naast (een muisarm heet niet voor niets een muisarm ;-)). Veel mensen met RSI hebben bij langdurig gebruik juist baat bij een touch- of trackpad (of trackball) in plaats van een muis.

  9. Denk even aan de iPad pro! Geniaal!

  10. Origineel geplaatst door ferrymanVwb langdurig gebruik zit je er echt naast (een muisarm heet niet voor niets een muisarm ;-)). Veel mensen met RSI hebben bij langdurig gebruik juist baat bij een touch- of trackpad (of trackball) in plaats van een muis.

    Trackball en touchpad bedienen allemaal een muis pijltje. Maar ik heb daar nog geen goede implantatie van gezien op iOS en een remote desktop. Vooral het afstellen van de snelheid etc.

  11. Origineel geplaatst door Lucas
    Misschien een domme vraag, maar komt er dan een pijltje op je scherm om te zien waar je klikt? En ondersteunt apple dit?

    Ja, er komt gewoon system-wide een pijltje op je scherm.
    Jaren terug deden we dit via een jailbreak ook al heel simpel (bluetooth-drivertje, muis er aan en klaar).

  12. Toch is dit niet helemaal nieuw. In de vorige versie van citrix zat al ergens de optie om tegelijk met een iPad en een iPhone te werken waarbij dan de iPhone kon worden gebruikt als touchpad, compleet met cursor.

  13. Alleen als je je iPhone koppelt aan een groot scherm, zoals je TV lijkt het me handig, omdat je dan de iPhone ‘gewoon’ als computer gebruikt. Verder lijkt het me onnodig. Ik vinger wel lekker verder op m’n iPhone 🙂

  14. Kijk dat is mooi nieuws. Kan. Ik eindelijk ophouden met die super kleine knoppen in citrix proberen te raken met mijn vingers.

  15. ik gebruik al een jaar Parallels Acces op Mijn iPad om mijn iMac van thuis uit te besturen. Ik heb een driver geinstalleerd via Cydia(jailbreak) om zo mijn Magic Mouse te gebruiken. Deze werkt zowel in Parallels Acces, als daarbuiten…

  16. Je moet echt even kijken op de site van Citrix naar deze muis. Daar wordt verwezen naar hun forum. Dan wordt duidelijk dat het nog verre van goed werkt. Ronduit irritant is dat de koppelprocedure telkens opnieuw moet worden uitgevoerd als de iPhone of iPad in stand-by gaat.

  17. Bluetooth companion heb ik op mijn ipad geinstalleerd. (Jailbreak) Werkt prima met mijn bluetooth muis en geeft een normale cursor op je scherm. Icm een toetsenboard een goede optie voor tekstschrijven.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.