Reacties voor: ‘CIA probeert al bijna 10 jaar iPhone te kraken’

De CIA probeert al bijna tien jaar om de iPhone en iPad te kraken. Dit blijkt uit nieuwe, gelekte documenten. Een malware-versie van ontwikkeltool Xcode speelt daar een rol bij.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Denken dat de CIA of andere ‘veiligheidsdiensten’ niet meekijken of luisteren is je ogen sluiten voor de realiteit. Helaas is iOS er geen uitzondering op. “Edward never uses an iPhone, he’s got a simple phone,” Snowden’s lawyer said in a recent interview, as noted by Sputnik.

    “The iPhone has special software that can activate itself without the owner, having to press a button and gather information about him, that’s why on security grounds he refused to have this phone.”

    Bron

  2. Wat een gezever die werken al jaren samen.

  3. Straffe mannen die van de CIA. Ze zijn al tien jaar bezig om te proberen de iPhone en iOS te kraken en eerste iPhone is maar uitgekomen in de zomer van 2007 ?!

  4. Origineel geplaatst door bmw
    Wat een gezever die werken al jaren samen.

    Noem dat maar gezever.

  5. Wat een onzin als de CIA in iPhone of iPad willen rommelen dan moeten ze volgens de wet in de USA gewoon mee werken anders ben je een landverrader democratie op en top

  6. @Barend: Maar ik woon in NL. En gelukkig werkt het iets genuanceerder. Als er een direct dreigement bestaat kan Apple worden gedwongen mee te werken aan een specifiek geval. Maar dat is iets anders dan dat de CIA een willekeurige iPhone kan ‘aftappen’.

  7. Hahaha GAAT NIET LUKKEN

  8. Uhu want zo oud is de iPhone ook.

  9. Origineel geplaatst door zombie3110
    Hahaha GAAT NIET LUKKEN

    Hahaha dream on. Is allang een feit, waarom denk je dat geen enkele wereldleider een iPhone heeft….

  10. Is niet nodig iphone moet meewerken aan toegang

  11. Pure onzin dit. Als de amerikaanse overheid niet in het systeem kan, dan is het onmogelijk dat een bedrijf zo groot word. Dit is puur om mensen te misleiden.

  12. Ik maak me daar niet zo druk over. Ik ben geen belangrijk persoon voor de CIA (behalve natuurlijk als ik bepaalde woorden net iets te vaak zou appen of SMS’en). En de opmerking dat regeringsleiders geen iPhone hebben neem ik ook niet zo serieus. Alsof Android / Blackberry en noem ze maar op, geen interesse van de CIA zou hebben….

    En in het algemeen: waar zit tegerwoordig nog geen firmware in? Zelfs je magnetron kun je tegenwoordig flashen met een nieuwe firmware. Ik wil alleen maar aangeven dat alles waar een firmware in zit de aandacht van de CIA kan hebben. Auto’s met tracking devices, Wifi radios, GPS systemen, etc.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.