Reacties voor: Chronic Dev Team stelt Greenpois0n uit na limera1n (jailbreak)

Het Chronic Dev Team heeft naar aanleiding van de publicatie van de jailbreak-tool limera1n besloten om Greenpois0n te vertragen. De vertraging is het gevolg van het feit dat het team geen gebruik meer zal maken van de SHAtter-exploit en in plaats daarvan de exploit zal verwerken waar limera1n gebruik van maakt.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 88 reacties

  1. erg jammer van geohot dat hij het zonder overleg deed. maarja hij heeft het met een goede reden gedaan.

  2. Limera1n werkt goed, geohot is altijd wel goed hetzij ontzettend arrogant en vervelend. Eerdt gaat hij zich terugtrekken en dan opeens komt er een jailbreak een dag voor Greenp0ison. Aandachtstrekker

  3. Ik snap het niet. Er zijn schijnbaar twee teams die werken aan een jailbreak voor ios 4.1. De een heeft eerder een oplossing dan de ander. De ander wacht daarom maar. Waarom is dat; waarom moeten ze gebruik maken van dezelfde exploit? Is de exploit van ‘een’ beter dan van ‘ander’?

  4. Vind het wel goed dat SHAtter nu bewaart blijft. Nu maar hopen dat Apple niet zelf al bekend is met die exploit waardoor die al gedicht zal zijn in de 5e generatie iDevices.

  5. mwa, ik vind em wel sterk van Geohot. Als zijn exploit inderdaad als gevonden was door Apple, voorkomt hij hiermee dat de jailbreak-scene te vroeg al zijn kruit verschiet. Het CDT is volgens mij ook behoorlijk arrogant door Geohot gewoon keihard te negeren, en niet naar hem te luisteren. Nou, dan maar zo

  6. Egohot

  7. ik heb net 4.1 op me 3gs geinstaleerd en gejb met Limera1n alleen wil Limera1n cydia niet instaleren..

    wat nu?

    Off-topic en reeds beantwoord in het artikel over limera1n.

  8. limerain werkt prima op mijn iphone 4 op ios 4,1
    en op de ipad 3.2.2

  9. @jajaohnee:
    Apple is niet opgezet met jailbreaken, daarom gaan ze naar alle waarschijnlijkheid nu al op zoek naar een oplossing om de exploit van Limera1n te patchen in volgende iDevices.
    Als ze beide tools hadden gereleased met verschillende exploits, dan was het echt pure verspilling omdat Apple ze dan allebei gefixd zal hebben in iPad 2, iPhone 5.
    Nu moeten we hopen dat Apple de Shatter exploit niet patched in volgende devices!

  10. Wat een soap toch weer! Ik kan er alleen maar om lachen.

  11. Het idee van geohot is goed. De uitvoering niet. Maar ach, heb nu 4.1JB dus ik heb niet te klagen =D

  12. Origineel geplaatst door jajaohnee
    Ik snap het niet. Er zijn schijnbaar twee teams die werken aan een jailbreak voor ios 4.1. De een heeft eerder een oplossing dan de ander. De ander wacht daarom maar. Waarom is dat; waarom moeten ze gebruik maken van dezelfde exploit? Is de exploit van ‘een’ beter dan van ‘ander’?

    Of de exploit van de een beter is dan de ander doet er niet toe. Beide zijn verschillende exploits, en ze willen er dus maar 1 van de 2 gebruiken.

    Als ze ze beide gebruiken, dan kan Apple ze beide repareren voor aankomende iPhones. Nu hebben ze “als het goed is” nog een exploit over die bijv voor de iPhone 4GS (You never know met apple) gebruikt kan worden.

    Ontopic; Ik vind het wel smerig van Geohot dat hij het op deze manier doet. Waarom Comex zijn userland bug geshared heeft met Geohot is me dan ook een raadsel. Dat zal dan ook de laatste keer geweest zijn gok ik zo!

  13. Wanneer gaat die arrogante kwal van een GeoHot eens oprotten. Gozer is er alleen maar om alle aandacht naar zich toe te trekken. Een aantal maanden geleden wilde hij er niets neer van weten. E nou komt ie weer het werk van tientallen mensen dwarsbomen. Als je er niets meer mee te maken wilt hebben moet je ook lekker opgerot blijven.

    Zou je je toon kunnen matigen? We kunnen persoonlijke aanvallen in de reacties niet toe staan.

  14. Origineel geplaatst door jajaohnee
    Ik snap het niet. Er zijn schijnbaar twee teams die werken aan een jailbreak voor ios 4.1. De een heeft eerder een oplossing dan de ander. De ander wacht daarom maar. Waarom is dat; waarom moeten ze gebruik maken van dezelfde exploit? Is de exploit van ‘een’ beter dan van ‘ander’?

    De ‘exploit’ van Geoh0t is van een andere waarde dan die van greenpois0n. Geoh0t heeft bij wijze van een klein lek in het systeem gevonden waardoor de devices gepatched kunnen worden, en er is een grote kans dat dit kleine lek bij de volgende versie al gepatched is.

    Daarintegen heeft het Chronic Dev team een veel groter, ingewikkelder ‘lek’ (misschien niet de juiste term) gevonden waar Apple misschien niet direct een oplossing voor heeft.

    Ze riskeren dus het verlies van hun eigen exploit door het besluit om nu de exploit van geoh0t te gebruiken. Maar elke hacker weet dat het beter is om nu vanuit een kleiner lek te werken, zodat Apple zich daarop focust. Dan kan het ‘grotere’ lek misschien nog gebruikt worden om latere iDevices te ‘exploiteren’.

    Met andere woorden, niemand is daadwerkelijk kwaad op geoh0t voor wat hij preseteert – sterker nog, hij geeft het chronic dev team wellicht een kans om alvast een jailbreak voor de volgende stap te hebben. Het punt zit hem gewoon in het feit dat de beste jongen dit vlak voor de release van hun exploit ineens uit het niets aankondigt, terwijl dit geen ‘even snel’ werkje is. Het is voor hem waarschijnlijk een vorm van aandachtstrekkerij, maar hier is iedereen alleen maar bij gebaat.

    Chronic Dev besluiten de slimste van de twee te zijn en bewaren hun exploit dus voor latere devices – met als risico dat al het harde werk voor niets kan zijn als de exploit al gepatched wordt – en gebruiken nu de exploit van Geoh0t omdat die misschien straks niet meer zal werken. Daarbij is het niet slim om twee exploits tegelijkertijd te gebruiken, want dan dicht Apple ze beiden en kan iedereen weer van voor af aan beginnen. 😉

  15. Wat een egoitisch irritant rotventje is het toch, moet natuurlijk weer voor zijn eigen ego het 1 dag voor het dev team uitbrengen, om zo alle aandacht op zich te kunnen vestigen, je maakt mij echt niet wijs dat ie deze JB niet allang had, en gewoon aan het wachten was tot er een ander met een JB uitkwam.

    Zou je je toon kunnen matigen? We kunnen persoonlijke aanvallen in de reacties niet toe staan.

  16. Ik begrijp niet waar men zich druk om maakt; ik keek uit naar vandaag zodat ik mijn iPad die 3.2.2 draait eindelijk kon jailbreaken. ik verwachtte dit te gaan doen met de met veel bombarie aangekondigde Greenpoison jailbreak, echter Limerain kwam eerder. Deze heb ik toegepast, mijn iPad is nu netjes gejailbreakt en ik ben voorlopig happy (tot iOs4 voor iPad uitkomt). Wat kan het mij schelen welke methode ik heb toegepast? Het werkt!

    Die geohot aandachtstrekker noemen en zogenaamd boos zijn op mensen die je verder niet eens kent vind ik erg vreemd; dankzij al deze personen zijn wij in staat te
    jailbreaken. Wat maakt het je verder uit wie de grootste egoboost nodig had?

    Met al dit gedoe rondom jailbreaking hoef je trouwens ook niet meer te twijfelen aan het feit of Apple wel of niet op de hoogte is van (komende) jailbreaktechnieken.

  17. sjees wat een drama !!
    de wereld van iOs hackers is niet simpel.
    Het Chronic Dev doe ook aardig zijn best om zoveel mogelijk aandacht op zich te vestigen, er komen ook steeds meer belangen bij het hele jailbreak scene, hacken voor de leut is het allang niet meer.

  18. New ETA: 11-11-11 11:11:11 (GMT) 😀
    @Dpaki: Haha hoe kun je je nou ergeren aan GeoHot? Wat maakt jou GeoHot of CDT nou uit? Als jij maar een goed functionerende jailbreak uit kunt voeren. Wie weet was het juist een heel verstandige zet van GeoHot. Ik kan hier alleen maar om lachen, zoals Julianl 🙂

  19. @oldskool85:

    Ff je iphone rebooten en dan zie je Cydia staan

  20. Geohot doet het smerig, maar effectief, dat was ook zijn motto toch?

  21. Geohot heeft deze jailbreaktool uigebracht omdat hij hoopte dat de Shatter @Chi:

    jij begrijpt het tenminste.

  22. Lucky me met een mijn ‘oude’ bootrom op mijn 3Gs.

    Anyway, wie weet wat er tussen GeoHot en CDT is gebeurd dat hij er destijds uit is gestapt/verwijderd. Nu lijkt GeoHot de kwade piet, maar wellicht had CDT op hun beurt GeoHot gedwongen hun exploit te gebruiken. En vervolgens is in v4.2 beide exploits gedicht en is GeoHot’s bootrom exploit nooit gebruikt en heeft CDT zijn kruid te vroeg verschoten.

    Daarbij, ontwikkelaars met applicaties in de Cydia store willen natuurlijk ook zo snel mogelijk een jailbreak zien. Als bij de jailbreak v4.1 de verkeerde exploit wordt gebruikt, zit menig ontwikkelaar mooi met de gebakken peren als v4.2 uitkomt en (bijna) niet te jailbreaken valt.

    Al het gehaat op GeoHot is puur eigen belang. Als hij een jailbreak maakt mag hij ook met de eer strijken. Al het volk dat afgeeft op deze kerel weet niet eens waar ze moeten beginnen om een jailbreak te maken.

  23. Ja erg jammer dat t zo moet gaan.volgens mij zouden beide partijen mooie dingen kunnen maken..

    T is volgens mij idd een stukje ego dat meespeelt.

  24. Origineel geplaatst door Dpaki
    Wanneer gaat die arrogante kwal van een GeoHot eens oprotten. Gozer is er alleen maar om alle aandacht naar zich toe te trekken. Een aantal maanden geleden wilde hij er niets neer van weten. E nou komt ie weer het werk van tientallen mensen dwarsbomen. Als je er niets meer mee te maken wilt hebben moet je ook lekker opgerot blijven.

    Wat is dit dan weer voor belachelijke opmerkingen. Hij kan doen en schrijven wat hij wil. Hij beslist dat hij een jailbreak uitbrengt dan is dat zijn keuze. Hij hoeft voor niemand op te rotten en al zeker niet voor een random zoals jij. Ik vind het ook een arrogant mannetje, maar hij is vrij om te doen wat hij wil. Hij heeft een aantal mensen blij en een aantal mensen boss gemaakt. Maar als hij beslist om een jailbreak te releasen dan moet ie dat zelf weten. Een vulnerability is geen bezit, het is iets dat gevonden wordt. En iedereen die wat vindt mag er mee doen wat ie wil. En mij heeft ie aan een jailbreak geholpen, ik ben tevreden.

  25. Die exploids, zijn die gepatched by een volgende firmware of by een volgende generatie idevice? snap het niet meer zo goed…

  26. Origineel geplaatst door 😛
    ik heb een ipod touch 3g met ios 4.1 met gamecenter ik heb limera1n al uitgeprobeerd en hij doet nix geen cydia en geen limera1n icoon na het alstublieft help me!

    Als je het bericht had gelezen dan had je geweten dat je die vraag hier moet stellen -_-‘

  27. Wat ik mij afvraag is wat er door CDT opgeschoond moet worden aan de Limerain JB.

  28. Origineel geplaatst door knauf
    limerain werkt prima op mijn iphone 4 op ios 4,1

    Idd, hier ook!

  29. normaal reageer ik niet echt op posts, maar ik moet toch even kwijt dat de ‘onduidelijkheid’ van de release van greenpois0n de reden is dat ik het terecht vind dat limera1n ze een koekje van eigen deeg geeft….:) Ze hebben zich natuurlijk behoorlijk arrogant opgesteld: wij hebben de macht in handen en jullie gebruikers wachten maar gewoon lekker net zo lang tot wij ‘s zin hebben om s wat uit te brengen.. vooral opmerkingen van ‘sunday’s a funday’ …maakten devteam niet meer zo heel populair bij mij…natuurlijk mag je chillen op zondag, maar moet je het dan zo brengen naar mensen die zo desperate aan het wachten zijn? Ik vind van niet, limera1n werkt icm de unlock van ultrasn0w en zolang ik geen hulp nodig heb van DevTeam dan zal ik dat zeker niet doen!

  30. limerain werkt goed!

  31. @Justsome: Alle onzin die geohot heeft achtergelaten, de ruwe randjes en rommel zoals variables die onnodig zijn verandert. Hoe minder de aanpassing, hoe beter het draait..

    Waarom denk je dat Limera1n nogsteeds in BETA is?
    Wat zeg ik, waarom denk je dat Limera1n nu al 4 betas heeft gehad, en nogsteeds in beta is?

  32. Geohot heeft gelijk! Als ze 2 verschillende bootrom-exploits nu uit gaan brengen, heeft dat ook geen zin. Het Chronic Dev Team moet Geohot juist dankbaar zijn! Anders hadden ze bij de volgende generatie iDevices weer 3 maanden naar een exploit moeten zoeken! En wat Jeroen ook zegt, ze hebben het gwn op zich af geroepen. Ze dachten de enigste te zijn met hun jailbreak, nou niet dus 😛

  33. Geohot is natuurlijk nog steeds de tovenaar van de iOS scene en heeft een duidelijke andere insteek dan het dev team. Geohot vraagt om donaties en misschien verdiend ie er wel lekker aan en wil daarom net even eerder een JB uitbrengen om zijn naam weer te laten gelden (en weer donaties te verzamelen voor de volgende jailbreaks).

    Het zou jammer zijn als er ruzie in the scene zou ontstaan, maar ik heb inmiddels een 4.1 iPhone JB en een 3.2.2. iPad, dus mij hoor je niet klagen..GO GEOHOT!!

  34. Wat een nare reacties van jullie naar Geohot. Een klassiek geval van stank voor dank. Dit is een van de redenen dat hij ook ermee kapte.
    Van mij krijgt hij alle respect. Dankzij hem heb ik leuke dingen kunnen doen met mijn 3G en nu ook met iPhone 4 en iPad.
    Hij heeft zijn exploit aangeboden aan de Dev teams, dat hun dankzij dit hun release datum niet halen, moeten ze maar voor lief nemen. Of waren hun op uit om met Greenpois0n hun ego’s mee te strelen, waar ze Geohot nu van beschuldigen?
    Geohot lijkt (ken hem niet persoonlijk) wel een enorm ego te hebben, maar kijk wat die jochie allemaal kan en wat hij voor ons heeft betekend ipv. naar te doen naar hem toe.

  35. Gewoon goed dat die dit gedaan heeft,
    misschien wat ego, maar nu blijft die SHAtter exploit bewaard.

    Wanneer het limera1n gedicht wordt, heeft het Chronic Dev team binnen enkele dagen een compleet werkende jailbreak.
    Dan zit mr. GeoGod dagen te hersenkraken op een jailbreak.

    Dit is juist veel beter dan eerst die SHAtter exploit uit te geven dan andersom.

  36. Geohot heeft er gewoon voor gezorgd dat we de exploit van Chronic Dev Team bij volgende generatie iDevices nog kunnen gebruiken, door een “mindere” lek aan te bieden. Aan de ene kant moet je hem dus dankbaar zijn, ookal is hij een egotripper.

  37. @Stealth: Nah ik vind het mooi wat Geohot gedaan heeft. Die stomme shatter exploit jailbreak was alleen maar voor iPhone 4 enzo geweest. Hadden wij MC model houders geen **** aan gehad.
    Zat al te huilen dat ik met mn 3GS vandaag nog geen jailbreak zou krijgen :<

  38. Nice for all That devices, but when do they make a jailbreak for touch 2g mc?

    (Redsn0w doesn’t work)

    The 2nd gen iPod touch modelnumber MC will be supported by limera1n (and presumably greenpois0n) in the near future.

  39. Kan iemand me vertellen waarom het Dev-team nu de exploit van Geohot gaat implementeren in greenp0ison? Krijgen we dan niet zo goed als hetzelfde ‘product’ dat hetzelfde doet (zij het een mss stabieler etc…)? Als Geohot ook de nieuwe bootrom fixt (wat hij aangaf te doen) voor de 3GS dan is er toch (voorlopig) geen nood aan een 2e tool?

  40. @Vincent: Tweede tool is altijd concurrentie onderling. Belangrijkste is dat ze nu niet 2 verschillende exploits gaan gebruiken. SHAtter gaat nu de ijskast in totdat de limera1n door apple wordt gefixed. We zijn er nu dus vrijwel zeker van dat we nog een tijdje door kunnen gaan met jailbreken.

    De2e tool heeft te maken met verschillende methoden. Na het uitvoeren van de exploit werken beide tools op een eigen wijze. Daarnaast verschilt het per tool of je custom firmware kan maken / gebruiken of dat je alles handmatig installeert (in het geval van limera1n

  41. Helaas moet ik wachten op de mac versie, iemand enig idee wanneer die komt?

    Niemand behalve Geohot.

  42. Origineel geplaatst door Dpaki
    Wanneer gaat die arrogante kwal van een GeoHot eens oprotten. Gozer is er alleen maar om alle aandacht naar zich toe te trekken. Een aantal maanden geleden wilde hij er niets neer van weten. E nou komt ie weer het werk van tientallen mensen dwarsbomen. Als je er niets meer mee te maken wilt hebben moet je ook lekker opgerot blijven. Zou je je toon kunnen matigen? We kunnen persoonlijke aanvallen in de reacties niet toe staan.

    En jij maakt gebruikt van alles wat een ander voor jou doet.

    Je mag blij zijn dat er mensen zijn die dingen voor elkaar krijgen die jij zelf niet kan.

    Schreeuwen heeft geen zin gewoon wachten.

  43. Ik vind dat het dev team het wel sportief opneemt. En mensen die nu een 3GS hebben. Zodra jullie straks de 5gen iPhone hebben en direct na de release de boel kunnen jailbreaken zijn jullie alleen maar blij om de manier hoe het nu loopt. Het is nasty maar effectief

  44. Limera1n werkt prima op iPad 3.2.2
    Nu de iphones van mezelf en gezinsleden jailbreaken 🙂
    En ik dacht een rustige zondagnamiddag te hebben :p

  45. Ik heb m’n iPhone 4 nu iets langer als een maand en heb al die tijd (rustig) afgewacht tot het moment dat hij te JBen was. Gelukkig werkt limera1n als een zonnetje!

  46. Dus als ik het goed begrijp wilde het Dev Team een bepaalde exploid gebruiken om een jailbreak mogelijk te maken, GeoHot komt vlak voor de geplande datum met een heel andere exploid. Dev Team besluit dan om hun manier (nog) niet te gebruiken, wat ze wel gedaan zouden hebben als GeoHot niet met die van hem aan was komen zetten en dan uiteindelijk is dat dan de schuld van GeoHot, terwijl die “ons” uiteindelijk voorziet van een daadwerkelijke tool om te jailbreaken en Dev Team vooralsnog alleen nog maar doet beloven en niks leveren?

    Sorry hoor, maar zoals het nu bij mij overkomt is Dev Team een stelletje huilies die veel beloven en alleen maar klagen en uitstellen en is GeoHot iemand die niets beloofd maar gewoon ineens levert. Ik vind dat GeoHot wel iets meer credit verdient dan de meesten hem willen geven.

  47. Maar blijft Greenposi0n nog wel voor de Iphone 3g?

  48. Altijd leuk wat concurrentie

  49. @Dpaki: Is je iPhone nu gejailbreaked?

  50. Allemaal leuk en (on)aardig, maar een unlock is dus nog niet mogelijk via limera1n op de iphone 4? Of zie ik iets over het hoofd?

  51. Jammer, gun het Chronical Dev Team meer maar goed. Punt.

    Maar met limera1n kan je dan alleen uit Cydia kiezen of ook nog uit de unlock en Rock Your Phone?

  52. Rock Your Phone bestaat niet meer en is opgeslokt door Cydia, met alle bijkomende ellende van dien (zoals het niet kunnen meenemen van licenties).

  53. @Ruben.cc:
    dat vroeg ik me dus even af, of je het nog wel of niet aan kon klikken, dankje 😉

  54. Dev-Team zijn kleuters. Mijn iPhone4 is JB. Limera1n RULES 😉 !!!

  55. hoi, ik heb net een iphone 4.1 gekocht, en ik zal hier wel verkeerd zitten met mijn vraag…en hoop commentaar krijgen.. ik weet nog van weinig over j.b. en het hoe en wat. Ik heb wel de berichten gelezen en nog veel meer maar zie het zandkorreltje in de woestijn niet meer… wat voor meerwaarde heeft het als hij ge j.b. is, en ik zit wel op een ander forum waar ik progjes kan downloaden, maar hoe weet ik welke en wat een app doet…. in de apps store staat tenminste een beschrijving. en is het makkelijk te doen zelf of kan je het beter laten doen??? volgens iemand die ik gesproken heeft is het moeilijk om te doen, en hij wilde het wel doen….ja ja verkooppraat natuurlijk, maar toch denk ik erover na om als ik het doe het toch laat doen, omdat ik bang ben dat als ik iets verkeerd doe het helemaal mis gaat…maar ja dan kan ik hem natuurlijk weer terugzetten in de fabrieks instellingen toch.
    nee ik ben geen weegschaal, omdat ik niet weet wat ik nu zelf wil, ben schorpioen en die gaan meestal recht op hun doel af…behalve ikke nu…
    groetjes uit rotjeknor

  56. GeoHot rules!!

  57. Hier een andere schorpioen uit Rotterdam. Mijn advies/mening; niet laten doen, zeker niet voor betalen. Is niet moeilijk als je het geduld en de tijd kunt opbrengen om je even een avondje (of twee) goed in te lezen. Gewoon lezen, lezen, lezen en je gaat vanzelf de termen leren als jailbreak, unlock, baseband, firmware, tethered, enz.

    Denk niet dat je het over een uurtje allemaal begrijpt en weet wat je aan het doen bent, neem er gewoon de tijd voor.

  58. Over Jailbreaken @ Schorpioen 1.
    Jailbreaken is niet moeilijk dus niet voor betalen. Ga wel jailbreaken met een bepaald doel, en niet omdat het kan. Als je er nog niets van weet zou ik eerst heel veel lezen idd. en genieten van je idevice. Als je een paar maanden door speelt met je idevice en je jailbreakt m na een half jaar oid dan lijkt het net alsof je een nieuwe idevice hebt.

    Eerst lezen, want een jailbreak zelf duurt vaak minder dan 10 minuten , het gaat om goede voorbereiding 🙂

    Have Fun.

    En over dev team. Ik vind het een beetje raar dat ze direct geohot afkraken. Ze kunnen beter zijn naam helemaal niet noemen, dat is ook een stuk professioneler, en zo krijgt hij ook geen free publicity. Maar ik heb niets tegen beide, ik heb nu wel een nieuwe jb! 🙂

    Nu nog eeb unlock voor 3GS en ik kan ook nog eens gaan bellen 🙂

  59. Die van geohot werkt tenminste op de 3gs de shattr doet dat niet. Dus geohots is beter en volledig terecht dat hij m zo uitgebracht heeft

    Beetje jammer van alle huilies die bij geohot gaan huilen want hij werk goed, doet het op de 3gs en is gemaakt samen met comex.. En je hoort niemand over comex zeuren. Daarnaast heeft geohot gezegd dat hij gekapt was omdat hij ziek werd van iedereen die om een jailbreak ging zeiken dus kon hij mooi in alle rust een jailbreak maken.

  60. Zeker goed van CDT dat ze wachten met de exploit, als ik apple was zou ik trouwens al die jailbreak ventjes in dienst nemen en alle software laten debuggen door hen.

  61. @micha:

    met een gej.b. phone kan je toch meer doen, hier bedoel ik mee meer en andere apps opzetten dan met de apps store… ik heb wel een itunes kaart gekocht van 15 euro, en er een paar gekochte apps opgezet, maar ten eerste waarom betalen voor apps als je ze ook gratis erop kan zetten via j.b.

    Omdat het wederrechtelijk downloaden van software in Nederland illegaal is. Dit is een eenmalige waarschuwing die gevolgd zal worden door een IP-ban.

    en via j.b. heb je toch ook veel en veel meer keuzes.
    alleen ben ik bang dat de kwaliteit van de phone achteruit gaat, en de accu sneller leeg.
    en ik wil hem dus niet j.b. omdat het kan, oke dat ook, maar meer omdat ik er dan meerdere apps op kan zetten. Ben o.a. ook op zoek naar iphoto (app) hier kan je gezichten mee herkennen in je filmrol, en dus alle fotos van een bepaalde persoon gelijk opzoeken in je phone

  62. @carlo:

    Door jou krijgen jailbreakers een slechte naam, ga op een ander forum baggeren.

    ip ban voor dit figuur wegens promoten van illegale dingen?

  63. he sorry hoor jasper, maar wat doe ik verkeerd als ik vragen mag…..en wat promoot ik dan voor illegaals, heb je het over iphoto, dit heb ik gelezen bij uitleg over fotos bij de apps store zelf, maar deze kan ik dus nergens vinden in de apps store, misschien dat ik verkeerd zoekt/zocht en via een andere naam moet zoeken…
    en zeg het even wat ik verkeerd doet, dan verwijderd ik het gelijk…. ik ben blij dat ik iets heb gevonden waar er iets over j.b. duidelijk wordt uitgelegd

  64. Het deel over het gratis verkrijgen van apps via een jailbreak. Prima als je het doet om een app te proberen maar als iets je bevalt koop het dan ook.

  65. Het lijkt allemaal een herhaling van 11 april: teams die samenwerken aan iets, komt Geohot ertussendoor van “look at me!!!” zonder duidelijk overleg. Geloof je het niet, lees dan dit oude bericht: https://www.iculture.nl/67261/de-ene-jailbreak-is-de-andere-niet-het-laaste-nieuws-op-een-rij/

  66. Origineel geplaatst door Mireille005
    …teams die samenwerken aan iets, komt Geohot ertussendoor van “look at me!!!”…

    Lijkt wat op het bedrijfsleven waarbij de ene alleen maar eindeloos aan het overleggen en plannen is zonder daadwerkelijk werk en de ander gewoon dingen doet zonder al die verspilde energie van “lullen zonder resultaten”. Ik zie toch liever de situatie waarin er echt dingen gebeuren i.p.v. loze beloften en lekker maken met gebakken lucht. Bravo voor GeoHot in deze. Niet lullen maar gewoon doen.

  67. Respect voor George Hotz dat hij dit voor elkaar heeft. Hij heeft de scene dus helemaal niet verlaten, maar rustig verder gewerkt aan “zijn” exploit. Het werkt en voor velen voldoende, maar zijn exploit is minder grondig dan die van het Dev Team. Dat het voor velen werkt is mooi, maar het feit dat het al zijn zoveelste beta in is gegaan geeft aan dat het Q&D (quick and dirty) geweest is. De shatter exploit van het dev team zal waarschijnlijk veel grondiger zijn getest en dus langer meegaan. Nevermind, respect voor beide. geohOt heeft deze even gratis meegegeven en veel mensen zijn ermee geholpen, dus schelden en commentaar geven is enigzins overbodig. Laat hem gewoon. Ik geloof in zijn zuivere bedoelingen. Hij had dit niet hoeven doen en dan was Greenpoison uitgebracht en Apple op de hoogte. Dan hadden ze hun team van engineers er op gezet en het lek redelijk snel getethered gedicht. Naja. Ik denk dat respect voor beide op hun plaats is. Geen reden voor boosheid, dit is goed voor iedereen die graag wil JB’en. Ik ben daar absoluut voor. Laat dat boos zijn maar over aan de vogeltjes. Angry Birds rules! 😀

  68. @sashimi: Mooi verwoord.
    Ik ken geohot verder niet, heb alleen iets van ‘dit is een herhaling’ want ik kwam erachter dat zoiets als dit in April ook is gebeurd. 2x (of meer) is geen toeval. Daarom weet ik niet of zijn bedoelingen zo loepzuiver zijn als jij denkt.
    Dat kan natuurlijk toch, elk verhaal heeft immers 3 kanten (de één, de ander en de waarheid).
    Ik vond het gewoon wel erg sneu voor chronicdevteam. Er zo naartoe te leven en dan dit…

    Vind het in ieder geval een genuanceerde reactie van jou. Fijn om dat ook eens te lezen

  69. Wat hij gedaan heeft is slim, om hem achter de hand te houden voor een evt. JB van de nieuwe iphone (5e gen). Limera1n werkt prima.

    En mensen moet niet zo zeuren over hem, want als hij het niet doet, wie doet het dan? Hij doet dit voor ONS ALLEN!

    het is niet zijn ego, hij denkt ook een stap verder, dan sommige mensen hier op het forum die pas EGOISTISCH zijn.

  70. Al met al wat ik al eerder zei, Geoh0t net even slimmer!

    Voor een ieder die loopt af te geven op geohot, heb je nu de limera1n jb op je iDevice? Zo ja, -fail.

    Slimme zet, SHAttered blijft mss gespaard nu voor volgende serie.

    Ik snap niet zo goed wat een aantal zo moeilijk doen dat geohot niet samenwerkt met dev team, dat zou zoiets zijn als dat Apple de uitvinding van de eeuw (iPad) weg zou geven aan microsoft om die hem te laten uitbrengen.

    Jb’n is big business, gaat om keiharde centen heb je de verdiensten van rock =nu cydia wel eens gelezen? En dat cydia rock gewoon maar even opkoopt, en niet voor een paar tientjes, die gasten schrijven de mooiste toevoegingen om je idevice nog mooier te laten werken om die voor een euro te verkopen x duizenden. Goed verdienen!

    Geohot is THE MAN, en flikt het net als Apple als eerste te komen met ‘een iPad’ch’

    En voor diegene die voor games die een 1 of 2 euro kosten willen jb’n omdat ze er niet voor willen betalen -fail

    Elke jb is een cadeautje waarmee ik ook fijn mijn idevice een beetje meer naar mijn eigen hand kan zetten, Geoh0t thank you!

  71. Lekker belangrijk

  72. Waarom is mijn berichtje verwijderd??? Neigt toch wel heel erg naar censuur!!!

    Je mag blijkbaar geen mening hebben die afwijkt van die van de artikelschrijf(st)er… Maar goed, dit berichtje wordt ook weer verwijderd dus heb ik nooit bestaan! 😉

    Reacties bij dit artikel worden verwijderd/gemodereerd als ze:
    a) scheldpartijen bevatten
    b) verwijzen naar illegale praktijken
    c) in strijd met het in het bericht uitgelegde beleid support-vragen over limera1n bevatten

  73. GeoHot = held .

  74. Weet er iemand of je op de iPhone 4 met 4.1 na het jailbreaken met limera1n nu ook weer in het bestandsysteem van de iPhone kan. Met open SSH of zo?

    Off-topic. Zoek zelf eens op site:iphoneclub.nl afc2add.

  75. Geohot is briljant, dat staat als een paal boven water. Maar hij is ook uiterst onbetrouwbaar.. het deel van de limera1n JB wat ervoor zorgt dat het untethered is, heeft hij ‘geleend’ van Comex ZONDER die om toestemming te vragen. Sterker, als ik het goed begrijp was het de afspraak dat hij er niets mee zou doen. Niet netjes. Zal Geohot de donaties netjes delen met Comex? Ik betwijfel het..
    Maar goed, hypocriet als ik ben heb ik toch gewoon gebruik gemaakt van limera1n om mijn iPhone 4 te jailbreaken… en tot nu toe zonder grote problemen. Heb er wel een windows netboekje voor moeten afstoffen..

  76. komt vaak voor hier: typ een uitgebreide comment, verdwijnt ‘ie bij het posten.

  77. Origineel geplaatst door Stealth
    Wat een egoitisch irritant rotventje is het toch, moet natuurlijk weer voor zijn eigen ego het 1 dag voor het dev team uitbrengen, om zo alle aandacht op zich te kunnen vestigen, je maakt mij echt niet wijs dat ie deze JB niet allang had, en gewoon aan het wachten was tot er een ander met een JB uitkwam.Zou je je toon kunnen matigen? We kunnen persoonlijke aanvallen in de reacties niet toe staan.

    als hij dit al lang had dan is hij wel erg dom dat hij het niet beter heeft uitgewerkt, er zitten zoveel bugs in dat ik hem nog niet gebruik en wacht op chronic dev team. zit nu lekker op 4.0.1 op mijn 3gs zie de noodzaak niet in om te update naar 4.1, apple moet met grote software updates komen niet alleen het dichten van foutjes,

  78. Het maakt mij allemaal niet uit, maar ik ben weer tevreden man. Vriendin op een eenvoudige manier helpen aan JB.

    Dat ze onderling concurrentie voeren, prima. Zolang versie 4.2 maar snel ge-JB-ed gaat worden, want daar zitten de wijzigingen in waar ik op sta te wachten voor iPhone en iPad…

  79. (Red.) Discussie over illegale apps verwijderd.

  80. (Red.) Discussie over illegale apps verwijderd.

  81. (Red.) Discussie over illegale apps verwijderd.

  82. (Red.) Discussie over illegale apps verwijderd.

  83. Waar ik nu nog mee zit, is of ik met mijn 3GS (iOS 4.1, locked, abo bij T-Mobile) kan blijven bellen als ik jb met limera1n.
    Ik heb (nog) geen ervaring met jailbreaken, dus misschien stel ik wel stomme vragen. Maar ik begrijp dat limera1n geen unlock is en dat je daarvoor in een later stadium Greenpois0n nodig hebt. Maar als ik nu eens niet wil unlocken en gewoon alleen een jb wil uitvoeren?

    Kennelijk zijn er ook mensen die al ervaringen hebben met limera1n en vinden dat de de oplossing buggy is. Ben benieuwd welke bugs ze op het oog hebben?
    (Red.) Discussie over illegale apps verwijderd.

  84. @Godzilla: Limera1n is net als greenpois0n een jailbreak, dus inderdaad geen unlock. Voor een unlock moet je een nieuwere versie van ultrsn0w hebben. Deze kan je installeren als je je iphone hebt gejailbreakt. Buggy of niet hij werkt prima bij mij. Ik moest alleen wel een andere usb poort gebruiken (vandaar buggy?).

    Aangezien je niet veel verstand hebt van jb’en ga ik er vanuit dat je geen handtekening hebt opgeslagen voor een lagere versie dan 4.1. Hierdoor kan je nog niet unlocken maar wel jb’en met limera1n.

    Succes 😉

  85. Respect For this man 😉

    Origineel geplaatst door Dennis
    Al met al wat ik al eerder zei, Geoh0t net even slimmer!Voor een ieder die loopt af te geven op geohot, heb je nu de limera1n jb op je iDevice? Zo ja, -fail.Slimme zet, SHAttered blijft mss gespaard nu voor volgende serie.Ik snap niet zo goed wat een aantal zo moeilijk doen dat geohot niet samenwerkt met dev team, dat zou zoiets zijn als dat Apple de uitvinding van de eeuw (iPad) weg zou geven aan microsoft om die hem te laten uitbrengen.Jb’n is big business, gaat om keiharde centen heb je de verdiensten van rock =nu cydia wel eens gelezen? En dat cydia rock gewoon maar even opkoopt, en niet voor een paar tientjes, die gasten schrijven de mooiste toevoegingen om je idevice nog mooier te laten werken om die voor een euro te verkopen x duizenden. Goed verdienen!Geohot is THE MAN, en flikt het net als Apple als eerste te komen met ‘een iPad’ch’En voor diegene die voor games die een 1 of 2 euro kosten willen jb’n omdat ze er niet voor willen betalen -failElke jb is een cadeautje waarmee ik ook fijn mijn idevice een beetje meer naar mijn eigen hand kan zetten, Geoh0t thank you!

  86. @Mireille005: Dank je. Ik weet niet of G. zijn bedoelingen loepzuiver zijn. Dienaangaande is jou opmerking over 3 kanten van het verhaal treffend en amusant. Of hij iets “gestolen” heeft zoals hier boven beweerd wordt is ook te betwijfelen. Hij loopt al aardig wat jaren mee en sommigen hier ook. Ik heb alle iPhones tot nu toe gehad. Twee ervan heb ik nog. Een 3Gs op 4.0.1 (want te JB’en) en een 4 van TMob waar ik nog over twijfel of ik die G z’n limera1n gun. Zit nu sowieso in het niet zo zonnige Genoa en heb geen mogelijkheid het te proberen, maar wie weet als ik terug ben in Mokum dat ik het ga doen. Ik heb graag toegang tot het file-systeem en root acces, dus ja ik zal er wel voor gaan. En ja… helaas veel geschreeuw en weinig wol af en toe hier, maar dan komen we op het kaf en het koren uit… 😀 Denk dat je je daar ook wel in kan vinden. 🙂

  87. @J.: thx voor je uitleg! Ik ga er eens mee aan de slag.

    Ik heb trouwens wel een handtekening opgeslagen, maar niet voor een zodanige versie dat ik kan unlocken. Stupid :-(, maar zo leer je elke keer weer…

  88. @sashimi: Ja mooie reactie weer 🙂 Kan me er inderdaad wel in vinden. Al is mijn (lange) internetervaring dat dit soort reacties en gedrag ‘erbij hoort’. Gelukkig ook het elkaar helpen met als principe ‘pay it forward’. Alleen jammer dat op het IPCforum veel gevraagd en relatief weinig gereageerd wordt…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.