Reacties voor: Google stopt met Chromecast Audio

Maar er zijn alternatieven
Google gaat stoppen met de Chromecast Audio. Zodra de huidige voorraad op is zullen er geen nieuwe meer worden gemaakt. De audio-dongle wordt ook door Apple-gebruikers benut om speakers in huis draadloos aan te kunnen sturen.
Lees het complete artikel → Google stopt met Chromecast Audio
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Geen audio uitgang op die V3 toch? Rare beslissing. Wellicht gaan ze een adapter meeleveren voor audio only. Hoop het.

    • @Sander: sowieso lukt het nu niet om audio only bronnen (internet radio) naar de normale Chromecast (v3) te streamen, tenzij dat in recente software update is veranderd.

  2. Origineel geplaatst door Sander
    Geen audio uitgang op die V3 toch? Rare beslissing. Wellicht gaan ze een adapter meeleveren voor audio only. Hoop het.

    Ik zou het niet weten, ik ben niet zo’n google liefhebber (no offense to all) maar in het artikel staat wel dat de V3 als chromecast audio te gebruiken is en dat hij bovendien wat moderner uit ziet.
    Waarom een ouder produkt aanhouden om te produceren wanneer er nieuwere produkten binnen hun organisatie zijn die hetzelfde of meer kunnen met betere specs?

  3. Audio via de V3? Ik dacht het niet. Waar is de 3.5mm jack aansluiting?

  4. Ik zie niet hoe de Chromecast v3 een alternatief is voor het draadloos maken van een speaker. Daarmee zie ik dus eigenlijk geen alternatieven om een speaker nog draadloos te maken. Jammer dat Google deze beslissing heeft genomen.

  5. Origineel geplaatst door Oude sok
    Ik zie niet hoe de Chromecast v3 een alternatief is voor het draadloos maken van een speaker. Daarmee zie ik dus eigenlijk geen alternatieven om een speaker nog draadloos te maken. Jammer dat Google deze beslissing heeft genomen.

    Klopt, de v3 is niet als vervanging te gebruiken voor de audio. Boxen met HDMI aansluiting zijn niet erg gebruikelijk. Jammer, audio cast bezette een gat in de markt.

  6. Origineel geplaatst door Jeffrey
    @Jeroenus: Op de V3 enkel een micro-USB en HDMI aansluiting, geen 3,5mm jack…

    Koop je toch een verloopje micro-usb naar 3,5mm jack voor ongeveer 3 euro

  7. Erg jammer dat ze hier mee stoppen.
    Was erg makkelijk voor een speaker slim te maken.
    En werkte erg goed en simpel! En de chromecast v3 is geen alternatief heeft geen jack aansluiting.

    Hopelijk nog wel lang ondersteuning.

  8. Jammer, de Chromecast Audio is gewoon een fijne oplossing.

    Overigens kunt je ook de chromecast v3 hiervoor gebruiken icm met een HDMI audio-splitter of met een audioset met HDMI-ingang.

  9. Origineel geplaatst door Jeffrey
    @Jeroenus: Op de V3 enkel een micro-USB en HDMI aansluiting, geen 3,5mm jack…

    Origineel geplaatst door Jeroenus
    Koop je toch een verloopje micro-usb naar 3,5mm jack voor ongeveer 3 euro

    De USB-poort is voor stroomtoevoer, althans dat is zo bij de modellen waar ik mee bekend ben. Dit geintje zal dus niet werken.

  10. Origineel geplaatst door Oude sok
    Ik zie niet hoe de Chromecast v3 een alternatief is voor het draadloos maken van een speaker. Daarmee zie ik dus eigenlijk geen alternatieven om een speaker nog draadloos te maken. Jammer dat Google deze beslissing heeft genomen.

    Je kan een HDMI -> Video-audio splitter kopen. Split netjes de audio naar een 3.5mm jack. Is niet de manier waarop het bedoeld is maar een goed alternatief.

  11. Ik wist niet dat Sonos al Siri ondersteuning heeft?

  12. Gebruik de Chromecast Audio al een heel tijdje icm een Edifier speakerset via een optische kabel. Werkt perfect voor o.a. Spotify. Voor een paar euro maak je goede speakers die niet ‘smart’ zijn ‘smart’. Wellicht een te kleine markt of een manier om mensen te dwingen een ‘smart’ Google speaker aan te schaffen?

  13. Tip @redactie: Chromecast Audio is nu in de aanbieding voor € 29,-

    Net zelf 2 kunnen kopen 🙂 Handig voor mensen die nog interesse hebben!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.