Reacties voor: Chromecast 2020 met Google TV aangekondigd

Concurrentie voor de Apple TV
Google heeft nieuwe producten aangekondigd tijdens het event Launch Night In. Het zoekimperium brengt onder andere een nieuwe 2020-versie van de Chromecast met Google TV op de markt, die met eigen software en een prijs van €70 een concurrent vormt voor de Apple TV.
Lees het complete artikel → Chromecast 2020 met Google TV aangekondigd
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Zouden jullie een artikel kunnen schrijven over de verschillen tussen Apple TV en de nieuwe Google Chromecast met GoogleTV? En welke jullie aanraden.

  2. Lijkt me een mooi ding! Onze primaire TV is een Sony met Android TV en -behoudens af en toe een onverwachte reboot als je ‘m inschakelt- daar ben ik heel blij mee. Onze oude ‘domme’ Samsung hangt nu op de slaapkamer met een Chromecast 2 erin. Ik denk dat die vervangen gaat worden voor deze nieuwe Chromecast, zodat we wat makkelijker gebruik kunnen maken van apps.

    In Ziggo Go is het bijvoorbeeld vaak niet mogelijk om programma’s te casten, maar voor Android TV bestaat tegenwoordig ook een Ziggo Go-app, dus dan heb je dat probleem niet meer.

    Ik weet dat het op iCulture een beetje vloeken in de kerk is; maar ik heb echt geen flauw idee waarom ik een Apple TV zou kopen voor 200 euro, als ik voor een derde van het geld dit apparaat kan kopen.

  3. Device met specs uit het jaar nul, verschrikkelijke kleuren… ja een echt concurrent.

    Een chromecast ultra update is meer geweest dan dit dingetje. Het is eerder een concurrent for een fire stick of de Roku.

  4. @Oude sok: prima toch? Als jij gevolgd en gemonitored wilt worden door Google voor die paar tientjes extra, is dat toch geen probleem?

    Verder staat Google nou niet bepaald bekend om zijn updatebeleid, dus is de kans aanwezig dat je na twee jaar weer eens geen updates krijgt. Koop je een de opvolger, zit je dus al (bijna) aan de prijs van een Apple TV, die dan nog steeds geupdate zal worden.

  5. @Arno1975: Nja, 70 euro voor de Chromecast vs 200 euro voor een Apple TV zijn geen paar tientjes verschil he..
    En Google brengt de updates wel uit. Het zijn de fabrikanten die er zo lang over doen.
    Kijk bijv. naar de Chromebooks, die hebben acht jaar ondersteuning na de builddatum.

  6. @Mike: Uiteindelijk kan je met allebei video’s afspelen en apps gebruiken toch? Ik vind dit weldegelijk een concurrent. Als Apple fan kan ik mezelf niet overtuigen voor 200 euro een 3 jaar oude Apple TV te kopen als dit beschikbaar komt voor 1/3 van de prijs.

    Ik hoop nog steeds op een nieuwe ATV dit jaar met betere remote en lagere prijs. Dan betaal ik graag wat meer om weer uit het Google ecosysteem te geraken.

  7. Origineel geplaatst door Arno1975
    @Oude sok: prima toch? Als jij gevolgd en gemonitored wilt worden door Google voor die paar tientjes extra, is dat toch geen probleem?

    Verder staat Google nou niet bepaald bekend om zijn updatebeleid, dus is de kans aanwezig dat je na twee jaar weer eens geen updates krijgt. Koop je een de opvolger, zit je dus al (bijna) aan de prijs van een Apple TV, die dan nog steeds geupdate zal worden.

    Ik vraag me af of het met een Chromecast zo erg gesteld is. Maar Google en privacy, het is een makkelijke kaart om te spelen. 😄

  8. @Oude sok: @B: @Mike: @Arno1975: Je kunt het updatebeleid van Android toestellen niet vergelijken want Google brengt zelf de Chromecast (ultra), De Google Home, Nest mini en ChromeOS op de markt.

    Deze apparaten krijgen regelmatig rechtstreekse updates van Google waardoor het argument over het GEEN updates krijgen van tafel is. Je kunt namelijk in de Google Home app per apparaat zien wat de firmwareversie is.

    Oh, en Nokia bijvoorbeeld met het Android ONE programma brengen elke maand gewoon een beveiligingsupdate uit en dat voor 3 jaar en 2 nieuwe Android versies. Ja, Apple ondersteunt de iPhone langer met software maar een grote meerderheid in Nederland loopt geen 3 jaar met dezelfde telefoon rond (zeker zij die een abbo hebben).

    En als we het over privacy hebben. Hebben we überhaupt nog wel privacy in Nederland? Zodra ik op straat loop wordt ik meteen gefilmd. Het is hoe belangrijk je je offline en online privacy vind en daarbij de informatie die Google over je verzameld wordt bij de massa gestopt en wordt niet in directe zin individueel bekeken ter verbetering.

    Persoonlijk kan ik me niet zo druk maken met wat Google van mij weet.

    En Apple brengt ook niet elk jaar een nieuwe Apple TV uit. De laatste stamt ook uit 2017, dus ook al 3 jaar oud…

    Altijd die verwijten en vergelijking over Google met haar producten, Microsoft met Windows tegenover MacOS enzovoorts. MacOS is ook niet heilig meer, dat was het met Snow Leopard. Daar is ook niks meer van over. Net zoals dat Windows XP de laatste goeie versie van Windows was. Daarna is het ook niet meer wat het is geweest.

    Het een is niet beter als het ander. Het werkt gewoon anders en het is je PERSOONLIJKE KEUZE welk product(en) je gebruikt. De vraag is eerder: Wanneer ben je tevreden?

    Als je tevreden bent met een Chromecast met Google TV tegenover een Apple TV 4k of een iPhone tegenover een android ONE toestel. Als je tevreden bent met wat je op een computer doet of dat nou MacOS of Windows is, het gaat om het eindresultaat. Heb ik op deze pagina mijn comment kunnen plaatsen dan wel via Safari, Chrome of Edge? Antwoord is ja, dan is het toch goed?

    Mensen moeten eens stoppen met dat bekrompen denken. Ga een langs elkaar staan in plaats van tegenover elkaar en dan kun je nog discussiëren maar dan op een andere toon ;-).

  9. Ben benieuwd of je met de nieuwe chromecast, Audio van Netflix kunt afspelen op de nieuwe Nest Audio speakers.?

    Tot nu toe kan ik dit volgens mij niet. Heb Speakergroep aan gemaakt op Google home ( chromecast en Google Home) maar helaas alleen werkend met Spotify maar geen geluid van Netflix over de Google Home Speaker.
    Ik zie bij Netflix alleen mijn Chromecast maar geen speaker groep die ik aangemaakt heb op de Google Home.
    Bij Spotify zie je wel speaker groep

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.