Reacties voor: Google brengt Chrome Remote Desktop voor iOS uit

Google heeft de Chrome Remote Desktop uitgebracht, een app om op afstand je computer te kunnen bedienen. Chrome Remote Desktop is geschikt voor Mac en Windows.
Lees het complete artikel → Google brengt Chrome Remote Desktop voor iOS uit
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Iemand al ervaring? Jarenlange ervaring met LogMeIn (en Ignition) dus ben erg benieuwd wat dit doet. En gezien het gratis is en van Google; Wat is het addertje van deze dienst?

  2. Origineel geplaatst door RedWish
    Iemand al ervaring? Jarenlange ervaring met LogMeIn (en Ignition) dus ben erg benieuwd wat dit doet. En gezien het gratis is en van Google; Wat is het addertje van deze dienst?

    Er hoeft geen addertje onder het gras te zitten, Splashtop is ook al jaren gratis (maw dus het kan wel!).

  3. Ik gebruik al een aantal jaren TeamViewer. Laat deze maar aan me voorbij gaan.

  4. @RedWish: Hm, op de PC of Mac moet je ook een app installeren zo te zien, dat zou je wel een addertje kunnen noemen.
    Ondersteunt dus kennelijk niet het officiële RDP. Lastig bv als je niet de rechten hebt om zelf SW te installeren op de PC of Mac die je remote wilt overnemen.

    Voor een windoos versie met RD server ben je dan vast beter af met de gratis MS RD client app, die beviel mij erg goed. Maar daar heb je dan weer weinig of niks aan voor een Mac (of linux) geloof ik.

  5. LogMeIn gebruikt ook een eigen cliënt maar werkt wel top en heeft mooie koppelingen met clouddiensten (Dropbox, Box, Cubby etc.). Met Teamviewer had ik de problemen dat de background op mijn Mac steeds verdween en aardig wat CPU verbruikte. Splashtop ken ik verder niet dus kan ik ook geen uitspraak over doen. Waarom ik over een addertje begon is omdat je bij veel diensten van Google ziet dat ze gratis zijn maar ze wel wat met je data doen (niet altijd, maar dat is over het algemeen wel het model van Google)

  6. Cool, gelijk installeren!

  7. Gebruik al jaren teamviewer, zakelijk en prive en heb daar een betere gevoel bij.

  8. Ik ga het eens proberen. Ik gebruik nu veel Microsoft Remote Desktop, maar krijg dat op mijn bedrijfslaptop eigenlijk alleen werkend als laptop en iPad op hetzelfde netwerk zitten. Teamviewer gebruik ik als beide op een verschillend netwerk zitten, maar dan heb je wel een werkende internetverbinding nodig op laptop en iPad. En het doet rare dingen met m’n bureaublad die niet automatisch ongedaan gemaakt worden als je TV afsluit.

    Dus ik ben benieuwd wat Google ervan gebakken heeft.

    Eerste ervaringen:
    – Je hebt een internetverbinding nodig, net als bij TV.
    – Het toetsenbord kent geen functietoetsen, wat MS RDP wel heeft en wat ik vrij veel gebruik.
    – Er zitten bugs in. Windows meldt dat de computer traag wordt, mogelijk door geheugengebrek (ik heb 16GB!!) en dubbelklikken om een programma op te starten werkt niet.

    Kortom, ik probeer het een paar updates later nog wel een keer (misschien)…

  9. ben er al klaar mee… als je wil wisselen tussen de modus en kiest voor de muis modus icm de ipad… dan kom je er niet meer uit… oftewel je kunt niet meer naar touchmodus… oftwel zoals de writer van dit artikel noemt: aanmaakmodus… of… ik ben de azijn vergeten om hem aan te maken… kan 🙂

    nog nooit een betere gevonden dan Spashtop… ik hou het daar maar bij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.