Reacties voor: App Store groot succes, maar uitbetaling aan ontwikkelaars heeft haken en ogen

De ontwikkelaar van Chopper kan op jaarbasis zo'n 1 miljoen dollar tegemoet zien. Maar of alles vlot wordt uitbetaald is de vraag: Apple hanteert een betaaldrempel van 250 dollar per regio.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Oef! Das wel flauw

  2. Dit lijkt me toch niet helemaal de bedoeling. Hiermee bevorder je juist niet de ontwikkeling van apps.

    En het geld gaat toch wel naar een pot alsof ze meerdere potjes hebben per land :S

  3. en apple maar rente trekken op (in totaal) bakken met dollars! Slim, maar ongelofelijk gemeen.

  4. Nou dat kan ik me ook wel voorstellen.
    Apple gaat toch niet iedere 10 euro overmaken naar een Ontwikkelaar.
    Dan mogen ze daar wel een hele boekhoudafdeling voor aan gaan stellen.
    250 Euro da’s toch geen bedrag.
    Geo

  5. Heel veel bedrijven doen dit zo hoor. Ik heb wel eens inkomsten gehad uit reclame banners, daar ging het per 100 dollar. Is geen vreemde constructie iig.

  6. ja ok maar niet per regio wel dan?

  7. Dit is echt zoooo genaaid van apple….gun die man nou zijn inkomsten. 😉

  8. En het geld gaat toch wel naar een pot alsof ze meerdere potjes hebben per land :S

    Ik weet wel zeker dat ze potjes per land hebben. De appstore verschilt immers ook per land en het moet voor de belasting enzo. Evengoed vind ik dat ze dat gewoon intern goed moeten regelen en niet de developers de dupe laten zijn.

  9. Ik denk dat als je je geld los wilt krijgen en je zit op $ 245,59 dan moet je maar je eigen App gaan kopen. Et voila, grens bereikt! 🙂

    Tja, jammer voor de ontwikkelaars idd…

  10. Waarom niet 1 wereldwijde Appstore, om af te rekenen met kleine, nare lokale regeltjes en mannetjes die op een bedrag van 2.99 0.058 belasting heffen?

  11. Da’s bijster intelligent, 1 ww store. Apple kan namelijk overal ter wereld zomaar uitbetalen zonder de lokale regels te eerbiedigen en zodoende ook de belasting te ontlopen. Erg populair, bij m.n. amerikaanse bedrijven de ethics and compliance regels te negeren.
    In bedrijven van die afmetingen kost het doen van een betaling gewoon serieus geld. 250 minimum is keurig, en gebruikelijk. Je kan ook lager, maar dan wordt de apple-share hoger.

  12. @Bacillus:
    Omdat je dan een overvloed krijgt aan regio-gebonden software die je hier in Europa toch niet kan gebruiken. Apple zal ook wel proberen om er een heeeeeeel klein beetje overzicht in te houden. (Iets wat hun overigens niet lukt!)

  13. Inderdaad, volgens mij moet Apple dit wel doen, omdat bepaalde content niet in bepaalde landen komt.
    Maar naar mijn weten hebben we het dan alleen over muziek.
    En de Appstore is overal gelijk toch?
    Dan zie ik de link weer niet..
    Maarja zolang je neem ik aan, kan zien hoeveel je App. is verkocht, en waar, kan je wel een beetje uitrekenen hoe het zit met je inkomsten.
    Vroeg of laat krijg je het iig.

  14. Ik snap niet wat er zo moeilijk is om gewoon in een vast termijn het openstaande bedrag te betalen.. ik neem aan dat er gewoon een vaste administratie is en dat je gewoon lijsten kan genereren en die kan in laden in de boekhouding… Dit gebeurd toch ook met de salarisadministratie??

  15. WAAR MAKEN JULLIE JE ALLEMAAL TOCH DRUK OM!?

    Jullie doen net of je zelf gedupeerd bent/word.
    Is een heel normaal systeem ivm de verschillende belastingstelsels. Als ze elke euro 1 op 1 door zouden moeten betalen dat is daar een team voor nodig die alle betalingen regelt.

    Ik vind iPhoneclub echt super maar vind het jammer dat er een beetje een zeur-cultuur aan het ontstaan is, vooral bij nieuwsitems. Dit zag je voorheen eigelijk alleen op andere fora…

  16. Ik zou zeggen gewoon genoeg verkopen 🙂 heb je straks uit zeven potjes minimaal 250 usd

  17. En het geld gaat toch wel naar een pot alsof ze meerdere potjes hebben per land :S

    Wel degelijk. De regio’s in dat lijstje hebben allemaal een eigen Apple of iTunes-bedrijf voor de iTunes Store (en daarmee de App Store). In de VS is dat uiteraard gewoon Apple, Inc. maar hier in Europa (mainland) is dat iTunes S.a.r.l., gevestigd in Luxemburg.

  18. Ik kan me dat ook wel voorstellen van Apple. Het is geen doen om steeds een paar euro naar iedereen over te maken.

  19. Als ik anders een liedje koop van itunes, dan wordt er eind van de maand wel 1 euro afgeschreven. Dus ze vinden het niet teveel moeite als ‘t om geld vangen gaat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.