Vrouw met MacBook

Reacties voor: Gerucht: ‘Chiptekort bij Apple leidt tot vertraging bij MacBook en iPad’

Maar de iPhone komt nog wel op tijd
Apple zou te maken hebben met de gevolgen van een wereldwijd tekort aan chips. Daardoor zullen de nieuwe MacBooks en iPads vertraging oplopen.

Reacties: 8 reacties

  1. Ik heb er natuurlijk begrip voor, maar het zou Apple sieren als ze hun producten dan maar gingen aankondigen met een “we willen zsm leveren maar kampen even met overmacht”.

    Zo wacht ik al maanden op de nieuwe AppleTV maar vertik het om nu nog een AppleTV 4K te kopen, die inmiddels verouderd is. Ze zouden hem best wel eens kunnen previewen, chips of niet.

  2. Ik werk bij een APR en we merken de gevolgen van de tekorten op de markt al maanden. Een maand of 5 geleden kregen we al van Apple te horen dat iPad heel lastig leverbaar is en dat Mac ook een zorgenkindje is. Vreemd dat bovenstaand bericht nu pas naar buiten komt, aangezien het juist stukken beter gaat de afgelopen weken.

  3. Gewoon geduld hebben, er zijn diverse andere partijen die er ook last van hebben, zoals de game industrie, Microsoft en Sony met xBox en PSP. Maar ook de auto-industrie heeft last van chipstekorten.
    Dus het is niet verbazingwekkend dat Apple dit nu ook treft.. even geduld tot de productie en logistieke keten weer is hersteld 😀

  4. Gaat het event van april dan wel door??

  5. Origineel geplaatst door Q
    Gaat het event van april dan wel door??

    Welk event?

  6. @Q: lees de eerste paar zinnen van het artikel…

  7. Ik kan het chip tekort nog wel begrijpen maar er is helemaal radiostilte bij Apple. Normaal wordt rond half maart bijvoorbeeld de lente collectie van Apple watch bandjes aangekondigd, ook hier heb ik nog geen enkel nieuws over gehoord en volgens mij zitten er geen chips in deze bandjes : )

  8. @Gerrit: iPads / iPhones zijn met gemak te leveren, totaal geen last van op het werk.
    Laptops geen Mac echter dan Hp/Lenovo is inderdaad even drama geweest, wat ik in januari besteld heb kwam vorige week pas binnen(en krijg als groot bedrijf nog wel voorrang).

    En ja dit is verder logisch dat er te kort is, dus dat nieuwe modellen wellicht straks wat moeilijker verkrijgbaar even zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.