Reacties voor: Chinezen boos: ‘Apple verkoopt gerepareerde iPhones als nieuw’

Apple heeft in China te maken met morrende klanten, die vinden dat ze een gerepareerde of refurbished iPhone hebben gekocht, terwijl ze dachten dat het om een nieuw toestel ging. De klanten menen dit, omdat er niet meer een vol jaar garantie op de toestellen zit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 34 reacties

  1. dit komt hopelijk alleen voor in china?

  2. Mag ik weten hoe ze erachter zijn gekomen hoelang hun garantie is?

  3. Als je op de site van Apple je serienummer invult komt er een vermoedde garantiedatum die aangepast wordt als je je bon opstuurt, hij wordt dan aangepast naar de aankoopdatum een jaar

  4. Misschien zijn ze wel ongemerkt in een nep-Apple Store geweest. Je weet maar nooit in China….

  5. Haha, op het laatste plaatje staat een bon van een iPod touch XD

  6. En wat staat daar onder?

  7. Eerst hele plaatje bekijken voordat je denkt: yeahhhh ik heb een fout ontdekt laat ik lekker reageren.

    Ontopic: Normaliter wordt er op orginele refurbished toestellen toch een geheel nieuwe garantie gegeven aangezien de toestellen weer reworked zijn en door QC gegaan zijn.

  8. @justin:

    Sate (沙爹)
    Koe Low Kai (古老雞)
    Tjaptjoi (雜菜)
    Pisang Goreng (炸蕉)

    🙂

  9. Dat gebeurt ook in nl.
    Alleen dan niet met die garantie!
    De garantie blijft goed!
    Apple zet de moederboorden over naar nieuwe iPhones.
    Dat is wat Apple doet!
    Hoe kan het anders dat iemand (bij de wereld draait door) het mobiel van die homofiel (ook bij de wereld draait door) heeft gekregen?

  10. Nou lekker dan denk je een nieuw toestel te hebben. Kijk mijn iphone4 is ook een 5k maar deze omgeruild door Dynafix.

  11. In nederland gebeurt dit ook…

  12. Zooo, daar heeft iemand leuke inkopen gedaan zeg! Een iPod Touch, een iPhone 4 en een iPad! Dan mag je als winkel toch wel blij met zo’n klant zijn en een splinternieuwe telefoon meegeven in plaats van een refurbished exemplaar. Of die refurbished telefoon met korting aanbieden.

  13. Origineel geplaatst door Furr
    In nederland gebeurt dit ook…

    Klopt, mijn iPhone4 was DOA. Apple bellen: u krijgt meteen een ander. Antw. op mijn vraag of het een refurbished zou worden: “deze telefoon werkt net zo goed als een nieuwe”.

    Ik plug hem uit… heb hem laten repareren, zelfde serienummer teruggekregen.

  14. Precies dit gebeurt overal teruggestuurde toestelen worden gewoon als nieuw op de markt teruggezet dit doet Nokia,Samsung,enz enz iedereen die denkt dat die een nieuw toestel krijgt als zijn ouwe niet meer te repareren zal van de kouwe kermis thuis komen…

  15. Blackberry doet dit ook al jaren…
    Is niks nieuws

  16. Origineel geplaatst door Jamie
    Klopt, mijn iPhone4 was DOA. Apple bellen: u krijgt meteen een ander. Antw. op mijn vraag of het een refurbished zou worden: “deze telefoon werkt net zo goed als een nieuwe”.Ik plug hem uit… heb hem laten repareren, zelfde serienummer teruggekregen.

    Ik wel een ander serienummer, en ineens ook shsh blobs van ios 5, nee meneer het is echt een nieuw toestel……
    Je wordt elke weer verneukt…..

  17. Ik kocht in december een iPad, en ook die was refurbished, de achterkant had een hele lichte kromming, waardoor het apparaat kraakte als je op een bepaalde plek drukte. Ik opgebeld, kreeg meteen een nieuwe en de oude werd opgehaald, dus het weekend van kerst 2 iPads gehad voor de prijs van 1 🙂 Dat maakte het dan weer goed.

    Over het algemeen heb ik met refurbished en showmodel-apparaten zoiets van: Als het er nieuw uitziet en zich naar nieuw gedraagt heb ik geen probleem.

  18. Ah, nu komt de aap uit de mouw (ofwel ik heb in een grot geleefd).

    Mijn 3Gs, inmiddels 2 jaar geleden, kwam uit de verpakking met een scherm welke in de rechter bovenhoek lager dan de metalen rand lag/ligt. Het scherm is daar min of meer in de telefoon gedrukt en ligt niet op gelijke hoogte. Ik heb dus ook een refurbished aangezien dit geen toelaatbare tolerantie is bij fabriek-af toestellen.

    Leuk. Wellicht psychologisch maar je betaalt dus de hoofdprijs voor een opgepoetste occasion.

  19. Prijs valt mij echt tegen daar in China 540 euro tegen hier 599 is het retourtje niet waard

  20. Mmh wel een extra reden om meteen bij de release een toestel te kopen.

  21. @Rien Van Husen: Heb je dat van de ps3 gezien? 249 doller/249 euro,, iets van 179 euro in amerika dus -.-

  22. Origineel geplaatst door thomas
    dit komt hopelijk alleen voor in china?

    Nee, dit komt overal voor, ook in Nederland. Je kunt dit al snel zien aan de garantie periode die dan korter is dan 1 jaar.

  23. Ik kocht vorige maand een nieuwe iPhone 4 bij Mobistar Meir in Antwerpen. Ik vond de doos al verdacht en rara, hij komt kapot uit de doos! Hij zit ondertussen al 2 weken in ‘herstelling’. Dat is toch waanzin? Je legt zoveel geld voor een nieuwe iPhone op tafel, en je bent hem onmiddellijk weer kwijt. Compensatie? Nul natuurlijk, of wat dacht u?

  24. @John: Mij was dit niet bekend, of het nou BB, Nokia of het heilige Apple is die dit doet. Hoe dan ook, als je wordt voorgehouden dat je een nieuwe telefoon koopt en dat blijkt niet zo te zijn, is er sprake van wanprestatie, dwaling of misschien zelfs bedrog.

  25. Origineel geplaatst door Lars
    Haha, op het laatste plaatje staat een bon van een iPod touch XD

    Wat is daar zo grappig aan…?

    er staat een iPhone 4, iPod Touch 4G en een iPad op…

    En, waarom moet het per-se een nieuwe zijn, vraag ik me af.
    Als het toestel gerepareerd is net als nieuw, zou ik er geen probleem van maken…

    Immers was hij ook een soort van “gerepareerd” uit de fabriek gekomen…

  26. @Rien Van Husen: Daar niet nee, in Hong Kong, waar de koers momenteel rond de 1:11,2 ligt is het al een stuk rendabeler. Momenteel is de iPhone ook qua prijsverschil minder rendabel in het buitenland, maar in het begin was de iPhone 4 16GB in Hong Kong 450 euro als je goed zocht. Dat terwijl je hier 700-750 euro betaalde.

  27. Origineel geplaatst door Tije
    Dat gebeurt ook in nl. Alleen dan niet met die garantie! De garantie blijft goed! Apple zet de moederboorden over naar nieuwe iPhones. Dat is wat Apple doet! Hoe kan het anders dat iemand (bij de wereld draait door) het mobiel van die homofiel (ook bij de wereld draait door) heeft gekregen?

    welke aflevering van de wereld draait door bedoel je

  28. Als het echt zo is geef in ze 100% gelijk..

  29. Die Chinezen moeten niet zeuren. Chinezen verkopen zelf iPhoney’s alsof het iPhones zijn. Dus!

  30. @Esteban: Dat zou met mij toch niet pakken hoor… Je gaat toch niet akkoord met een toestel te laten OPSTUREN voor te herstellen als het DOA was. Nieuw, of geld terug (wat trouwens wet is in Belgie binnen 14 dagen na aankoop).

    Je moet dit gewoon eisen, punt.

  31. dit is gewoon slecht

  32. Origineel geplaatst door Esteban
    Ik kocht vorige maand een nieuwe iPhone 4 bij Mobistar Meir in Antwerpen. Ik vond de doos al verdacht en rara, hij komt kapot uit de doos! Hij zit ondertussen al 2 weken in ‘herstelling’. Dat is toch waanzin? Je legt zoveel geld voor een nieuwe iPhone op tafel, en je bent hem onmiddellijk weer kwijt. Compensatie? Nul natuurlijk, of wat dacht u?

    zeker je eigen niet zo laten foppen door ze!! binnen 8 dagen zijn ze bij DOA melding verplicht om hem om te ruilen!!! niet opsturen maar OMRUILEN!!! ik zeg terug naar de shop en eissen dat je er een krijgt….

    suc6!

  33. @boogja: @Maarten: dank voor de tips, ongelukkig genoeg was hij voor een van onze nieuwe account managers, en heeft het 3,5 week geduurd vooraleer we hem in gebruik namen.

  34. De betrokken klanten willen nu tweemaal hun aankoopbedrag, vergoeding van hun juridische kosten en excuses. Inmiddels bemoeit de China Consumers Association zich ook al met de zaak.

    WTF, patenten bestaan er niet, iPhones en Apple Stores worden nagebouwd, volledig legaal volgens de Chinese wet/chaos… Maar dit soort dingen (CCA) wel? Dat meen je niet. En waarom hebben klanten daar rechten, terwijl je als verkoper moedeloos moet toekijken hoe de Chinese buurwinkels jouw product namaken en voor 25 dollar verkopen?

    Haal die Apple Stores weg uit dat land en verkoop alleen nog online. Bied geen garantie, dat biedt dat land jou ook niet. Weten alle Chinezen meteen hoe het zit: nooit meer opgelicht worden in een Apple Stoer 😉 Nooit meer klagen over garantie! Ene helft van dat land is nog middeleeuws (recht) en de andere helft (Defensie) loopt voorop met het kraken en namaken van andere systemen.

    Afgezien van dat het bespottelijk is dat Apple zoiets doet, vind ik dat die klanten daar hun woorden moeten inslikken. Hoe durven ze kritiek te hebben op iets dat een niet-Chinees bedrijf doet, terwijl ze zelf de grootste dieven op de aardbol zijn anno 2011. Hypocriet gedoe hoor :/

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.