Reacties voor: Chinese iPhone 4 draait Android

Een Chinese imitatie van de iPhone 4 draait Google's Android 2.2. Het OS is wel aangepast om te lijken op iOS.
Lees het complete artikel → Chinese iPhone 4 draait Android
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 43 reacties

  1. Te bizar…

  2. @Peter: Slim van de maker, maar degene die dit koopt is bizar!
    *terug naar de zon*

  3. Zal best wel een markt voor zijn. In China.

  4. Dat is wel heel goede namaak, lijkt me dat er gewoon Apple onderdelen zijn gebruikt.
    Dat het Android draait vind ik niet bijzonder, alle nagemaakte toestellen draaien op android.

  5. Ben benieuwd of dit lang kan blijven, aangezien er zoveel gevechten zijn over patenten, die ergens een klein hoekje van de iphone gebruiken, of een knopje of w/e, dit is gewoon 100% gejat, en dat kan wel?

    Zeker in China.. mafkezen, en ‘t draait ook lekker soepel :/

  6. Zo dan houden de juristen bij Apple tenminste ook werk!

  7. iphone 4 met android voor 185 euro of een iphone 4 met iOS voor 800 euro+ hmm…. :p

  8. Het is inderdaad precies een iPhone 4 om te zien… behalve dat er een grote SIM in gaat. En er zitten nog gewone kruiskopjes onderin.

  9. Chronic op Twitter had deze een tijd geleden al gepost. Blijkt dat de afmetingen precies zoals de echte iPhone 4 zijn en dat daarom cases en dergelijke er probleemloos omheen passen.

    Wat dit betreft: design van iPhone 4 + Android lijkt mij een goddelijke combo. Als een importeur ze hier in Nederlands zou verkopen kocht ik eentje ‘within a heartbeat’.

  10. Ehm, voor zo ver ik weet draaien alle iPhone clones op een op java gebaseerd OS of Android. Wat is hier dan zo bijzonder aan (buiten dat ie extreem goed nagemaakt is van buiten, maar dat zijn er wel meer).

  11. Origineel geplaatst door Jeroen
    Wat dit betreft: design van iPhone 4 + Android lijkt mij een goddelijke combo. Als een importeur ze hier in Nederlands zou verkopen kocht ik eentje ‘within a heartbeat’.

    Regelen dan en mail me als je zover bent 😉

  12. @Alexander: Ik ga ze niet importeren. Heb geen zin in een lawsuit van Apple. 😛

  13. @Jeroen: @Alexander: ‘Gewoon’ te bestellen via http://www.alibaba.com
    In het zoekscherm zoeken op Gooapple.

  14. Overigens ziet het er geweldig echt uit, pas als je op bepaalde dingen doorklikt zie je het verschil. En dan alleen nog als je bekend bent met de iPhone zelf.

    Ik voorzie dat binnenkort een hoop van deze dingen voor 3-400 euro op Marktplaats staan en als échte iPhone verkocht worden.

    Overigens, als de prijs nog een stukje naar beneden kan, koop ik er misschien nog wel eens een, Android is nog niet zo slecht. En er zit een 1GHz Qualcomm processor in, niet verkeerd!

    Ik ben wel benieuwd hoe dit apparaat met nieuw geinstalleerde apps omgaat. Uiteindelijk zijn de meeste apps niet ontworpen om er als iOS apps uit te zien.

  15. Tot nu toe wel de knapste cloon maar dan nog niets kan tippen aan het origineel!

  16. Hahaha, geweldig! Schaf me er meteen eentje aan voor m’n KIRF-collectie!

  17. Bij toeval heb ik er een in mn handen gehad, hij had 2 simcards,,,!!!! Grappig ding, maar lees geen chinees en dat word veel gebruikt in de nep phone!!!

  18. 1 voor de bunny bumper

    -1 voor chinezen die hun competenties nog stees niet inzetten om originele producten te maken, die internationaal kunnen cocurreren.

  19. @Martijn tx! Jammer dat er geen prijs bij staat dan:o maar ik ga die vent eens mailen 🙂

    @de prins, veel chinees ja? Kan je niet volledig Engels instellen ? Het is toch android ? Dat zou wel iets zijn om achteraan te gaan:o

  20. @Willem-Alexander: als je een toestel met 2 simcards in handen hebt gehad was dat geen Gooapple, want die heeft er slechts 1. Het lijkt er op dat er in navolging van Gooapple zelfs al goedkope Gooapple-clones te koop zijn, voor nog minder geld, zie o.a. http://bit.ly/oQD14G

    Let op: de meeste iClones hebben een GPRS-dataverbinding en geen EDGE, HSDPA of UMTS. De cases zijn vaak van inferieure kwaliteit.

  21. Je moet niet vragen welke woekerwinsten Apple maakt. Oh juist, zo’n 2 miljard euro nettowinst. Per maand.

  22. @Alexander: er zit gewoon Engels op en ja, de prijs is daar via mail of chat op te vragen. Doe je gewoon voor als Nederlandse telecomzaak….

  23. Allez eindelijk eens iph4 met goed besturingssysteem dan 🙂

  24. Origineel geplaatst door Willem-Alexander
    Bij toeval heb ik er een in mn handen gehad, hij had 2 simcards,,,!!!! Grappig ding, maar lees geen chinees en dat word veel gebruikt in de nep phone!!!

    Dat was een Java-gebaseerde iClone, die hebben meestal 2 simcards. Ook best aardige dingen, maar geen Android toestel.

  25. Origineel geplaatst door Alfred: Het is inderdaad precies een iPhone 4 om te zien… behalve dat er een grote SIM in gaat. En er zitten nog gewone kruiskopjes onderin.

    Kruiskopjed zitten er bij de echte iphone4 ook in.

  26. Cool copy , the best of both worlds

  27. Helemaal geweldig!

    Maar valt het gewone Android-uiterlijk er nog op te herstellen?

  28. Origineel geplaatst door Alfred
    En er zit een 1GHz Qualcomm processor in, niet verkeerd!

    Het laden van Angry Birds duurt anders aardig lang?

    Origineel geplaatst door Alfred
    Ik ben wel benieuwd hoe dit apparaat met nieuw geinstalleerde apps omgaat. Uiteindelijk zijn de meeste apps niet ontworpen om er als iOS apps uit te zien.

    Scherp! Het valt inderdaad wel op dat alleen games getoond worden :).

    Wat een vreselijke stem en dito uitspraak heeft die gozer trouwens?!

  29. Kruiskop is alleen bij de eerste versies van ip4 bij de laatste versies zoals de witte is dit allemaal een soort torx.

  30. Momenteel ben ik nét 5 dagen in Shanghai, maar ik stond ook echt te kijken van de neppe iPhone’s.
    Het is dat deze nog een heel ander logo op de achterkant, maar sommige lijken echt werkelijk nét echt ( alleen de buitenkant uiteraard )

    De namaak iPhones 3g(s) zijn vaak van meters afstand te onderscheiden, dus ik dacht tot gistermiddag dat elke iPhone 4 hier in de metro een echte was. Daarvan stond ik dan ook zeker versteld en kon dat eigenlijk niet geloven. Maar de meeste nepperts draaien inderdaad op Java en zijn na het aanzetten meteen de onderscheiden van een echte iPhone 4.

  31. @makkiej: Ik woon in Shanghai, en er wordt hier echt niets gedaan om dit soort namaak tegen te gaan. Je kunt op elke hoek van de straat en in elk warenhuis nep iPhones kopen, mini-iPhones etc. Zelfs een deel van de nep Apple Stores in Kunming mochten gewoon open blijven na klachten van Apple…

    Apple zou zich geen zorgen moeten maken, denk niet dat mensen die dit kopen een iPhone kunnen betalen (de Chinezen dan)…

  32. @Alfred: ik heb een officiële iPhone 4 en ben heel tevreden met de Apple bediening!! Maar bij mij zitten er ook nog schroefjes onder !! Heel gewoon dus!

  33. Origineel geplaatst door Thiemo
    Helemaal geweldig!Maar valt het gewone Android-uiterlijk er nog op te herstellen?

    Uiteraard, het is een zwaar aangepaste versie van Android, maar wel gewoon Android. Dus applicaties werken gewoon zoals het op elke Android werkt.

    Deze Gooapple draait overigens NIET op een 1GHz processor, maar op een goedkope 480MHz processor. Bijzonder traag dus, en het scherm heeft dezelfde resolutie als de iPhone 3GS.

    Het is leuk als tweede toestel, maar voor het geld kun je beter een Meizu M9 kopen.

  34. Ik was deze week in Kunming en die nepple-Stores draaien nog. De verkopers hebben blauwe T-shirts, dus geen echte imitatie.
    En die witte tafels met wat spotjes erboven, ach die koop je bij iedere Hubozaak dus wat zit Apple eigenlijk te zaniken..?

  35. @Alexander: de iPhone 4 32 gb kost nog maar 680 bij typhone hoor:)

  36. Edit, laat maar…

  37. @mees, sjelle86: De eerste iPhone 4 toestellen hadden kruiskopjes, mijn eerste ook. Maar de nieuwere toestellen hebben pentalobular schroefjes, een soort torx met 5 punten. Ik heb er nu ook zoeen nadat ik m’n eerste iPhone verloren had.

  38. Hij is nu ook via een Nederlandse shop te koop.

  39. Iemand ervaring met het kopen via
    Pirates Planet eShop
    Ik wil daar de GooApple 3g kopen

  40. Pirates Planet eShop werkt volgens het “drop shipping”principe.

    Drop shipping (of met Nederlandse spelling dropshipping, ook bekend als doorverkoop of direct shipment) is een techniek voor integraal ketenbeheer. Bij deze constructie ontvangt een handelaar/retailer een bestelling van een eindklant. De handelaar plaatst de bestelling door naar de producent. De producent levert het product direct aan de eindklant. De factuur van de producent gaat naar de (tussen)handelaar. De factuur van de handelaar gaat naar de eindklant.

    Het bedrijf waar je de producten besteld bemiddelt dus alleen tussen producent en consument. Bij niet bezorgen moet je zelf wat regelen met de bezorgdienst of de producent. Bij een beroep op garantie geeft de dropship-handelaar niet thuis en moet je zelf wat regelen met de producent.

    Bij producten uit China loop je het risico dat dit op een fiasco uitloopt (niet bezorgen, defect bij aflevering, belastingheffing door NL douane).

    Ik weet niet of de bescherming van paypal ook geldt t.o.v. de dropship-handelaar; ik denk van niet.

  41. Mmmm, Leo, hoe weet jij hoe onze politiek werkt, denk je?

    Wij deden dan wel aan dropshippen, en dat doen we voor de telefoons nog, maar wat jij schrijft is dus uit je duim gezogen. Het bijzondere aan onze dropship was en is dat wij dus ruim 40 bedrijven kennen met de diverse voorraden, maar ook nog eens afspraken hebben gemaakt met een aantal van die gasten om de garantie over te nemen en garant te staan voor de levering.

    GoogApple, gewoon leverbaar, maar ook Meizu en andere Chinese toppers. Heel bijzonder is de X12 en de A8, Androids. De GoogApple is per dropship in huis te krijgen voor 199 euro inclusief verzending en dus garantie!

  42. @retailheaven: overtrokken reactie hoor: op jullie site staat of stond dat jullie leveren volgens het principe van dropshippen. De definitie van dropshippen heb ik van Wikipedia gekopieerd.

  43. @makkiej: Dit blijft gewoon hoor, die juristen van Apple kunnen niks doen zolang het bedrijf dat deze dingen maakt in China gevestigd is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.