Reacties voor: ‘Chinees bedrijf betaalde 1 miljoen dollar voor evasi0n jailbreak’ (update 2)

De evasi0n-jailbreak zou betaald zijn door een Chinees bedrijf, in ruil voor het bundelen van een Chinees alternatief voor Cydia.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 119 reacties

  1. Lekker bezig dan

  2. Holy shit!
    Net geüpgraded en gejailbreakt…. Twijfel of ik terug zal gaan naar ‘non jailbreak’?

  3. Haha, dat komt ervan! Net goed.

  4. Ik heb het vertrouwen nog niet verloren in het team maar ben wel heel benieuwd naar de reactie..

    Wat zal ik doen? Restoren of zo laten?

  5. Schandalig.

  6. Tja ik voelde zoiets al aankomen. Erg slecht voor Apple en eigenlijk ook wel jammer maar 1 miljoen dollar is wel lekker voor het team want dat verdienen ze opzich wel.

  7. Helder. Daarom had men Jay Freeman (Saurik) niet nodig. Op Twitter is Saurik in alle staten.

    Ik hoop ten zeerste dat Apple onmiddellijk werk maakt van het patchen van de kwetsbaarheden in iOS 7.x.x

  8. @ Gonny; misschien wel zo verstandig om dan even in het artikel van eerder vanmiddag duidelijk een waarschuwing te zetten, liefst bovenaan. 🙂

    Gelukkig ben ik nog niet overgegaan tot jailbreaken en dat zal voorlopig ook nog wel even zo blijven!

  9. Het jailbreak-team heeft al aangegeven dat ze asap op Reddit het complete verhaal zetten. Ben blij dat ik het door alle spookverhalen en drukte van het jailbreaken over de hele wereld gewacht heb, die “phone-home”-functie zint mij niet zo…

  10. @Jhvos: ik zou je iphone restoren als ik jou was, dit is foute boel…

  11. Weer een reden om niet te jailbreaken! Zie er echt totaal niet het voordeel van in, zeker nu iOS 7 uit is.

  12. Iets met op blaren zitten en billen branden.

  13. Sinds iOS7 heeft Apple toch al vrijwel alle wensen van iPhone gebruikers ingewilligd?

    Enige reden die ik me nog bijna kan bedenken is om ‘gratis’ illegale software te installeren… Nou dat laatste blijkt nu al ongewenst gebeurd te zijn 😛

    Mijn 5S blijft iig jailbreakvrij

  14. Eerlijk duurt het langst. Als Apple fan jailbreak je gewoonweg niet.

  15. @Stefan: Nu toegevoegd! En uiteraard ook in andere artikelen (handleiding en zo).

  16. iphone 5 en ipad air hersteld in itunes, ik hoef deze jailbreak nog niet tot er duidelijkheid is van de chinese samenwerking

  17. Al die ellende alleen maar omdat ik rasp op m’n iphone will hebben …..

    Origineel geplaatst door Tokke
    Eerlijk duurt het langst. Als Apple fan jailbreak je gewoonweg niet.

    Waarom niet ?
    Apple biedt geen rasp (Remote Sim Access Protocol, gebruikt door veel autofabrikanten) aan …. voor mij de enige reden voor een jailbreak.

  18. Als Apple fan jailbreak je niet??? Ben een echte fan maar om nou te zeggen dat t perfect is! Kom op zeg!

    Bite sms is niet heel speciaal maar enorm functioneel, wat kan de Apple sms app? Niks! Je moet altijd weer uit de app die je op dat moment gebruikt….

    Lockscreeninfo is veel uitgebreider dan wat je nu op je lockscreen kan krijgen….

    Een app waarmee ik mijn code kan omzeilen, die ik verplicht moet instellen voor mijn werkmail (op mijn telefoon), is ideaal.

    Ios 7 heeft waarschijnlijk de lelijkste icoontjes ooit.

    En dat zou ik niet op mijn eigen iPhone mogen aanpassen? Hahahaha, kom op zeg! Apple fan, hahaha!

  19. Nu maar hopen dat er geen gekke dingen met de gegevens kunnen gebeuren. Er zullen al veel devices gejailbreaked zijn nu.

  20. Ik zou enkel jailbreaken om 4G/LTE te kunnen activeren. Apple houdt dit nog altijd tegen in België. Mocht ik 4G gewoon via Base/Mobile Vikings standaard kunnen aanzetten dan heeft een jailbreak totaal geen nut voor mij.

  21. Vanmiddag geupdated naar ios7 met ipad mini

    Wat een rampen os zeg.. Browsen flikkert als je scrolt, pagina verdwijnt als je url intypt , knetter wit alles..

    Bah bah bah!

  22. Als ik nu een jailbreak uitvoer op mijn ipad, kan ik dan xbmc installeren? Of is dit niet mogelijk omdat Cydia nog niet deftig werkt?

  23. Dank voor het advies! Overigens is dit ook voor oneerlijke app-ontwikkelaars slecht nieuws.

  24. @Arie: ben inderdaad met je eens dat de effecten/animaties erg matig zijn. Valt mij ook tegen van Apple, waar alles juist zo smooth was/is.

  25. ik had mijn iPhone gejailbreakt, en toen begon hij raar te doen. Ik opende Cydia en toen rebootte mijn Iphone en waren bijna apps weg. Natuurlijk meteen in DFU mode gezet en herstelt via iTunes. één advies dus:
    JAILBREAK JE IPHONE NOG NIET!

    oh ja: ook waren alle iconen grijs geworden alsof ik die basisapps net geïnstalleerd had!

  26. Hahahahaha waarom zou je überhaupt jailbreaken!!

    Om alle apps “gratis” te downloaden oftewel illegaal?

    Karma is a bitch!

  27. Ik wil een jailbreak zodat ik mijn originele tomtom gps muis kan gebruiken op mijn ipad 2 waar ik een betaalde versie van tomtom op heb draaien.

    Verder wil ik ifile, bestanden opslaan van uit de browser, zoals docs en pdfs, hele normale dingen eigenlijk dus..

    En die kunnen standaard niet… Ongelofeloos !

  28. Uiteindelijk zal het positief voor Apple kunnen uitvallen. Twijfelaars gaan met deze negatieve publiciteit écht geen jailbreak uitvoeren.

  29. Jammer.
    Had graag weer XBMC gehad.
    Maar ja dat is indirect ook voor illegaal gebruik, dus moet ik er maar genoegen mee nemen.

  30. Tja, dit moest er wel een keer van komen. Met een jailbreak loop je nou eenmaal een een groot security risico. En dat is het mij niet waard 🙂

  31. Origineel geplaatst door Rudra
    Hahahahaha waarom zou je überhaupt jailbreaken!!
    Om alle apps “gratis” te downloaden oftewel illegaal?
    Karma is a bitch!

    Nee, want dat vind ik bullshit. Tweaken is waar het mij om gaat, zodat ik bijv. als ik muziek afspeel doormiddel van de harder/zachter knoppen op de iPhone een nummer verder/terug kan gaan. Dat zijn soort dingen waarom ik hem jailbreak, niet op de app-developers af te zetten, want ik betaal met liefde en plezier die paar cent om ze te kunnen steunen.

    En als iemand dan toch jailbreakt om apps gratis te kunnen installeren: Karma is een bitch idd

  32. @Timosha: Ik citeer:

    Wow. This changes a whole lot of things.
    This is basically the worst-case scenario for Apple in terms of jailbreaks: For the first time, there’s an unknown corporate actor calling the shots, and the high code-signing security of iOS 7 has backfired, causing this to be the only jailbreak on the market.
    If this becomes anywhere near as popular as Evasi0n for iOS 6.1 (over 7 million downloads in its first few days), Apple will have not simply lost control of the platform to a bunch of power users, but to a well-funded entity with unclear motives.
    Apart from trying some kind of political game in China to shut this down (I don’t know how much pull they have there for this sort of thing), I see only one solution, which is to change the rules of the fight: Port Gatekeeper to iOS. Kill the market for jailbreaks altogether.

  33. Lol. Gewoon betalen voor legale apps waar anderen aan werken. Je zou toch ook niet willen dat je niet betaald krijgt voor je eigen werk?
    En zijn die tweaks nu echt zo relevant?

  34. Ik zie het nut er niet meer in om te jailbreaken…

    Waarom zou je ook trouwens… 🙂 Je hebt alles toch in iOS 7 wat al in de jailbreakhandel te vinden is..

  35. Ik denk eerder dat deze ontwikkeling voor Apple juist positief is. We moeten ons beseffen dat Cydia zelf ook altijd commerciële doeleinden heeft gehad. Apps en tweaks worden daar immers ook gewoon verkocht. Tevens maakte Cydia ook piraterij mogelijk, het is beslist niets nieuws. Daarnaast bracht het jailbreaken altijd bepaalde risico’s met zich mee, vooral omdat je nooit wist wat er werd geïnstalleerd. Dat was nou juist de insteek ervan, dat er geen externe controle meer plaatsvindt.

    Het enige wat er nu gebeurt is dat Cydia op Chinese toestellen door een Chinees bedrijf wordt beconcurreerd, op een oneerlijke manier weliswaar. Maar voor Apple is deze jailbreak net zo een doorn in het oog als eerdere versies, omdat de veiligheidsmaatregelen kunnen worden omzeild en gebruikers die er geen verstand van hebben vervolgens klagen over de gevolgen of het niet eens doorhebben (‘home calling’), met als resultaat dat daardoor het imago van Apple wordt aangetast. Echter, het feit dat hier nu onbekende software mee wordt gesluisd maakt de jailbreak ontzettend onbetrouwbaar. Evasi0n heeft daarmee vooral het imago van de jailbreak-community geschaad.

  36. Origineel geplaatst door Harry
    Als ik nu een jailbreak uitvoer op mijn ipad, kan ik dan xbmc installeren? Of is dit niet mogelijk omdat Cydia nog niet deftig werkt?

    Yep, werkt gewoon! Op mijn iPad en iPhone 5.

  37. Als ze gewoon een doneeractie hadden opgezet met als doel 1 miljoen dollar en dan de jailbreak hadden uitgebracht hadden ze hun eigen ‘integriteit’ kunnen behouden en hun centjes net zo goed gehad.

  38. Origineel geplaatst door Kivanc
    Ik zie het nut er niet meer in om te jailbreaken… Waarom zou je ook trouwens… Je hebt alles toch in iOS 7 wat al in de jailbreakhandel te vinden is..

    Nee dus

  39. Ze kunne Apple niet hard genoeg …… Als die Toko nog niet eens het fatsoen heeft om een doa oplader te vervangen die bij een telefoon van €700,00 zit … Verdienen ze niet beter …

  40. million dollar deal auwwwwwwwww lekker

  41. @Gonny van der Zwaag: Ze hadden het als voorwaarde kunnen stellen vóór de uitgave. Zie het als een kickstarter. Met alle miljoenen jailbreakers ter wereld hadden ze eerder 1 miljoen gehaald dan Serious Request..

  42. Ik snap al die reacties hier niet van de personen die menen dat een jailbreak alleen voor illegale apps wordt gebruikt. Puur kolder want je hebt geen jailbreak nodig voor dit soort illegale praktijken. Jailbreak is bij de meeste puur bedoelt voor de extra handigheidjes.

  43. Stukje text van idownloadblog.com

    Are Chinese going to take over my device?

    No, China will not take over your iOS device, neither will your information be stolen or anything of sort. Remember that Taiji is only installed if evasi0n7 detects Chinese language as default on your device. While there are certainly many users in the US for example having Chinese as the primary language on their device, the bulk of users with this specific setting is obviously in China.

    Valt dus allemaal wel mee…

  44. @Gonny van der Zwaag: Hou je ons ook op de hoogte wanneer pod32 op reddit de hele verhaal gaat posten?,

  45. Wat ben ik blij dat ik gestopt ben met ios lang leve open source android

  46. Als ik de discussie op twitter zo een beetje volg gaat het meer om het probleem van het opnemen van een chinese appstore met gekraakte apps dan om de issue van privé gegevens. Saurik van Cydia is juist tegen gekraakte apps.

    *sigh*: evasi0n, in China, installs an “app store” for cracked apps.

  47. Voor Apple is dit het slechtst denkbare scenario, aldus een commentator op Hacker News. Voor het eerst heeft een onbekend commercieel bedrijf de macht in handen. Het is bovendien de enige jailbreak op de markt. Apple zou de controle over het platform kunnen verliezen aan een partij met veel geld, waarvan de motieven nog onduidelijk zijn.

    Dat snap ik even niet: je kunt toch gewoon ook niet jailbreaken? Waar heeft dat onbekende commerciele bedrijf dan de macht in handen, anders dan op de devices die mensen – hopelijk zich bewust van de daarmee gepaard gaan de risico’s – hebben gejailbreakt? En wat heeft Apple daar dan vervolgens nog mee van doen?

  48. @Rednose: Ah stel je niet zo aan jo

  49. @Henk: Tweaks als f.Lux, Swipebright of Swipeselection zeggen jou ws niks..

  50. Pf wat een losers. Voor 1000000 dollar hun knowhow verkopen. In mijn ogen lachen anderen hun weer kapot ( als dit waar is!?) want deze jailbreak software is volgens mij mistens 10x zoveel waard!!

  51. Pff… Ik stond net op het punt om mijn iPhone 4S te jailbreaken toen ik dacht om eens te raadplegen of er iets meer bekend is over de Jailbreak! Gelukkig ben ik nog op tijd 🙂

  52. Slecht voor Apple? Werkelijk iedereen komt nu met het advies: jailbreak niet! En als het goed mis gaat met de weinigen die het wel doen, dan is dat slechts nog meer koren op Apple’s molen.

  53. Plaats ook even een artiekel over wat de evad3rs net op twitter hebben gezet. Ze leggen alles uit in een bericht

  54. Lijkt mij niks aan de hand dus.. En tja, Saurik is niet blij!!

  55. Wat een gedoe allemaal, ben nog niet helemaal zeker dat ik het juiste doe door nu te jailbreaken, ik wacht anders wel tot een ethische groep als waar saurik mee zou samenwerken iets uitbrengt.

  56. Ben nieuwsgierig naar de reactie van Saurik aangezien er een aantal feitjes over hem worden blootgelegd 🙂

    Overigens heb ik net een jb uitgevoerd en krijg ik enkel de ‘cydia’ store erbij welke wel gewoon werkt..

  57. Origineel geplaatst door Erwinnn
    Valt dus allemaal wel mee…

    Nou ja, TaiG wordt dus wel gewoon meegeleverd en staat er standaard op, of je het wilt of niet. Het punt is nou juist dat hier niemand om heeft gevraagd, behalve het Chinees bedrijf, en daar ook vrijwel niemand van afwist. Is de jailbreak nog wel te vertrouwen als ze zo geheimzinnig doen? Ik heb het idee dat ze het te eenvoudig van de hand doen, ze creëren hiermee een veel ernstiger probleem, namelijk ondoorzichtigheid en omkoopbaarheid.

  58. Dat probleem zal voor hun ondergeschikt zijn aan $1.000.000 en dat is te begrijpen.

  59. @KALLT: Taig wordt blijkbaar alleen meegeleverd als je iDevice als standaardtaal op Chinees staat/Chinees is.

  60. Origineel geplaatst door KALLT
    Nou ja, TaiG wordt dus wel gewoon meegeleverd en staat er standaard op, of je het wilt of niet. Het punt is nou juist dat hier niemand om heeft gevraagd, behalve het Chinees bedrijf, en daar ook vrijwel niemand van afwist. Is de jailbreak nog wel te vertrouwen als ze zo geheimzinnig doen? Ik heb het idee dat ze het te eenvoudig van de hand doen, ze creëren hiermee een veel ernstiger probleem, namelijk ondoorzichtigheid en omkoopbaarheid.

    Het staat er NIET standaard op….mits je je tel op chinees hebt staan voordat je de jailbreak uitvoert

  61. Origineel geplaatst door Jathu
    Overigens wordt de Taig-app ook niet geïnstalleerd op niet-Chinese toestellen: als je de systeemtaal van je iDevice naar Chinees wijzigt, komt de gewraakte app niet tevoorschijn.

    Ik zie inderdaad net dat het artikel hieromtrent ook al is aangepast. Mijn excuses. 🙂

  62. Dat is Apple natuurlijk gewoon zelf. Zo houd je ook deze ‘markt’ in handen….

  63. Heb vroeger ook vaak gejailbreaked maar als ik dit zo lees zie ik een einde aan een mooi tijdperk… Voor mij geen jailbreak meer in ieder geval.

  64. Nou, het wordt nog leuker. Volgens @Hackl0us en @JonathanSeals wordt er private user data verstuurd naar de site http://iphonespirit.com welke eigendom is van Qihoo360. Een mooie uitleg:

    – This is the Taichi Helper Assistant.
    – TaiG was developed by KuaiYong.
    – KuaiYong is a project of Qihoo.
    – Qihoo is a Chinese security company.
    – Controversy has dogged Qihoo for years. In February 2012 all of its products were kicked off iTunes

    Qihoo360 is zelfs al door de Chinese overheid op de vingers getikt.

    De uitleg van Evad3rs is echt niet voldoende, want ze geven eigenlijk zelf toe dat ze niet genoeg aandacht hebben gegeven aan met wat voor partij ze in zee zijn gegaan.

    Nu jailbreaken lijkt mij geen slimme zet, helemaal als dat van het versturen van je persoonlijke gebruikersgegevens waar blijkt te zijn (er zijn al screenshots van in omloop).

  65. Misschien een domme vraag, maar wat zijn nou PRECIES de gevolgen? Ik heb zelf een iPhone 5 15GB en heb vanmiddag meteen de Jailbreak erop gezet. Niks raars gemerkt, telefoon werkt nog steeds hetzelfde.

    Natuurlijk werken de Tweaks en dergelijke nog niet, maar dit heeft niks met de Jailbreak zelf te maken.

    Kan ik nou de Jailbreak gewoon laten staan en wachten op een Cydia update of kan de Jailbreak schade toebrengen aan mijn iPhone?

  66. Ik voel er wel wat voor om niet-jailbreakers te verbannen uit jailbreak-artikelen. Ze komen hier toch alleen maar om te trollen en iedereen van piraterij te beschuldigen.

    Ik irriteer me meer aan jullie schapen dan aan Taig-gate.

  67. GeoHot heeft ook exploits verkocht (bron).

    Tof om weer “concurrentie” te zijn in de jailbreakwereld, het was redelijk lang wachten voor de iOS 6 versie.

    Voor de toekomst zie ik de Evad3rs die TaiG app zal verwijderen en zal GeoHot met een jailbreak komen.
    (iOS 3 tijden komen dus terug). Ze zullen dus beide waarschijnlijk strijden om als eerst een iOS 8 untethered jailbreak uit te brengen. Goed voor ons dus ;D

  68. Heb ik mooi vandaag een jailbreak gedaan dacht ik ***** nice en dan dit hoe is het mogelijk zo gaat apple eraan en de jailbreak zelf !! Ik zit nu ook met die jailbreak ik hou het er effe op en ik zie wel wat en rotzooi allemaal

    @WhizZz: ja geo hot moet weer terug komen zou vet zijn

  69. Mooi kunnen we straks kiezen uit meerdere jailbreaks. En voor de ,,echte” Applefans die niet jailbreaken. Lees het boek.

  70. t valt allemaal best mee.

  71. Geohot is ook weer terug op twitter:
    https://twitter.com/tomcr00se

  72. Mensen die zeggen dat echte apple-fans niet jailbreaken zijn zelf te bang of snappen het niet hoe je moet jailbreaken.

    Ben zelf ook apple-fan iphone ipad apple tv en het werkt mooi maar kan allemaal beter. Zonder jailbreak was ios7 ook een stuk simpeler. Alles word van jailbreak afgekeken

  73. Ik wacht af over enkele dagen zal er meer duidelijkheid zijn, ik vind een jb trouwens steeds minder belangrijker IOS7 is gewoon bijna alles wat je nodig hebt

  74. Origineel geplaatst door tinus
    t valt allemaal best mee

    Nee. Nee. Juist niet! Dit artikel slaat daarom ook de plank helemaal mis op één specifiek punt. iPhoneclub ondersteunt de mening dat dit het “slechtst denkbare scenario” is voor Apple en dat dit “rampzalige gevolgen” kan hebben voor Apple. Dit is m.i. volkomen onzin, want anders zou Android al doodgebloed zijn. De enige echte slachtoffers zijn jailbreakers. Dit is bij uitstek het beste praktijkvoorbeeld dat Apple kan aanbrengen om jailbreaken neer te sabelen als ongecontroleerd, illegaal, diefstal, onethisch en simpelweg fout. Als het al iets is, dan is dit een min voor iOS in z’n geheel (iOS is extreem gesloten en dat is de soul reason dat dit heeft kunnen gebeuren) en dus een plus voor Android, een wapen voor Apple in de strijd tegen het vooralsnog in de US legale jailbreaken en een kernbom in de community zelf. De 4 ontwikkelaars die we het meeste vertrouwden hebben ons in de rug gestoken.

    Deze jailbreak draaide puur om het geld ($1.000.000). Ze hoopten dat iedereen het zou slikken of niet opmerken. Op het moment dat je 180° draait ten opzichte van je commentaar in het verleden, omdat je nu toch wel geld wilt verdienen, laat je de gemeenschap vallen. Dit is niet zozeer gehaast omdat een concurrent ze voor zou zijn, maar waarschijnlijk omdat dan die 1 miljoen dollar aan hun neus voorbij zou gaan. En dat haasten doet me denken dat er nog meer geld voor hen inzit, mogelijk per download of per gebruik van de Taigo store.

    Als ze werkelijk oprecht waren, dan hadden ze juist dit goed uitgelegd en voorbereid, nu hebben ze een bom gelegd onder de gehele jailbreak gemeenschap. Ik weet niet wat ik ervan moet denken. Niets positiefs in ieder geval. Taig-gate.

  75. Ik heb ook vanmiddag gejailbreakt, alles ging perfect! Hij bleef stabiel alleen is er op Cydia nog niks voor iOS 7.Toen het bericht kwam dat er gesjoemeld was heb ik snel mijn iPhone (5) ge-restored naar een verse kopie van iOS 7Ik mag hopen dat mijn persoonlijke gegevens nu niet in China liggen,Ahg wat maakt het ook uit, het lag toch al in the USA.

  76. Waarom brengen ze nu weer zo’n vage jailbreak uit..je kan hier niks mee!

  77. (Red.) Support alleen via ons Jailbreak-forum a.u.b.

  78. Dit bericht is aan alle mensen die “jailbreaken” veroordelen zonder er wat van af te weten. Omdat je je toestel kan jailbreaken ben je nog geen kenner.

    “Dit hele TaiG-gate moeten we positief zien. Scheiden we de tweakers van de gewone gebruiker. Ik vergelijk het een iPhone ook wel met een auto.

    Ik ben een gewone gebruiker van mijn auto, het brengt mij van A naar B en terug. Er zijn mensen die het leuk vinden om er een stickertje op te plakken of wat lampjes te monteren.

    Er zijn ook liefhebbers van auto’s die er alles aan veranderen wat er te veranderen valt aan de wagen, “tweakers”.

    De “gewone gebruiker” heeft de iDevice in bezit, omdat: hij/zij dit een mooi product vind, “iedereen” er 1 heeft, het bij een abonnement zat, etc.

    De “tweaker” heeft de iDevice in bezit, omdat: hij/zij naast bovenstaande niet content is met wat het apparaat te bieden heeft en het naar zijn/haar zin wilt maken. Dit gaat verder dan een ringtone of wallpaper veranderen.

    Om de wat ingrijpendere aanpassingen/tweaks mogelijk te maken moet men bereid zijn om zich wat meer in de materie te verdiepen. Als je net als ik niets van auto’s weet, ga je niet klooien aan de motor, firmware van je auto bijwerken, etc.

    Je kan je auto (nog) harder laten rijden dan het toegestane snelheidslimiet en je kan op je iDevice copyright schendende aanpassingen uitvoeren. Zijn alle mensen die hun wagen aanpassen schurken? Zijn alle mensen die hun iDevice jailbreaken schurken?”

  79. @Ming: Mooi gesproken!

  80. Dus jullie zouden voor 1mil niet die deal sluiten?
    Houd toch op met zeuren. Als er malware en zit komen andere mensen er wel achter.
    Ze mogen best wat geld erop verdienen…bovendien zorgt dit voor blije mensen in china. Die piraterij is inmiddels weg, en in het contract staat ook dat er geen piraterij mag zijn wat ze hebben afgesloten. Het word allemaal gedramatiseerd en laat weer zien wat een zeikerds er zijn in. De jb-community. Kijk maar naar hoe vaak per dag er wat werd gevraagd over nieuws en beledigingen werden gegooid naar evaders en andere hackers omdat ze er te lang over deden.
    Relax en install of wacht. Maar ga echt niet zeuren over dat we eindelijk een ios7 jb hebben. Ondankbaar hoor…

  81. Mooi Ming! Daarom Accelerate!!!

  82. Met de komst van iOS7 zijn zo’n beetje alle redenen waarom ik voorheen altijd mijn iDevices jailbreakte weggevallen. Maw ik begrijp dus waarom sommige mensen het nu nog doen, maar zelf heb ik er geen reden meer voor en iOS6 was dan ook de laatste keer dat ik nog een jailbreak heb gedaan en zal ook de laatste keer blijven.

  83. Heb hem geïnstalleerd om eens te testen en tot nu toe geen(merkwaardige) problemen.Enkel werken er idd zoals men hiervoor zegt, geen(voor mezelf) interessante apps van cydia.Voor apps die wel werken kan u terecht op de site van redsn0w.

  84. @Borgqueenx: Jarenlang zeggen ze het niet voor geld te doen maar uit principe, gebruiken ze geen advertenties omdat ze het niet voor het geld doen, nemen ze alleen donaties aan, omdat ze het niet voor het geld doen… En opeens breken ze dat principe? Van mij mogen ze best geld verdienen hoor, maar de manier waarop ze dat doen, ten eerste gehuld in het geheim, ten tweede met dubieuze partners en ten derde andere belangrijke figuren buitensluitend en tegenwerkend… Ze hebben altijd iedereen afgekraakt als die iets maakten of ondersteunden wat ook maar leek op piraterij. Nu leveren zij direct de piraterij op je apparaat middels malware dat ook nog eens naar huis telefoneert met je gegevens (waarschijnlijk ook bij Nederlands- en Engelstalige iPhones). Hypocrieten zijn het.

    Het zijn bloedhonden geworden nu iemand ze een zak met een miljoen boven het hoofd houdt. Best triest. In plaats van vooraf duidelijk alles uit te leggen, gaan ze af op horen zeggen en zitten ze achteraf alles goed te praten. Yeah right. Al die trollende idioten zoals ionic krijgen zo gelijk. Waarschijnlijk hoorden ze zaterdag dat Geohot aan een jailbreak werkte en al opschoot, dus hebben ze zondag alles wat ze tot nu toe al hadden maar publiek gegooid.

  85. Gewoon lekker jealbreak uitvoeren.
    Als je bang bent voor je privacy die heb je al niet meer,
    En zoals iedereen schreeuwt als je niks te verbergen hebt
    waar ben je dan bang voor?
    En het nieuwe design van IOS 7 hebben ze afgekeken van de Jealbreakers

  86. Als jij meent dat je dingen moet veranderen aan het OS anders dan dat de fabrikant bedoeld heeft neem je zelf het risico. Niet zeuren achteraf!

  87. (Red.) Verwijderd, ongepast.

  88. Sorry hoor maar als ik 1 miljoen dollar krijg voor z’n deal zeg ik ook wel ja doen. Waarom is het zo raar dat is gebeurd? Dit is toch een mooie beloning voor gasten die tot nu toe gratis jailbreaks aan ons geven. Vinden we dit niet goed dan moeten we er maar voor gaan betalen denk ik. 10 euro ofzo.

  89. @Joep: Dat heeft niks met de jailbreak te maken. Als je Cydia voor het eerst opstart gebeurd dit ook.

    @Kivanc: Dat weet jij er niks van. Lockinfo bv is een must.

  90. Ik zie niet wat het probleem is:

    – het is sinds het begin van de Jailbreak scene al mogelijk illegale software te installeren
    – sommige jailbrek tweaks installeren ongewenst key-loggers, reclame banners, sturen gebruiksinformatie naar de developer, … (is al vaak genoeg besproken in het forum)
    – Saurik IT zelf haalde in 2011 een omzet van 10 miljoen $ en een winst van 250.000$
    – Een van de redenen voor het installeren van een Chinese app store is dat de ‘Great Chinese Firewall’ om censuur redenen een groot aantal IP’s blokkeert, en Chinese gebruikers gefnuikt worden in het gebruik van hun Iphone
    – Er wordt al jaren gewerkt aan Jailbreaks bij iedere update van IOS. Ikzelf zou er geen probleem mee hebben mocht de Jailbreak betalend worden (10$ bvb). Gezien het aantal Iphones in roulatie, en het aantal Jailbreakers, zou de omzet/winst in dat geval wellicht veel groter zijn dan de 1.000.000$ die nu op tafel gelegd werd.

    Kortom, Saurik is in z’n gat gebeten omdat hij nu een deel van de $’s mis loopt…

  91. @Kees Nooteboom: Maar dit wordt al niet meer ondersteund sinds de iphone 4s!

  92. Ik wacht wel even totdat de storm overwaait. Heb geen haast…

  93. Ook die prutsers gaan op de knieën voor het grote geld, kortom een slechte en niet betrouwbare community is geboren… #jammer alles gaat kapot voor een beetje chinees geld… ze willen toch graag alles open? Nu heb je alles open en het wordt een rommeltje… daggggg Evasi0n!

  94. (Red.) Ongewenste reactie.

  95. Ik wil totaal geen reclame maken maar met de app appsfire kun je betaalde apps 1 dag gratis downloaden , het is net als app van de dag maar dan met veel meer apps , hierdoor heb ik al duizenden betaalde apps waaronder , angry birds. Angry birds starwars . Angry birds StarWars 2 , asphalt 7, Tiny wings , ski safari ,Agingbooth , Fatbooth , uglybooth , heliumbooth , fruit ninja , fruit ninja puss in boots ,en nog veel meer ! Hierdoor hoef ik geen jailbreak meer ,

    ALLEEN APPSFIRE WORDT BINNEN EEN WEEK UIT DE APPSTORE GEHAALD EN HIJ BLIJFT WEL WERKEN DUS SNEL DOWNLOADEN

  96. @Fadi Nabi: Waarom wil je geen reclame maken maar doe je het toch xD

  97. (Red.) Off-topic voor dit artikel.

  98. @Fadi Nabi: App is al niet meer te krijgen.

  99. Verder zijn ih8sn0w/winocm nu vrij om hun jailbreak te releasen voor 6.1.3 tot en met 6.1.5.

    Dat hebben ze al voor een deel gedaan (zie ook mijn forum post hier): P0sixspwn in Cydia.

  100. @steven: Bravo! Hartgrondig mee eens!

  101. Evaders hebben slecht gecommuniceerd maar waren genoodzaakt de JB uit te brengen omdat GeoHot anders de meer waardevolle kwestsbaarheden prijs zou geven (ook aan Apple). Dus ze moesten wel.
    Dat zal de Chinese deal ongetwijfeld onder druk hebben gezet en dan krijgt de vraag met wie je dealt en wat die precies voor achtergrond heeft opeens minder aandacht.
    Maar Evaders hebben nu toch laten zien dat ze de baas zijn.

    Verder is 10 miljoen niet veel geld, afgezet tegen de hoeveelheid uren/inzet aantal gebruikers dat hiervan profiteert. Het spijtige is dat het donatie circuit (kennelijk) niet werkt of misschien te weinig uitgenut is. Jammer dat ze niet 1 team hebben gevormd met Saurik (die naar inzet ook te weinig verdient) maar onder deze lastige omstandigheden is het nog niet zo verkeerd gelopen.

  102. Wat ik niet snap, en misschien zie ik iets over het hoofd, waarom brachten zie niet 2 versies uit? Net zoals je een mac en een windows-versie hebt maar dan nu een chinese en een niet chinese versie? Mijn vertrouwen is een beetje geschaad nu ze dit hebben gedaan. Maar ja, wie ben ik……

  103. @Jap: Donaties leveren volgens Saurik (die het ook baseert op uitspraken van beide teams) grofweg $100.000 op. Het aantal gebruikers en dus ook dat bedrag neemt elk jaar toe. Weinig is het niet voor een project dat je uitvoert vanwege het principe. Onderhand zijn de principes al vergaan.

  104. @Bubbly: Afgemeten naar beloningen in de software industrie / appconomie is dat helemaal niets.
    Deze jongens zijn al een veelvoud daarvan kwijt aan juridische-, server-, operationele kosten en dan heb je het nog niet eens over de uren en reiskosten

  105. @jaeger: Had ook gekund met 1 versie met een duidelijke keuze Cydia / TaiG
    Verder had men het piracy dilemma (formeel) kunnen oplossen met fixed-repo versies van deze stores
    Maar ja, dan moet je geen hommeles maken met Saurik…

  106. @Rosso: Mee eens

  107. Voor mij heeft een jailbreak geen meerwaarde, voor een ander zal dat weer anders liggen.
    Wel vind ik het grappig te lezen dat Geohot ook alweer druk met een jailbreak bezig was. De beste jongen weet toch alles te kraken, daar heb ik dan wel weer respect voor 🙂

  108. @icultureKrijgen we ook een artikel wanneer ios 7 jb wel geoptimaliseerd is?

  109. Tot nu toe niet een tweak die werkt in iOS 7, hebben jullie dat ook?

  110. Daarnet de ipad 4 jailbreak eens getest.
    swipeselection
    universal downloader

    werkte allemaal.
    kon ook alle apps zien in instellingen.

    Na een tijdje waren ze plots weg uit de instellingen en werkt geen van beide apps meer :-/

    de jailbrek staat dus nog niet op punt 🙂

  111. Toen ik hoorde dat er een jailbreak was dacht ik “eindelijk” maar ik had problemen met de pc toen las ik dit, ben echt blij dat ik niet kon jailbreaken. bedankt

  112. Taig is verwijderd, geld weg en straks 7.1

  113. @KALLT: Zijn er nou nooit eens mensen die fatsoenlijk lezen? Taig wordt alleen geïnstalleerd op devices die als standaardtaal Chinees hebben.

  114. Origineel geplaatst door Rudra
    Hahahahaha waarom zou je überhaupt jailbreaken!! Om alle apps “gratis” te downloaden oftewel illegaal? Karma is a bitch!

    Nee niet voor apps maar gewoon om hele telefoon zelf te kunnen customizen .
    Ben jij je standaard ringtone niet zat?
    Of heb je wel eens sbsettings gebruikt?
    Zoals je ziet is ios 7 gebaseerd op jailbreak apps.
    Dus apple kijkt er wel degelijk naar dus zijn de gejailbreakte apps dan slecht❓
    Maar als ik jouw zo hoor zal dit je eerste iphone zijn terwijl ik al een iphone gebruik vanaf de dag dat ze bestaan!
    En dat niet apple bepaald wat IK met mn gekochte iphone 5S doe!
    Als iets van jou is wil je er ook mee kunnen doen wat je zelf wilt.
    En ja er kunnen risico’s aan zitten maar die neem ik voor eigen rekening en nee er is bij mij nog nooit een telefoon kapot gegaan door jailbreaken.
    En wees blij dat er mensen zijn die dit doen anders hadden we allemaal dezelfde telefoon.

  115. @Frans: Dat betwijfel ik. Zeggen dat je wel wilt doneren is iets anders dan echt de portemonnee trekken. Met deze deal hebben ze in één keer zekerheid over het bedrag.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.