Reacties voor: ‘China speelt een minder grote rol in de iPhone-productie dan men denkt’

Volgens een rapport van drie Amerikaanse professors, vindt slechts een deel van de productie van de iPhone plaats in China. Een groot deel van de iPhone wordt juist in andere landen gemaakt, waaronder China en de VS.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Wat het dus alleen maar erger maakt. En de iphone wordt dus gewoon in China geheel in elkaar gezet EN men betaalt er geen bal voor

  2. “Een groot deel van deze leveranciers bevindt zich in Zuid-Oost Azië”

    Tja, dat zegt toch wel veel lijkt mij.

  3. Leuk praatje Prof maar denk even zelf na, waarom zou Apple dan die complicaties en onwegen naar China opzoeken ?

  4. Hoe kan ik weten waar mijn iPod is gemaakt? V.S, China, Maleisië?

  5. @Bram er staat toch aan de achterkant: Designed by Apple in California. Assembled in China

    Lijkt me logisch dus dat hij in China is gemaakt.

  6. @mau5
    Wow, supertip!
    Waarschijnlijk heeft de prof. dat ook gedaan en toen het artikel geschreven nadat hij natuurlijk eerst een goed gevulde enveloppe vanuit het “charme offensief” project team van Apple in zijn handen kreeg gedrukt…

  7. Doorverwijzing naar bron klopt niet..

  8. Ik snap die hele ophef niet? veel heel veel producten worden in China gemaakt in opdracht van bedrijven. Want inderdaad de lonen zijn daar laag en drukt dus de kostprijs. Want iedereen kan wel roepen dat het te gek is hoe mensen daar werken, maar ondertussen weigeren veel heel veel van die mensen ook maar een cent extra te betalen voor een product. In tegendeel wat ze nu gaan roepen dat ze dat wel willen.

    En stel nou dat we alle producten weg halen uit China, dan zijn daar vele miljoenen mensen werkloos en hebben ze helemaal geen bron van inkomsten meer. Nee dat is een top idee.

    En als iedereen het nou echt zo erg vind he, koop dan lekker een ander merk telefoon. Dan maak je pas een punt ipv gaan roepen en schreeuwen hoe erg het wel niet is.

    En wanneer die zelfde mensen met allemaal excuses komen om toch de Iphone te moeten kopen zegt dat genoeg over hoe belangrijk ze de mensen in China vinden. Want kennelijk is een Iphone belangrijker dan een mensenleven in China.

  9. Is Apple de enige?? Zeker niet.
    Koffiemachines oa Philips; Made in China
    C&A kleding; Made in China
    En zo kan ik nog wel een uurtje doorgaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.