Reacties voor: Chimei Innolux kan geen beeldschermen voor iPad 3 maken

Fabrikant Chimei Innolux heeft moeilijkheden met het maken van het hoge resolutie-scherm voor de iPad 3. Daarom gaat Apple daarvoor niet in zee met het bedrijf dat nu beeldschermen voor de iPad 2 levert.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Volgens mij is het geen verdubbeling maar een verviervoudiging (de resolutie op de iPhone 4 is 4 keer hoger dan op de iPhone 3)!

  2. @Toon:

    Origineel geplaatst door ToonVolgens mij is het geen verdubbeling maar een verviervoudiging (de resolutie op de iPhone 4 is 4 keer hoger dan op de iPhone 3)!

    Het is een verdubbeling van de resolutie van 132 dpi naar 264 dpi, maar een verviervoudiging van het aantal pixels: van 786.432 pixels naar 3.145.728 pixels.

    Ook bij de iPhone 3/4 is het een verdubbeling van de resolutie en een verviervoudiging van het aantal pixels.

  3. @Joek:
    de resolutie is het aantal pixels dus wat u zegt klopt niet.
    her is dus een verviervoudiging van de resolutie.
    voor meer info over de betekenis van het woord resolutie:
    http://www.google.nl of http://www.wikipedia.nl 😉

  4. @Joek:
    De resolutie van een scherm is het aantal pixels, dus wat u zegt klopt niet.
    Het is dus een verviervoudiging van de resolutie.

  5. Origineel geplaatst door aaipet@Joek: De resolutie van een scherm is het aantal pixels, dus wat u zegt klopt niet. Het is dus een verviervoudiging van de resolutie.

    We begrijpen hem toch?

    Zou je ook zijn woordje ‘resolutie’ inzake dpi, niet kunnen vervangen voor dichtheid 😉

  6. Gelukkig maar, want ik heb net een iPad 2 gekocht en als er over een paar maanden alweer een nieuwe versie komt zou ik me toch bekocht voelen.

  7. Origineel geplaatst door BezoekertGelukkig maar, want ik heb net een iPad 2 gekocht en als er over een paar maanden alweer een nieuwe versie komt zou ik me toch bekocht voelen.

    Wat een aansteller ben jij zeg, veel andere fabrikanten brengen op de paar maanden een nieuwe telefoon of ander apparaat uit en dan zeur je ook niet, dat weetje gewoon maar stel je voor dat Apple dat ooit eens flikt dan is de wereld te klein.
    Onzin, je koopt een product voor de functies die het op dat moment heeft en gaat niet lopen janken als er dan over een paar maanden een nieuwe uitkomt.

  8. Echt gezellig hier! 😀

  9. Een staaltje “wishful thinking” wat mij betreft. De iPad zou er nodeloos duurder door worden. De huidige resolutie is zo slecht nog niet.

    Kortom, eerst zien, dan geloven.

  10. Origineel geplaatst door chrispis
    Echt gezellig hier!

    Klopt je hebt altijd van die zeikerds rondlopen hier

  11. Origineel geplaatst door aaipet@Joek: De resolutie van een scherm is het aantal pixels, dus wat u zegt klopt niet. Het is dus een verviervoudiging van de resolutie.

    Helaas wordt deze denkfout vaker gemaakt. Het totaal aantal pixels is beslist niet gelijk aan de resolutie. Het is echt een verdubbeling van de resolutie en geen verviervoudiging.

    Bron – Wikipedia: “Note that the use of the word resolution here is a misnomer, though common. The term “display resolution” is usually used to mean pixel dimensions, the number of pixels in each dimension (e.g., 1920×1080), which does not tell anything about the resolution of the display on which the image is actually formed: resolution properly refers to the pixel density, the number of pixels per unit distance or area, not total number of pixels.”

    U bent dus degene die het fout heeft…

  12. Wikipedia is niet zaligmakend. Resolutie wordt bij analoge beeldmateriaal (foto’s, prints) en scannen inderdaad dichtheidsmaat gebruikt, eenheid DPI. Bij de beeldschermen van tegenwoordig wordt met de resolutie altijd het aantal totale aantal pixels bedoeld. Dat puristen menen dat de resulutie uitsluitend kan worden gebruikt voor de aanduiding van de dichheid (in PPI bij beeldschermen, niet DPI), doet niets af dat conventie nu eenmaal anders is wat betreft conventie beeldschermen.

    Lijkt een beetje op de discussie dat 1 kB in computerland nu eenmaal 1024 bytes is en niet 1000 kB. Puristen zullen vinden dat je kiB of andere gedrochten moet gebruiken, maar dat maakt het alleen maar lastiger.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.