Reacties voor: CEO McGraw-Hill kondigt per ongeluk Apple Tablet aan

Terry McGraw, CEO van uitgeversconcern McGraw-Hill heeft in een interview met CNBC in niet mis te verstane bewoordingen gezegd, dat Apple een tablet gaan aankondigen. En die wordt "awesome"!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 51 reacties

  1. Laat ons hopen want anders gaan er vanavond een hoop mensen teleurgesteld zijn. Ikzelf ben gewoon (razend) benieuwd naar het nieuwe technologische kindje van van Steve Jobs.

  2. Kijk eens op twitter account @jason veeeel info

  3. Great succes!

  4. De tablet zal ook werken met de nieuwe arm cortex Multicore processoren…

  5. zullen ze blij mee zijn bij apple :s. Maar ja, ik blijf toch erg benieuwd wat er vanavond allemaal onthuld zal worden

  6. Wel bevestigd maar wat toch vrij bekend was. Een Apple Tablet.

    Nou de exacte naam, looks en specificaties nog.

  7. Origineel geplaatst door //
    De tablet zal ook werken met de nieuwe arm cortex Multicore processoren…

    Hoe kom je daarbij? We want sources 😀

    OT: Zal Apple hem niet echt in dankbaarheid afnemen… Maar goed! 😀

  8. @Vincent: De prettige samenwerking met Apple zal nu wel voorbij zijn. Het is wel enorm raar: zo’n belangrijke man moet toch snappen dat hij dit niet kan doen? Misschien een midlifecrisis, behoefte aan 15 minutes of fame?

  9. Misschien is het wel met opzet gedaan … wellicht krijgen we vandaag heel wat anders te zien.

  10. @Gonny van der Zwaag Ach, hoe meer buzz hoe beter.

    Tegen dit soort flapuiten kan geen marketingcampagne op. Want nu wil echt iedereen weten hoe het eruit ziet en wat het kan.

    Enige tegenvaller is als Apple vanavond toch NIET de iApplet blijkt te onthullen. Want eigenlijk kunnen ze niet meer terug.

  11. Origineel geplaatst door Rense
    Misschien is het wel met opzet gedaan … wellicht krijgen we vandaag heel wat anders te zien.

    Lijkt me niet logisch. Anders zou deze man zich wel erg ongeloofwaardig maken niet? En als er iets is waar aandeelhouders niet blij mee zijn is het als ze de CEO niet kunnen vertrouwen op zijn woorden 🙂

  12. @Gonny

    Ik denk dat dit gewoon een buzzbuilder is. De manier hoe ze het vraagt – en de manier hoe Terry reageert. Er is hier niet sprake van een simpele ‘mess-up’ of iets dergelijks.

    Het is nu toch al te laat voor de competitie om tegengeluid te geven.
    De Apple Tablet is er.

  13. Wat een spel spelen ze toch, grandioos dit.

    Wat heeft Apple toch een fantastische marketingstrategie.

    En wat worden we toch al wat maanden lekker gemaakt…..10:59:32 en counting down 🙂

  14. dat word een dikke boete voor dit bedrijf!

  15. Klink niet echt als per ongeluk. Maar wel leuk dat het steeds meer waarheid wordt dat hij er wel degelijk komt. Ik ben eigenlijk erg benieuwd, want ik heb nog nooit een tabled in handen gehad. Lijk me wel ideaal voor je mediacenter, maar hij zal wel niet zo makkelijk te gebruiken zijn met 3e partij apparaten dan apple’s eigen. Tenzij ze deze ook kunnen jailbreaken 😛

  16. Niemand die reageerd op het verhaal “De tablet zal voorzien zijn van het iPhone-besturingssysteem…” ??

    ik ben daarmee uitermate teleurgesteld. (alshet waar is natuurlijk) ik had liever snow leopard gezien…

  17. Oei dat is best hard net voor de bekendmaking van de producten! maarja dat hij zou komen was onderhand al bekend.

  18. Ik moet eerlijk bekennen dan ik nu wel heel benieuwd word. De tablet fever is besmettelijk.

  19. @Bluebird: Als deze dingen waar zijn dan vind ik alleen de batterijduur echt slecht. 2 a 3 uur is niets.

  20. Origineel geplaatst door Rense
    Misschien is het wel met opzet gedaan … wellicht krijgen we vandaag heel wat anders te zien.

    Inderdaad. Apple verspreid toch zelf ook opzettelijk rumors enzo. Misschien hebben ze hem wel gevraagd om dit te doen om zo de hype nog wat aan te zwengelen.

  21. Dat dat ding gaat komen is nu wel bijna zeker, maar wacht maar eens af wat het gaat kosten (duur ding, denk ik) of dat je daar een abo met simkaart bij moet nemen bij dat fijne T-Mobile bijvoorbeeld met 2 jarig abonnement. Zijn allemaal zaken waar niemand aan denkt, als ik het zo bekijk. Misschien dat het enthousiasme wel eens getemperd zou kunnen worden door bepaalde voorwaarden. Of dat we weer naar Belgie moeten om zo’n ding te halen, net zo als ik mijn Iphone heb gehaald.

  22. Natuurlijk is dit opzet. Uitgeverij McGraw-Hill in de picture en iedereen scherp voor vanavond.

    De regie van Apple is nog strakker dan die voor de inval in Irak.

    Ik zal blij zijn als dat ding aangekondigd wordt dan is er duidelijkheid en kan iedereen aan de slag want er moet nog veel gebeuren:

    – de OSx86 community om het draaiend te krijgen op een platform met 1/3 van de kosten
    – en zal wel weer een jailbreak moeten komen
    – de copy factories in China moeten prototypes maken op Android

    Het worden drukke tijden.

  23. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Vincent: De prettige samenwerking met Apple zal nu wel voorbij zijn. Het is wel enorm raar: zo’n belangrijke man moet toch snappen dat hij dit niet kan doen? Misschien een midlifecrisis, behoefte aan 15 minutes of fame?

    Denk het niet. McGraw-Hill is een grote uitgever die zet je niet zomaar buitenspel, zelfs niet als Apple zijnde. Ik denk wel dat deze meneer wel een standje zal gaan krijgen maar niet dat de samenwerking over is.

    Ik begreep idd ook niet waarom hij zijn mond open moest doen. Dit is vind ik ook niet per ongeluk, hij verteld het gewoon met trots.

  24. In alle speculaties van de laatste tijd waarbij vooral gefocused wordt op uiterlijk, hardware specificaties, OS, prijs etc. wordt er eigenlijk voorbij gegaan aan hetgeen waar het uiteindelijk om gaat (en waarom het zo interessant is dat juist deze uitgever hierboven uitspraken doet): content.

    Dat Apple zich op de markt van tablets gaat begeven is niet zo bijzonder. Er zijn onlangs op de CES meerdere bedrijven met tablets op de markt gekomen die ongetwijfeld een stuk goedkoper zullen zijn en misschien wel krachtiger. Maar Apple heeft één grote troef in handen: iTunes, of te wel een bijzonder goed distributiesysteem voor het verspreiden van digitale boeken en tijdschriften. Makkelijk muziek kunnen kopen is namelijk precies de reden dat de iPod een succes is geworden, makkelijk apps installeren op je telefoon is de reden van het succes van de iPhone.

    Als Apple het nu ook voor uitgevers en ontwikkelaars makkelijk gaat maken om gelikte content te produceren, dan zijn ze binnen. Stel je voor: muziektijdschift OOR digitaal. Niet alleen artikelen lezen, maar meteen muziek luisteren (en kopen natuurlijk), video’s bekijken, reacties geven, bladeren door de popencyclopedie; noem maar op.
    Of een krant met nieuws, video, opinie etc. En wat te denken aan mogelijkheden voor onderwijs?

    En voor mij als eindgebruiker wordt het natuurlijk een fluitje van een cent om een abonnement te nemen op een tijdschrift. Gewoon abonneren op een podcast, al dan niet betaald, en de laatste versie wordt automatisch elke week of maand opgehaald.

    WIRED heeft hier een goed artikel over.

  25. @Mike van Hoenselaar:
    ik verwacht wel dat het veel langer zal zijn, mijn macbook gaat 7 uur mee.. dus zal bij een tablet minimaal op 5 uur liggen… vooral een boek lezen lijkt me niet zoveel stroom van je accu te vragen.. (mits ze ervoor zorgen dat het fijn lezen is, dus geen fel licht, maar instelbaar)

  26. zou wel een beetje zuur zijn als de tablet op iphone OS zou draaien, dan wordt het dus een veredelde ipod touch, waar je ook een boek of een tijdschrift op kan lezen,

    en weer het probleem dat je afhankelijk bent van wat apple aanbied

    en het probleem van de flash websites

  27. @Steven Dat is nu juist het mooie aan die Apple verhaal. Als je kijkt naar de introductie van iPhone OS 3.1 dat draaide dat voor 80% om content. Iedereen loopt mee met de hype terwijl je automatisch de content fuik ingeloodst wordt. Eenmaal binnen neem je geen afscheid omdat je weel hebt geïnvesteerd.

    We moeten Apple wel de credits geven dat zij begrepen hebben hoe het content model uitgerold moet worden richting consument. Als ik terugdenk aan de Sony MagicGate stick dan moest je flink aan de bak om je netjes te gedragen terwijl ik in het loose model van Apple nog niet tegen iets oncomfortabels ben aangelopen.

    Ik ben nog steeds een Apple aanhanger maar vanuit de OSX kant. De iPod/iPhone/iSlatePad kant heeft te veel die content/lockin/cash focus.

  28. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Vincent: De prettige samenwerking met Apple zal nu wel voorbij zijn. Het is wel enorm raar: zo’n belangrijke man moet toch snappen dat hij dit niet kan doen? Misschien een midlifecrisis, behoefte aan 15 minutes of fame?

    Welnee, die man is enthousiast over zijn eigen e-boeken en dat hij gaat samen werken met Apple. De manier waarop hij het verteld lijkt hij zich van geen kwaad bewust. Natuurlijk verdiend het niet de schoonheidsprijs maar dat geheimzinnige gedoe van Apple hangt mij wel een beetje de keel uit. Alsof iemand nog niet weet dat hij er vandaag aan komt. Er zijn zoveel lekken geweest. Hij praat er zo luchtig over dat een gemiddelde kijker zich niet eens realiseert dat de Tablet op deze manier bevestigd wordt.

    Apple houdt de Tablet zo geheim alsof het één of ander staatsgeheim is. Natuurlijk willen ze de concurrentie een stap voor zijn, maar tenzij dat ding op waterstof loopt, voor werledvrede zorgt of de tijdreizen mogelijk maakt kan ik me niet voorstellen wat er nu zó spectaculair kan zijn wat de concurrentie niet zelf een beetje kan bedenken.

  29. Ik wil een A4-pdf kunnen neerleggen en er aantekeningen op kunnen maken. Geen papier meer op kantoor!

    Als Apple dat vanavond presenteert, hebben ze er al 1 verkocht.

  30. Enorm domme actie van hem. Ik neem aan dat er van te voren afspraken worden gemaakt wanneer bedrijven producten ontwikkelen en het is niet zijn call om wat voor informatie dan ook naar buiten te brengen.
    Als Apple buzz hierover had willen creeren dan hadden ze dat zelf wel gedaan. Deze man wil gewoon zijn bedrijf extra interessant maken en meeliften. Zo zie je maar, CEO’s zijn ook maar mensen.

  31. Zoals bij het eerdere bericht over de ‘fout’ van Apple om iets op de de dev site te zetten over een place holder voor 27 jan, denkt iemand nog echt dat dit een foutje is? Denkt iemand nog echt dat deze meneer zich versprak? Dit is eerder een gepland praatje en genereert een enorme hoeveelheid (positieve) publiciteit. Dat weten we nou toch wel?

    @Aus:

    – de OSx86 community om het draaiend te krijgen op een platform met 1/3 van de kosten

    LOL, net zoals bij de iPhone?

    @Mathijs:
    Wat moet je met SL op een 10″ touchscreen met sub-notebook performance en geen USB/ firewire-poorten?

  32. shit! kijk ik zo lang uit naar vanavond … heb ik een veiligheidstraining en daar kun je niet onderuit komen 🙁

  33. @sjerp

    Voor de iPhone is het nog niet gelukt maar voor b.v mijn MSI U100 is een leuke distro uit (SnowyWind) die een volledige 10.6.2 installeert en dat op een machine van < 300 euro. Handig voor erbij want dan hoeft mijn MacBook Pro niet meer mee op vakantie 😉

    Ik kan me dit zo maar voorstellen voor dit tablet. Daar zit echt geen specifieke hardware voor Apple in. Op het moment dat het bugvrij is zijn er wel alternatieven. (maarja uiteindelijk koop ik toch weer een Apple 😉 )

    De eerste generatie zou ik sowieso niet kopen aangezien Apple de laatste tijd hier wat veren heeft laten vallen. Denk aan de 1e gen MacBook Air, iMac "27 en de iPhone 3G (eerse os versies)

  34. Origineel geplaatst door Wichard
    Ik wil een A4-pdf kunnen neerleggen en er aantekeningen op kunnen maken. Geen papier meer op kantoor!Als Apple dat vanavond presenteert, hebben ze er al 1 verkocht.

    dat noemen ze de Apple Newton 🙂 (ik heb er eentje, eenmaal hij je geschrift kent is het noteren (in het engels wel) echt super)

  35. @Aus:
    Ik snap je blijkbaar niet helemaal: dacht dat je bedoelde dat ze iOS 4.0 zouden kunnen gaan porten naar andere devices (omdat je het over een kostenbesparing van 2/3 van de prijs). Dat gaat zeker niet gebeuren, want dat is ook nog niet met de iPhone / iPod OS gebeurt.

    Of bedoel je dat ze Snow Leopard moeten porten naar een touch screen device? Dat heeft niks met de iPad te maken natuurlijk (lijkt me ook niet echt zo goedkoop). Qua hardware zal het wellicht 2-3 keer de iPhone (ik gok wel op een dual core chipset) zijn met extra geheugen (grote PDFs / eBooks heeft daar baat bij). Daar kun je niet echt OSX op draaien lijkt me.

  36. Origineel geplaatst door fred
    Dat dat ding gaat komen is nu wel bijna zeker, maar wacht maar eens af wat het gaat kosten (duur ding, denk ik) of dat je daar een abo met simkaart bij moet nemen bij dat fijne T-Mobile bijvoorbeeld met 2 jarig abonnement.

    Drie jaar geleden sprak Steve Balmer smalend over de iPhone met dezelfde argumenten… De rest is geschiedenis.

    http://www.youtube.com/watch?v=C5oGaZIKYvo

  37. @Steven:
    Ipod is het succes van muziek kopen???

    Ja, iedereen koopt zijn muziek. Daar klopt niets van. Van alle scholieren en studenten, koopt bijna niemand zijn muziek en zij zijn toch wel de overgrote doelgroep van een ipod. Dus daar ligt het zeker niet aan. Het is gewoon een mp3-speler met een 10 voor gebruikersvriendelijkheid.

    Het enige minpunt dat er is, is dat je iTunes moet gebruiken.

    /ontopic
    Het kan natuurlijk niet dat er al maanden lang geruchten zijn en dat dan zo’n flapdrol het de dag van tevoren verklapt. Dit hoort zeker bij de strategie van Apple.
    Mij boeide al die hypes rondom Apple allemaal niet, maar door alle geruchten en posts op Iphoneclub, ben ik toch wel nieuwsgierig naar vanavond 🙂

  38. Origineel geplaatst door Flugel
    Het enige minpunt dat er is, is dat je iTunes moet gebruiken.

    Dat is toch juist een pluspunt? Bij ander mp3 spelers moet je allemaal mapjes gaan verslepen en kun je niks veranderen aan de song titels (moet je weer zo’n los programma voor hebben). Met iTunes kun je tenminste een beetje fatsoenlijk een library maken met playlists…

  39. @sjerp:
    Dat is alleen leuk als al je muziek al netjes geordend is. (met tags etc.) Dat is niet leuk als je 12000 nummers gaat importeren in iTunes. 😉

  40. @sjerp

    Ik weet niet wat er gaat komen, het was maar een wild guess 🙂

    Is al zeker dat de iPad op iOS 4.0 gaat draaien?
    Naar ik begrijp is het iPhone OS een gestripte versie van OSX dus waarom zou je dat niet kunnen porten? Er moet alleen compatibele hardware gevonden worden.

    Rustig afwachten, vanavond weten we meer….

  41. Wat ik dan nog wel vreemd vind, is dat de tablet iPhone OS gaat krijgen. Ik zou zeggen dat het misschien gebaseerd kan zijn op de iPhone OS. Met een iPhone kun je bellen en smsen, zijn die functies ook nodig op zo’n tablet? en heeft de tablet dan geen funties die niet kunnen op de iPhone? of wat dacht je van iets als drivers die de iPhone aansturen, is dat hetzelfde als op de tablet? Of word de iOS uitgebreid zodat iPhone en tablet gebruikers eigenlijk een aantal overbodige bestanden op hun device hebben staan?
    of begrijp ik het nou verkeerd?

  42. Het jammere zou zijn mocht er geene flash opzitten want dan kan je nog steeds vele live streams niet bekijken enz….
    En ook de prijs zal hier bij ons alweer schandalig duur zijn.

  43. @Bluebird:

    Als hij echt een beta tester is. Word het echt een super ding. HDTV tuner, OLED , 2 camera’s, games qua WII stijl.
    Alleen geen Snow Leopard zie mij reactie hieronder.

  44. @Mathijs:

    Origineel geplaatst door Mathijs
    Niemand die reageerd op het verhaal “De tablet zal voorzien zijn van het iPhone-besturingssysteem…” ??ik ben daarmee uitermate teleurgesteld. (alshet waar is natuurlijk) ik had liever snow leopard gezien…

    Ik denk dat veel mensen het jammer vinden dat er geen SL erop zit. Voor mij is het al niet meer interessant.

  45. @Flugel:
    Zie het probleem niet. Is toch een fluitje van een cent: 12000 nummers? Je hoeft er niet bij te gaan zitten, toch? En die nummer hebben toch allemaal al tags enzo? Of had je daar niet over nagedacht toen je je CD’s ging rippen? Oh… wacht even…

    Dan nog, ik zie het probleem niet: muziek folder –> naar iTunes slepen: klaar! Anders: losse folder die je al hebt gemaakt (Joost mag weten waarom) –> naar zijvlak iTunes slepen: klaar – maakt iTunes meteen playlists van. Simpeler kan echt niet.

  46. @michal:
    Ik zou niet weten wat je met SL op een uit de kluiten gewassen iPhone moet: hier zit hoogstens een sub-netbook CPU in… Dit ding wordt duidelijk als Apple eReader in de markt gezet en als leespadje voor internet of het spelen van games. Kan allemaal prima met iOS.

  47. @fred:

    Gekkenhuis als men dit bij een telefoon abonement gaat nemen. Je ziet niet vaak mensen met een reuze aparaat opstraat laat staan bellen of sms’en..

    Wuhaha ik zie het al voor me.. 😛

  48. @sjerp:
    Als je muziek niet koopt of vaak livesets luisterd, zijn ID tags een drama. Zo zitten er geen images aanvast en zijn soms de tags vervuild.

    Wil je ooit eens iets terug vinden, moet alles op dezelfde manier gestructureerd zijn. Anders heb je van bijv. 1 DJ wel 6 namen die net iets anders zijn.
    Als je vanaf het begin af aan alles bijhoudt, werkt het. Maar dat is voor mij te veel werk. Dusja, ik vind iTunes bagger.
    1 nummer/liveset toevoegen kan niet, want dan moet hij eerst me programma’s weer overzetten enz. Bagger dus.

  49. Origineel geplaatst door Flugel
    @sjerp:
    Wil je ooit eens iets terug vinden, moet alles op dezelfde manier gestructureerd zijn. Anders heb je van bijv. 1 DJ wel 6 namen die net iets anders zijn.
    Als je vanaf het begin af aan alles bijhoudt, werkt het. Maar dat is voor mij te veel werk. Dusja, ik vind iTunes bagger.

    Hoe zou je het dan willen? Je kan gewoon bij meerdere nummers de artiest in 1x veranderen.

    Origineel geplaatst door Flugel
    @sjerp:
    1 nummer/liveset toevoegen kan niet, want dan moet hij eerst me programma’s weer overzetten enz. Bagger dus.

    Programm’s overzetten? Als het al op je iPhone/iPod staat hoeft ie het toch niet nog een keer over te zetten?

  50. Ik vond iTunes eerst ook een baggerprogramma, omdat ik Windows Media Player gewend was. Maar na een paar weekjes erin te spelen kon ik niet meer zonder. Apple heeft de beste Jukebox volgens mij en heb daarom ook een computer van ze gekocht.
    Windows (dus ook WMP) heeft gewoon een hele andere (soms kromme) gedachte dan OS X (dus ook iTunes) dat vergt enige gewenning. Once you go … You never go back

  51. Redelijk dure fout lijkt me… Daar gaan koppen rollen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.