Reacties voor: Zoveel info kan Cellebrite uit een iPhone halen

Het Israëlische bedrijf Cellebrite kan heel wat data van iPhones halen, dankzij hun UFED-systeem. Maar er is een makkelijke manier om jezelf te beschermen: door een pincode in te stellen.
Lees het complete artikel → Zoveel info kan Cellebrite uit een iPhone halen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Door de nieuwe beveiligingen op hardware niveau, wordt social engineering, spoofing, phishing en ‘men between’ steeds meer toegepast. Wel eng. Je waant je veilig. Met alleen een pincode ben je niet veilig genoeg meer. Er moeten nog meer vernieuwingen incluis beveiligingen komen. Zeker als straks ‘AI’ ingezet wordt op een kraak-actie. Het was spannend en het wordt nog spannender…. Apple gebruikt ook software en diensten van dit bedrijf. Zo is het kringetje rond.

  2. Ik blijf dit een lastig onderwerp vinden. Als gebruiker wil ik zo optimaal mogelijk mijn gegevens beschermd hebben en ben ik blij dat Apple dit ook voor mij mogelijk maakt.

    Maar gaat het over terrorisme, dan vind ik het toch wel zo prettig dat toegang tot een iphone op enige wijze mogelijk is …

  3. @Jan Willem: Een pincode is natuurlijk niks anders dan een numeriek wachtwoord. En ‘veilig’ is niet een absoluut begrip. Iets is pas veilig als zelfs jij er niet meer bij kan. Pas gewoon goed op je spullen en gedraag jezelf een beetje en er is niks aan de hand. Verder is er niets nieuws onder de zon. Producten zijn soms wat gammel, er loopt altijd volk rond dat je van je rijkdom wil verlossen zonder daar wat voor te doen.
    De overheid. Daar moet je op letten. Die vinden namelijk dat jij geen recht meer hebt op privacy want terrorisme. Nou – meer camera’s en surveillance gaat niet helpen. Heeft tot nu toe niet geholpen en meer ervan daar word het echt niet beter van. En die ‘AI’ man laat je niet bang maken. Kijk eens wat minder TV zou ik zeggen.

  4. Er is in mijn ogen niets meer te beveiligen. Er is altijd wel een omweg of achterdeur, of het nu versleuteld is of niet. Ik lig er niet meer wakker van…

  5. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.