Reacties voor: CeBIT 2009 voor gadgetfreaks

Ben je van plan om deze week naar de CeBIT in Hannover te gaan? Met onze beurswegwijzer vind je alle 'adresjes' van mobiele telefoonfabrikanten en interessante (iPhone-)accessoirefabrikanten op een rijtje.
Lees het complete artikel → CeBIT 2009 voor gadgetfreaks
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Lijkt me allemaal oude zooi XD

  2. Die Mili Powerpack….whooo, die is mooi. Wanneer komt die in de iPhoneclub shop? 😀

  3. Ik ga vrijdag een dagje naar CeBIT. Hopelijk wordt het een beetje aangenaam!
    Bedankt voor jullie overzicht, bespaard zich toch tijd!

  4. Ik zal er zaterdag zijn en een foto reportage maken op mijn homepage

  5. http://www.cebit.de/exhibitorsproducts

    Meer te vinden door te zoeken op “iphone” bij de exhibitors+products

  6. Ik ga er dit jaar ook heen, voor het eerst weliswaar.
    Gezellig met de vriendin (ook wel gadget minded).

    thanx voor het overzicht, deze stands ga ik zeker bezoeken

  7. ik zat er eerst wel aan te denken, maar ik vind een road trip daar heen wel iets te duur, gezien het feit dat ik nog net niet de noordzee kan zien vanaf hier, en soortgelijke beurzen heb je in nederland ook. niet echt bijzonder in mijn ogen.

  8. Kan me goed voorstellen dat de CEBIT saai is geworden. Alleen is groene technologie geen saai onderwerp!

    We moeten af van al onze coole gadgets en tech die door hun fabricage bv giftige rotzooi in het milieu achterlaten of CO2-footprints achterlaten die niet in de kosten voor het product verwerkt zitten. Da’s niet een kwestie van ethiek (geen zieke kinderen in Oost-Azie door giftige lozingen in rivieren van tech bedrijven), maar ook een keiharde economische noodzaak (oa klimaatverandering kan een extreem dure grap gaan worden).

  9. Nog even vergeten te typen net: ik zou zou zeggen, daag jezelf als iPhoneclub.nl/Androidclub.nl/Pocketinfo etc dus uit juist over groene technologie te publiceren.

  10. @Arawn: “Soortgelijke beurzen heb je hier in Nederland ook”? Ehmmm… de CeBIT is wel 15x groter hoor, volgens mij heeft de HCC meestal maar 2 hallen.

  11. @HP: Klopt, zo heb ik ze ook gevonden. Maar de leuke aanbieders heb ik er al wel uit gehaald hoor. Er staan nog wat Aziaten tussen met voorspelbaar spul (hoesjes, etc) en een paar aanbieders die iPhone/Symbian/WM/Android-apps voor je kunnen ontwikkelen.

  12. @G: Eerst even dit: PlanetAndroid.nl heet onze Android-site en bij Pocketinfo ben ik al zo’n 1,5 jaar niet meer actief.

    On topic dan: we publiceren op iPhoneclub wel af en toe ‘intelligente’ artikelen, ook al zie je aan de cijfers dat bezoekers het liefst hapsnap-nieuws lezen. Volgens mij onderscheiden we ons daarmee ook wel van fanboy-sites over de iPhone die alleen aan de oppervlakte blijven (ik doel daarmee niet op bepaalde Nederlandse sites – want die zouden zich maar aangevallen voelen – maar erger me gewoon wel eens op Engelstalige sites dat sommige dingen kritiekloos worden geplaatst, zonder te verwijzen naar eerdere soortgelijke ontwikkelingen of eerder nieuws, dat een bepaalde trend juist tegenspreekt). De bezoekers pikken dat ook vaak maar gewoon, niemand die eens zegt: “Hee, maar vorige week beweerde je nog het tegengestelde!” Gebeurt mij ook wel eens, maar alleen als ik haast heb en er snel iets op de site moet (zoals nu). Maar ik dwaal af.

    Lijkt me goed idee om eens aandacht aan groene gadgettechnologie te besteden. Hoewel het ook erg tricky is: die zogenaamd milieuvriendelijke zonnecelladers zijn dat helemaal niet als je kijkt naar de resources die nodig zijn om het te fabriceren.

  13. @Gonny,

    Ah oke, ik wist dat je in ieder geval ooit iets bij pocketinfo deed, vandaar, maar goed dat je dat even rechtgezet hebt.

    En overigens waardeer ik iphoneclub.nl zeer! Ben een trouwe lezer en vind jullie info van hoge kwaliteit. Super dus!

    On topic: top dat je het een goed idee vindt om eens aandacht te besteden aan milieuvriendelijke gadgettech. Ik hoorde laatst in de GDGT podcast van Peter Rojas and Ryan Block (voorheen van Engadget) dat de vriendin van een van de heren een congres over dit onderwerp organiseerde en dat GDGT dit congres sponsorde. Via podcast@gdgt.com zijn ze te bereiken. Misschien is dat een goede ingang om er eens meer info over te winnen? Als een van de grootste iPhonesites ter wereld willen je jullie vast graag van info voorzien.

    Ik kijk er naar uit! En ik wil evt ook wel wat meer research doen voor jullie indien jullie dat op prijs stellen.

  14. Origineel geplaatst door G
    Da’s niet een kwestie van ethiek (geen zieke kinderen in Oost-Azie door giftige lozingen in rivieren van tech bedrijven), maar ook een keiharde economische noodzaak (oa klimaatverandering kan een extreem dure grap gaan worden).

    Alhoewel ik ‘groen’ ook geen saai onderwerp vind kan ik me wel drukmaken om dit soort uitspraken. Drukmaken omdat je zonder gebruik te maken van argumenten meegaat met het geschreeuw en gehype van allerlei roeptoeters.

    Dus ja prima actie om milieubewust te werk te gaan (zo kan ik de Greenpeace actie jegens Apple en andere grote jongens waarderen) maar blijf wel bij de feiten.

    Kijk anders eventjes op http://groenerekenkamer.nl/node/692 om te zien wat ik bedoel (nee de waarheid bestaat niet).

  15. Ik heb de video op de groene rekenkamer bekeken. Goed om dit eens te zien, want verschillende visies vanuit verschillende denkkaders geven je het rijkste beeld (en inderdaad, de waarheid bestaat niet).

    Wel vind ik het kort door de bocht. De beste man haalt bijvoorbeeld allerlei lokale milieukwesties aan, maar gaat niet in op bijvoorbeeld het broeikaseffect. Hij laat nog wel even een poster van Al Gore’s film zien, maar gaat daar verder niet meer op in. Ik heb ook even de zoekopdracht: “site:groenerekenkamer.nl broeikas” & “site:groenerekenkamer.nl co2” op google ingetypt en daar komt geen resultaat. Een enorm klimaatprobleem, maar daar gaan ze niet op in. En inmiddels zijn toch wel bijna alle echt experts overtuigd van dit aanstormend effect en de gigantische problemen en kosten die dit met zich mee kan gaan brengen.

    En over die lokale milieukwesties: minder gif spuiten op gewassen zorgt voor meer malaria… Tjonge zeg, wat een bullshit. Malaria bestrijdt je niet door rotzooi in je omgeving te pleuren. Dat moet je gerichter en evenwichtiger bestrijden. Tis een redenering in de trent van “als je niet nog een keer een kernbom op Hiroshima gooit, er meer mensen in Hiroshima aan hart en vaatziekten overlijden.” Andere instrumenten lijken mij beter om die hart en vaatziekten te voorkomen…

    Overigens vind ik het wel goed dat zoiets als de groene rekenkamer bestaat. Alleen komt het niet op mij over dat zij echt een soort “onafhankelijke rekenkamer”. Meer een soort van andere kant van de medaille.

    Evenwichtigheid, da’s erg belangrijk. Maar ik ben er voor lessen te trekken uit het verleden en een milieuvriendelijkere richting te kiezen voor onze maatschappij en wereld. Niet eerste rotzooi maken en het daarna (deels) opruimen (zoals we in het westen hebben gedaan bij onze ontwikkeling), maar door nieuwe visies en andere keuzes ontwikkeling en zo goed mogelijk zorgen voor je omgeving te combineren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.