Reacties voor: CDMA iPhone vanaf december leverbaar, 10 miljoen stuks gepland?

Pegatron Technology heeft 10.000 extra medewerkers aangenomen en staat op het punt om de CDMA iPhone te fabriceren, blijkt uit informatie van Digitimes.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 31 reacties

  1. Apple zal dit klusje net zo aan hebben gepakt als de Intel Macs: die werden in het geheim ook al vanaf begin OS X zij-aan-zij meeontwikkeld met de PowerPC varianten.

    Maar is dit nieuws eigenlijk interessant voor Europa? Wij hebben hier toch geen CDMA, of vergis ik me?

  2. Zal wel weer uitgesteld worden..

  3. 10.000 extra werknemers voor 10.000.000 iPhones. Dat zijn 1000 iPhones per werknemer. Dat zijn er per dag niet zo heel veel….hoeven deze werknemers niet te klagen over de slechte arbeidsvoorwaarden.

  4. Zolang ze maar niet vergeten een iPhone 5 te maken. In juni gaat mijn abbo aflopen. ik heb nu een 3GS.

  5. Wat is CDMA??

  6. Betalen met je telefoon door hem ergens langs te halen toch?

    Edit: Ohnee, dat was weer wat anders. CDMA is een soort datanetwerk; http://nl.wikipedia.org/wiki/Code_division_multiple_access
    Maar als je het zo op wiki leest is het erg verouderd en een voorloper van 3G?

  7. CDMA is een tegenhanger van GSM. In de VS is Verizon (met een CDMA-netwerk) de grootste provider met het beste bereik. Het verschil tussen AT&T en Verizon is qua bereik nog veel groter dan het verschil tussen T-Mobile en Vodafone/KPN in Nederland, dus je kan wel begrijpen dat er een hoop Amerikanen zijn die warmlopen voor een CDMA iPhone.

  8. Origineel geplaatst door Ronald1959
    Zolang ze maar niet vergeten een iPhone 5 te maken. In juni gaat mijn abbo aflopen. ik heb nu een 3GS.

    Dan is iphone 4 toch een prima vervanger voor je?

  9. CDMA is in tegenstelling to GSM en dergelijken gebouwd voor data transfer. Dit houd in dat er veel minder overhead (tijd) over gaat voordat een data packet aankomt. Dus sneller, niet in datasnelheid maar in tijd.

    ofzoiets.

  10. Origineel geplaatst door Rutte
    Origineel geplaatst door Ronald1959Zolang ze maar niet vergeten een iPhone 5 te maken. In juni gaat mijn abbo aflopen. ik heb nu een 3GS.Dan is iphone 4 toch een prima vervanger voor je?

    De 4 is meer van hetzelfde. Hoop op een net wat groter scherm.

  11. Origineel geplaatst door Ronald1959
    Origineel geplaatst door RutteOrigineel geplaatst door Ronald1959Zolang ze maar niet vergeten een iPhone 5 te maken. In juni gaat mijn abbo aflopen. ik heb nu een 3GS.Dan is iphone 4 toch een prima vervanger voor je?De 4 is meer van hetzelfde. Hoop op een net wat groter scherm.

    De iphone 4 is meer van ‘hetzelfde’ ten opzichte van de 3GS?

    Lol, dit is echt de grootste FEITELIJKE bullshit die ik ooit heb gelezen.

    3gs tov 3g geldt dit wel.

  12. Origineel geplaatst door Rutte
    Origineel geplaatst door Ronald1959Origineel geplaatst door RutteOrigineel geplaatst door Ronald1959Zolang ze maar niet vergeten een iPhone 5 te maken. In juni gaat mijn abbo aflopen. ik heb nu een 3GS.Dan is iphone 4 toch een prima vervanger voor je?De 4 is meer van hetzelfde. Hoop op een net wat groter scherm.De iphone 4 is meer van hetzelfde van de 3GS?Lol, dit is echt de grootste bullshit die ik ooit heb gelezen.3gs tov 3g geldt dit wel.

    Inderdaad.

    4 vs 3GS:
    – Retina-display
    – Flits
    – Betere camera
    – Mooier design
    – Snellere processor
    – Meer geheugen
    – 720p-video opnames
    – Front-facing cam.

    Behoorlijke upgrade. Vergelijk dit met:

    3G t.o.v. 2G:
    – GPS
    – 3G
    – Lelijker design

    3GS vs 3G:
    – Betere camera
    – Sneller
    – Meer geheugen

  13. En denk je nu echt dat die CDMA versie ECHT een ‘groter’ scherm krijgt? CDMA is niet meer dan een andere chip mbt een ander netwerk, lijkt mij sterk dat ze echt het uiterlijk gaan veranderen dmv een “groter” scherm.

    @ Marco: zo is het lijstje verandering 4 tov 3GS nog wel verder uit te breiden. 😉

  14. Groter scherm heeft nog geen zin, ze krijgen het bij de ipad ook niet voor elkaar om meer icoontjes op 1 rij te krijgen.

  15. @Rutte:
    Het is natuurlijk Apple’s bedoeling dat er geen enkel verschil is tussen de ‘gewone’ of GSM versie van de iPhone 4 en een eventuele CDMA versie. Dat moet gewoon een uniforme beleving zijn, zo doet Apple dat altijd en dat zal nu echt niet anders zijn.

    Zoals gezegd: de kwaliteit van het Verizon-netwerk zal in de VS meer dan genoeg reden zijn voor mensen om er eentje aan te schaffen, daar hoeft Apple geen nieuwe gimmick ofzo voor te bedenken.

  16. Mooi laat ze maar knallen met die iP 4s op her verizon netwerk en weet ik waar nog meer. Meer users meer ondersteuning van andere merken meer verkoop van Apple apparaten, goed voor de aandelen 😉

  17. Oké, jullie hebben een punt. De iPhone 4 is een hele grote upgrade tegenover een 3 GS, maar nog steeds meer van hetzelfde. Meer van hetzelfde betekend voor mij dat het allemaal wat beter is, maar voor mij het niet waard om daar nou zo warm van te lopen. De frontcamera daarentegen lijkt me wel leuk, omdat mijn dochter sinds kort een iPod 4 heeft. Ik vermoed ook dat Apple geen groter scherm in de iPhone zet, maar misschien een 5 inch tablet die kan bellen? Ach, het zal wel een droom blijven.

  18. @Gonny:
    Ik wil niet vervelend zijn, maar te vaak gebeurt het in artikelen dat je als lezer verondersteld wordt bekend te zijn met het gebezigde jargon.

    In dit geval ook weer, nergens in het artikel wordt vermeld of is te herleiden WAT precies CDMA betekent of waar het voor staat!

    Gewoon één regeltje met toelichting zou al voldoende zijn…

  19. Droom lekker verder. Misschien komt die bellende 5 inch tablet er wel maar ‘t zal alleszins niet handig zijn om er hele dagen met rond te wandelen.

  20. Origineel geplaatst door iNick
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Code_division_multiple_access

    Kijk hier eens, http://nl.wikipedia.org/wiki/Code_division_multiple_access , dit werd al door Jeroen gepost.

    Het is eigenlijk een 4G netwerk, voor betere data transfer.

  21. Origineel geplaatst door Jeroen
    Groter scherm heeft nog geen zin, ze krijgen het bij de ipad ook niet voor elkaar om meer icoontjes op 1 rij te krijgen.

    Sleep is een app naar de dock of draai je iPad is een kwartslag.

  22. Wat is CDMA?????
    Alweer een onduidelijke post van Gonny!

  23. Codename N-92 
    Is het niet gewoon een Nokia?????

  24. gaat er nu totaal een nieuwe iphone komen januari? of wat zal het verschil zijn tussen de twee iphones cdma?? ik kan nu een iphone kopen voor 560 euro:) nieuw

  25. @Jan-Pieter:
    Bedankt voor de info!

    Ging mij alleen om het feit dat een omschrijving van wat het is waar het artikel uiteindelijk om gaat wel zo prettig zou zijn zonder dat je daar zelf via googelen achter moet zien te komen.

    Dit gebeurt helaas te vaak en maakt een artikel naar mijn idee volkomen oninteressant…

  26. Origineel geplaatst door YD
    gaat er nu totaal een nieuwe iphone komen januari? of wat zal het verschil zijn tussen de twee iphones cdma?? ik kan nu een iphone kopen voor 560 euro:) nieuw

    Nee, er gaat geen totaal nieuwe iPhone komen die je voor 560 euro kunt kopen, voor die prijs koop je in Zwitserland een nieuwe iPhone 4 die wel op het GSM netwerk functioneerd.

    De iPhone 4 CDMA is dezelfde iPhone, met alleen een andere chip, die niet functioneerd op ons GSM netwerk (=3G) maar op het 4G netwerk, dat hier ooit zou moeten komen (2012/13).

    Dus niet hopen/wanhopen, maar gewoon een iPhone 4 nemen.

  27. Origineel geplaatst door iNick
    @Jan-Pieter:
    Bedankt voor de info!Ging mij alleen om het feit dat een omschrijving van wat het is waar het artikel uiteindelijk om gaat wel zo prettig zou zijn zonder dat je daar zelf via googelen achter moet zien te komen. Dit gebeurt helaas te vaak en maakt een artikel naar mijn idee volkomen oninteressant…

    Graag gedaan, maar je hebt gelijk, ipv dat er een blauwe info verwijzing komt in een artikel bij o.a. het woord beeldscherm of bite of zo, zou die verwijzingen beter voor nieuwe begrippen kunnen worden gebruikt.

  28. @Jan-Pieter: ik bedoel de iphone 4 nu kan ik voor 560 nieuw kopen, kga die dinsdag halen ,maar khad twijfels en ging naar applestore daarjuist maar daar weten ze het ook hetzelfde en zei tegen mij gewoon koop een iphone 4 anders kan je blijven wachten. dus dinsdag ga ik het halen spijtig genoeg wel een zwarte want witte is er niet meer:(

  29. @YD: Waar koop je die voor 560?

  30. @Cassandra: jah iphone 4 560 euro met 2 jaar garantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.