Reacties voor: Deze vijf verbeteringen voor CarPlay hopen we dit jaar te zien

Volgens geruchten werkt Apple aan allerlei verbeteringen voor CarPlay, maar er is nauwelijks iets bekend. In dit artikel zetten we onze wensen voor CarPlay op een rijtje, zodat Apple's software voor in de auto nog beter kan worden.

Reacties: 33 reacties

  1. Ik zou ook graag zien dat apps die ik open op mijn gekoppelde iPhone niet continu het CarPlay scherm beïnvloeden, want dat is een irritante “feature”

  2. Youtube voor in de file… met zwart scherm als je weer gaat rijden natuurlijk

  3. Snelheidsaanduiding/waarschuwing en flitsers in kaarten

  4. Ik vind Carplay echt verschrikkelijk in gebruik. Ben ik daar de enige in of zijn er meerdere?

  5. Ik hoop gewoon op een CarPlay app in iOS. Zodat ik geen dure radio hoef aan te schaffen. Google gaat dit ook doen.

  6. Video kijken als de auto stil staat lijkt me ook handig.

  7. Nu whatsapp is toegelaten, waarom dan ook niet Facebook Messenger? (Of wacht Apple tot Facebook die twee apps die precies dezelfde mogelijkheden bieden, samengevoegd heeft?) En het zou ook handig zijn als Siri van taal kon wisselen, zodat je ook in bijvoorbeeld het Engels kon whatsappen of sms-sen.

  8. Ik wil aanwijzingen hebben op mijn dashboard!!!

  9. Origineel geplaatst door Jasper
    Ik zou ook graag zien dat apps die ik open op mijn gekoppelde iPhone niet continu het CarPlay scherm beïnvloeden, want dat is een irritante “feature”

    Hier ben ik het volledig mee eens, echter is het nu zo dat carplay een verlengstuk is van de huidige apps. Een soort van 2e beeldscherm, dan zou je dus net als op de Apple Watch losstaande apps voor carplay moeten maken! Zou wel een stuk beter worden denk ik!

  10. Ik vind Apple CarPlay eigenlijk best wel tegenvallen. Ik gebruik het voornamelijk in het buitenland als ik een huurauto (zowel Ford, Hyundai, Opel en VW) heb die voorzien is van Apple CarPlay en constant loopt het vast uiteraard op de meest ongeschikte momenten, waarbij het niet uitmaakt of ik Waze of Google Maps gebruik. Voor mij een reden om mijn eigen Mazda CX5 nog niet te voorzien van de upgrade naar Apple CarPlay. Op zich wel jammer want als het werkt dan ziet het er goed uit.

  11. Origineel geplaatst door Brian
    Ik vind Apple CarPlay eigenlijk best wel tegenvallen. Ik gebruik het voornamelijk in het buitenland als ik een huurauto (zowel Ford, Hyundai, Opel en VW) heb die voorzien is van Apple CarPlay en constant loopt het vast uiteraard op de meest ongeschikte momenten, waarbij het niet uitmaakt of ik Waze of Google Maps gebruik. Voor mij een reden om mijn eigen Mazda CX5 nog niet te voorzien van de upgrade naar Apple CarPlay. Op zich wel jammer want als het werkt dan ziet het er goed uit.

    Nou, exact dat dus, ik heb in ruim een jaar tijd nog geen enkele rit probleemloos CarPlay kunnen gebruiken.

  12. Origineel geplaatst door Brian
    Ik vind Apple CarPlay eigenlijk best wel tegenvallen. Ik gebruik het voornamelijk in het buitenland als ik een huurauto (zowel Ford, Hyundai, Opel en VW) heb die voorzien is van Apple CarPlay en constant loopt het vast uiteraard op de meest ongeschikte momenten, waarbij het niet uitmaakt of ik Waze of Google Maps gebruik. Voor mij een reden om mijn eigen Mazda CX5 nog niet te voorzien van de upgrade naar Apple CarPlay. Op zich wel jammer want als het werkt dan ziet het er goed uit.

    Origineel geplaatst door Jasper
    Nou, exact dat dus, ik heb in ruim een jaar tijd nog geen enkele rit probleemloos CarPlay kunnen gebruiken.

    Dat kan ook aan je iPhone liggen.
    Ik heb nog maar weinig problemen gehad, en als ik er had was dat met m’n iPhone 5s.

    Nu ik m’n iPhone 8 gebruik is er geen probleem.

  13. Hmmm, ik gebruik CarPlay nu bijna 3 jaar in mijn Citroen C3 zonder ook maar enige vastloper. Apart.

    Kan me vinden in de muziek bij Maps, als ik alleen al gewoon kan zien wat er speelt ben ik al tevreden (maar ik heb knoppen op het stuur voor next track, etc.)

  14. Jullie vergeten naar mijn mening een hele grote! Siri Shortcuts in Carplay. 1 knop op je dashboard, zodat SMS verstuurd wordt, Flitsmeister in de achtergrond gestart, Spotify Playlist aangaat en Waze start. Nu moet ik mijn iPhone daar nog voor ontgrendelen.

  15. Ik zou graag tijdens het navigeren en het luisteren van muziek graag bij een volgend nummer een pop-up krijgen bovenin met de tracknaam.

  16. Door te swipen op jet scherm van de auto. de programma’s activeren die het laatst zijn geopend. De knopjes links zijn best klein op een hobbelige weg. Met swipen is het aantal ook niet beperkt tot drie. Terug swipen en je gast terug in de geselecteerde programma’s.

  17. Apps kunnen uitsluiten van weergave op carplay display. De volgorde kunnen bepalen van apps op carplay scherm. Niet alles wat kan wil ik ook zien.

  18. @Philip: Precies dit. Zeer welkom

  19. Mijn Iphone X communiceert of wel of niet. De eene keer meteen na koppelen. De andere keer na 4 pogingen. Whatsapp doet het niet altijd. Dan geeft Siri aan dat er een probleem is. De muziek in Spotify wordt niet altijd geladen. Waar het probleem in zit? Geen idee. Mijn Opel is van 2018

  20. Werkt prima in mn Skoda Kodiaq, mis alleen een eenvoudige optie om de apps zelf te rangschikken.
    Verder eens met de suggesties in het artikel. Een buienradar app zou ook prettig zijn.

  21. ZO niet eens over de tijd weghalen. In autos met een display staat het juist op het scherm. En dat zie je niet meer als je CarPlay opstart.
    Muziekbediening kan via je stuur.. auto’s met een scherm er in hebben lijkt me echt wel allemaal die stuurbediening…

  22. @Mowikan: dit kun je gewoon instellen op je iPhone. Instellingen – Algemeen – CarPlay

  23. Origineel geplaatst door Jensen
    @Mowikan: dit kun je gewoon instellen op je iPhone. Instellingen – Algemeen – CarPlay

    Dankjewel… nooit geweten.

    Is er ook een manier om te navigeren met CarPlay zonder dat je telefoon stomme directie pijltjes laat zien? En je telefoon kan gebruiken voor het weergeven van een andere app.

    Op dit moment gebruik ik de navigatie van mij auto zelf, om op die manier een andere app op mijn telefoon te kunnen gebruiken.

    Verder vind ik Whatsapp op mijn phone op deze manier waardeloos. En krijg ik veel te vaak fouten. Dat maakt het rijden juist onveilig.

  24. Een portrait modus voor schermen zoals in de huidige Renaults lijkt mijn een mooie optie.

  25. Ik zou het fijn vinden dat restricties voor apps die niet van apple zijn wat versoepeld worden. Bijv. de max 200 lijnen (denk aan albums/podcasts) die dan weer niet op de apple music app van toepassing zijn. Zo heb je met spotify nooit je volledige albums tot je beschikking. Ook siri reset vaak carplay. Kan niet starten ofzo.

  26. Origineel geplaatst door Koentje
    Werkt prima in mn Skoda Kodiaq, mis alleen een eenvoudige optie om de apps zelf te rangschikken.

    Verder eens met de suggesties in het artikel. Een buienradar app zou ook prettig zijn.

    Rangschikken doe je toch gewoon op je telefoon bij Instellingen?

  27. Ben zeer tevreden over Apple Carplay. Sinds Magic Earth gebruik ik mijn losse TOMTOM niet meer.

    Een keer een vastloper gehad (Iphone SE).

    Het schakelen naar muziek gaat via mijn stuurbediening (Opel Crossland X).

    Ook whatsapp beantwoorden via spraakbediening loopt meestal soepel.

  28. Netflix en/of youtube ook erop. Dan met extra schermen in de hoofdsteunen voor de kids achterin. En ook je app waar je mee tv kan kijken. Zo missen ze niks meer en geluid prima via de audio installatie

  29. Het zou fantastisch zijn als Siri via Carplay gewoon functioneert in plaats van op alle verzoeken te reageren met: “.. eh …”, “wacht even!”, “…tsja…” of “…hm?”. Daar krijg ik een sik van, dus. Verder helemaal eens met punten van Benjamin. Een compliment trouwens voor Flitsmeister, zij hebben het iPhonescherm nu een prima aanvullende functie gegeven naast het Carplayscherm, met extra routeinfo en de meldingsknop. Dat zouden meer app’s moeten doen.
    Waar ik bij het starten van auto nog te vaak last van heb, is dat Carplay in mijn Alpine niet automatisch start. Maar dat ligt misschien weer aan een falende Alpine.

  30. @Robin: Raar. Hier ook een Opel uit 2018. En geen enkel probleem met de iPhone SE. Het werkt perfect. De ingebouwde opel-navigatie gebruiken we niet meer (want bij uitlevering Opel waren de kaarten al een paar jaar oud en updaten bleek kostbaar – de leasemaatschappij, dealer en Opel Nederland verdomden het kostenloos te doen). Daarom Sygic gekocht. Werkt prima, inclusief flitsers, snelheidsaanduidingen enz.

    Meestal gebruik ik Sygic in combinatie met RadioNED+ of Spotify. Ik heb nog maar een keer een vastloper gehad en dat kwam omdat ik tussendoor iets deed op de iPhone zelf (ik stond stil, echt waar).

    Waar jouw probleem dus ligt, geen idee. Mogelijk het kabeltje? Ik gebruik zelf een Belkin Mixit Kevlar kabeltje.

    Mijn grote wens voor CarPlay is dat ik kan instellen welke GPS ik gebruik: die van de iPhone of die van de auto stomweg omdat die van de auto kennelijk gebruik maakt van de ingebouwde en verouderde kaarten. Als ik op de A9 om Badhoevedorp heen rijdt, over de verlegde A9, dan geeft mijn iPhone-navigatie enige tijd aan dat ik op de oude weg rijd, exact zoals de in-car navigatie zou aangeven. Doe ik hetzelfde met mijn iPhone in een andere auto dan blijf ik netjes op de nieuwe A9.

    Ook goed: de in-car gps kunnen loskoppelen van de in-car navigatie en gewoon de ruwe gps-data laten doorgeven aan de iPhone.

  31. Zou fijn zijn. Wanneer de IPhone niet meer met een kabel verbonden hoeft te worden.

  32. Origineel geplaatst door Jan
    Ik vind Carplay echt verschrikkelijk in gebruik. Ben ik daar de enige in of zijn er meerdere?

    Je bent de enige.

  33. @ACTA Est fabula: Je bent niet de enige er zijn er meer. Ik probeer Car Play steeds weer maar halverwege mijn route switch ik altijd weer terug naar TomTom en Flitsmeister op mijn iPhone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.