Reacties voor: Dit zijn alle verbeteringen in CarPlay in iOS 13

Wil je weten wat er allemaal nieuw is in CarPlay in iOS 13? Van het nieuwe dashboard tot de vernieuwde Muziek-app: CarPlay in iOS 13 is de grootste update tot nu toe.
Lees het complete artikel → Dit zijn alle verbeteringen in CarPlay in iOS 13
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 27 reacties

  1. Veel belovend hoor! Carplay en telefoon los van elkaar gebruiken is mooie verbetering. Kan als bijrijder je telefoon anders nooit doneren voor carplay als je zelf nog ff paar mailtjes wil doen. Zou nog graag zien dat je de volgorde van de apps op je carplay zelf kan aanpassen. Kan nu volgens mij nog niet..

  2. Ik hoop vooral dat ze eindelijks eens een fix uitbrengen die verhindert dat bij het minste dat je voorbij een video of ad in een webpagina schoolt, CarPlay automatisch de radio uitzet en naar de muziekspeler van iTunes gaat.

  3. @Koentje: Kan nu al hoor. Instellingen -> Algemeen -> CarPlay -> je auto selecteren.
    Maar ben wel heel benieuwd naar alle verbeteringen in CarPlay. Vooral het meerdere apps naast elkaar gebruiken. Spotify en Waze op hetzelfde scherm zou top zijn. Of nog beter, Waze op het digitaal display van de tellers i.p.v. de standaard navigatie en Spotify op het standaard scherm.

  4. Origineel geplaatst door Koentje
    Veel belovend hoor! Carplay en telefoon los van elkaar gebruiken is mooie verbetering. Kan als bijrijder je telefoon anders nooit doneren voor carplay als je zelf nog ff paar mailtjes wil doen. Zou nog graag zien dat je de volgorde van de apps op je carplay zelf kan aanpassen. Kan nu volgens mij nog niet..

    Dat kan wel degelijk, via instellingen-algemeen-CarPlay. App icoon vasthouden en verslepen maar

  5. @Koentje:
    Je kunt de volgorde van de apps zelf nu ook al aanpassen. Open ‘Instellingen’, Navigeer naar ‘Algemeen’, Tik op ‘Carplay’, Kies je auto of entertainmentsysteem. Leg je vinger op de app die je wilt verplaatsen tot deze begint te zweven. Sleep de app naar de gewenste positie en laat dan los.

  6. Ze kunnen er beter eerst voor zorgen da carplay (Jeep Renegade) wat stabieler word . Bij gebruik van spotify of tune-in valt mijn verbinding om de minuut weg en maakt daarna weer verbinding . Heel vervelend . Iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen ?

  7. Als ik Flitsmeister en radio aan heb en er komt een melding binnen van FM dan valt de radio weg. Alleen door opnieuw in en uit de CarPlay te loggen komt de radio terug. Ik hoop dat ze dat fixen.

  8. @Benny: Kan ook aan de spul van Jeep liggen. Apple hoeft niet altijd de oorzaak te zijn.

  9. Zitten een paar hoog nodige updates bij. Zeker het los van elkaar kunnen draaien van car os en iphone apps, is voor mij belangrijk.. zo heeft flitsmeister bijvoorbeeld veel keer info op de iphone dan op de carplay

  10. Goede updates qua functionaliteit, maar man wat ziet het er weer verschrikkelijk uit zeg. Hebben ze zulke goede designers lopen daar bij Apple, maar dit lijkt wel weer door een stagiair ontworpen. Uitlijningen scheef, geen aandacht aan fatsoenlijke iconen (kijk dat dashboard icon nou, dat kan toch niet?), geen marges in knoppen, alles staat tegen de rand, lelijke schaduwen etc etc.

    Misschien smaak, maar vind echt dat dat een stuk beter moet voor Apples begrippen.

    Zou trouwens mooi zijn als je zelf je dashboard kon indelen. Dan zou je een Flitsmeister overzicht gelijktijdig met navigatie van Google Maps of Apples Kaarten kunnen tonen. Dan zou het pas echt handig worden. 🙂

  11. @Niels: Vergeet niet dat iOS 13 nog in beta is. Kan allemaal nog aangepast worden. Niet meteen zo negatief

  12. @Niels: naamgenoot, dit zijn screenshots… die worden nooit goed weergeven.
    Beetje geduld, in SEPTEMBER komt iOS 13 pas uit.

  13. (Red.) Dit artikel is vanwege de release van iOS 13 bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

  14. #9

    Wat een verbetering is dit zeg. Kan op deze manier bv Flitsmeister gebruiken zoals ik het wil. Dus icm een navigatie app. FM op de telefoon en navigeren via CarPlay.

    Enige puntje, FM doet het via CarPlay icoon niet bij mij.

  15. Flitsmeister clashed met opstarten

  16. Wel jammer dat je apps die je niet gebruikt niet kan verwijderen uit CarPlay. Ik hoef mijn agenda niet te zien

  17. @Sander: bij mij ook! 🙁

  18. Origineel geplaatst door Joost
    #9

    Wat een verbetering is dit zeg. Kan op deze manier bv Flitsmeister gebruiken zoals ik het wil. Dus icm een navigatie app. FM op de telefoon en navigeren via CarPlay.

    Enige puntje, FM doet het via CarPlay icoon niet bij mij.

    Wat dacht je van navigeren op CarPlay en fm ook via CarPlay😀
    Gewoon mogelijk hoor. Notificaties van fm komen gewoon door.
    Fm heeft het opstartprobleem in de beta opgelost. Komt goed dus.

  19. @Koentje: dit kun je via carplay instellingen op je telefoon zelf

  20. @Richard: Ik wil het anders gebruiken. FM gebruik ik voornamelijk als overzicht (tabblad voor jou). Dat kon voorheen met CarPlay niet. Je kreeg dan de kaartweergave.

    Nu kan ik de lijst op mijn telefoon houden en navigeren via Google of de kaarten van Apple.

  21. @Koentje: dit is al mogelijk Instellingen>Algemeen>CarPlay> Dan de auto kiezen> Pas aan

  22. Origineel geplaatst door Koentje
    Veel belovend hoor! Carplay en telefoon los van elkaar gebruiken is mooie verbetering. Kan als bijrijder je telefoon anders nooit doneren voor carplay als je zelf nog ff paar mailtjes wil doen. Zou nog graag zien dat je de volgorde van de apps op je carplay zelf kan aanpassen. Kan nu volgens mij nog niet..

    Mailtjes doen? Als bestuurder #mono

  23. Hey Siri, gaat over m’n iPhone en niet via m’n mic die is ingebouwd. M’n iPhone ligt altijd in het Dashboard kastje en werkt dus niet. Hopen dat ze dat ook fixen net zoals het opnieuw indelen van de apps. Dat gaat niet meer zoals in iOS 12 helaas. Ik kan. Ook nergens ETA delen zoals ik op veel filmpjes zie op YouTube over CarPlay op iOS 13.

  24. @Joost: Het apart gebruiken van Flitsmeister op de iPhone en Google Maps op CarPlay werkt goed, echter vergrendelt de iPhone steeds waardoor ik de Flitsmeister app niet continue zie, tenzij ik de iPhone ontgrendel. Ik kan het automatisch vergrendelen op de iPhone wel uit zetten, maar dan moet ik het na de rit weer aan zetten. Blijft de iPhone bij jou wel ontgrendeld?

  25. Ik ben er nog steeds niet achter hoe ik apps afsluit in carplay. Met kaarten, maps, tomtom en waze wil ik nog wel eens wisselen, maar om vervolgens duidelijk te krijgen welke app ik moet sluiten om van de instructies af te zijn is niet duidelijk.

  26. Ik gebruik al een tijdje het nieuwe Carplay scherm in mijn auto door de IOS13 beta. Alles is
    vernieuwd, maar ik heb nog steeds geen dashboard zoals overal weergeven. Ik dacht eerst
    dat dit door de IOS 13 beta kwam, maar ik heb dus nog steeds geen dashboard.. Heeft iemand
    enig idee hoe dit op te lossen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.