Reacties voor: CarPlay wint aan populariteit en tevredenheid

Uit onderzoek blijkt dat gebruikers van CarPlay erg tevreden zijn over het autosysteem. Ook Android Auto doet het in hetzelfde onderzoek goed. Mensen vinden het steeds belangrijker dat er een 'slim' systeem aanwezig is bij de aanschaf van een nieuwe auto.
Lees het complete artikel → CarPlay wint aan populariteit en tevredenheid
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 30 reacties

  1. Ik gebruik het iedere rit. Zowel om berichten te sturen als voor Apple Music en Apple Cards. Heb alleen wel de laatste tijd dat de stem van Siri niet meer wordt afgespeeld. De eerste opdrachten leest hij op en daarna zie ik alleen het Siri logo bewegen zonder stem. Hopelijk is dit bij een volgende update opgelost.

  2. Geweldige uitvinding!
    Zou alleen graag flitsmeister in de toekomst op mijn scherm zien. Je kan namelijk niet zowel je iphone voor flitsmeister gebruiken en navigeren met je carplay. Zodra je de navigatie open hebt staan en je klikt op je telefoon een niet ondersteunde app aan wordt het beginscherm weergegeven op de radio.

  3. Voor Media werkt die inderdaad goed, al vind ik playlistjes switchen voor Apple Music een ramp! Kaarten gebruik ik nooit, het wordt tijd dat ze 3e apps toe gaan staan. Ik mis mijn TomTom enorm! Waze, Flitsmeister, Google Maps maakt mij niet uit welke toestemming krijgt maar het verdere ecosysteem in de auto flopt echt met dit gemis. En als ik nu mijn auto-navigatie gebruik en ik krijg Whatsapp berichtjes binnen flipt het hele systeem door steeds heen en weer te switchen. Lekker veilig dan ook…

  4. Als Flitsmeister nu ook zou werken met Carplay is het systeem perfect.

  5. @Mark: +1 voor TomTom go.

  6. Ik vind het idee mooi. Mis echter Waze intergtatie. Ondersteuning van losse navigatie apps zou fijn zijn.
    Tot die tijd gebruik ik het los op mijn telefoon (en dus geen Apple Car)

  7. Ik gebruik alleen maar CarPlay en wat met de auto die ik nu heb een vereiste dat het erin zou zitten.
    Voor navigatie ben ik op zich tevreden met Maps in CarPlay, enige verbeter punt is dat Maps beter moet herkennen wanneer het licht of duister is buiten, ofwel wanneer de auto de koplampen aan zet.

  8. Ik hoop echt dat TomTom Go snel wordt toegevoegd!

  9. Ik heb een goedkope Chinees in mijn VW gezet. Via Alibaba voor 160€. Uiteraard Android. Met WiFi. Dus aan m’n hotspot gekoppeld van m’n iPhone. Kan alles erop zetten via Google Play. Tomtomgo, Waze, Sygic, etc. Ook Spotify werkt perfect. Ik vind CarPlay dan in verhouding te beperkt. Zit wel toekomst in denk ik. Maar dan moeten ze vlug uitbreiden qua mogelijkheden.

  10. @Cor: werkt die goed?

  11. Ik gebruik vrij goedkoop usb apparaat waardoor ik op mijn Android Autoradio Apple Car ter beschikking heb. Heel handig ding. Tevens ook voor Android auto het apparaat. Gebruik het zelf bijna elke dag. Bij Apple car wordt veiligheid ook op 100% gesteld door het meeste gangbare zaken via Siri te besturen. Handig

  12. Ik gebruik nog geen carplay, maar zou het ook niet doen als Waze en Spotify niet worden ondersteund.

  13. Ik kan er tevreden over maar kan beter. Meer integratie met 3rd party apps. Ook het koppelen met CarPlay zonder draad. Gewoon via Qi, maar volgens mij hebben sommige nieuwe auto’s dat al.

  14. Ze moeten TomTom ook toelaten,dat is echt een gemis op de radio

  15. Apple CarPlay is een optie van 300€. Ik zie niet goed wat dat voor toegevoegde waarde heeft. Spotify kan ik als app gebruiken en navigatie is geïntegreerd in de auto.

  16. Origineel geplaatst door Mark
    Voor Media werkt die inderdaad goed, al vind ik playlistjes switchen voor Apple Music een ramp! Kaarten gebruik ik nooit, het wordt tijd dat ze 3e apps toe gaan staan. Ik mis mijn TomTom enorm! Waze, Flitsmeister, Google Maps maakt mij niet uit welke toestemming krijgt maar het verdere ecosysteem in de auto flopt echt met dit gemis. En als ik nu mijn auto-navigatie gebruik en ik krijg Whatsapp berichtjes binnen flipt het hele systeem door steeds heen en weer te switchen. Lekker veilig dan ook…

    Ik ben benieuwd waarom je Kaarten niet gebruikt? Werkt het niet? Mis je iets?

  17. Ha! Ze hebben mij niks gevraagd
    Zit in me bmw en gebruik het niet meer
    Irritant systeem!!!!!

  18. Hey werkt goed, maar taal is voor mij een probleem. Ik werk in Engeland en m’n contacten zijn derhalve 50/50 NL/UK. Ik moet dus kiezen om m’n telefoon op Engels of Nederlands te zetten. En dan kan ik de helft van m’n berichten laten voorlezen en antwoorden.

    Het zou zo simpel zijn om bij ieder contact de nationaliteit in te voeren in je adresboek. En dat je telefoon dan in berichten automatisch de juiste taal selecteert…

  19. Ik gebruik het niet meer.
    Wanneer ik Flitsmeister gebruik terwijl ik muziek afspeel en Carplay werkt, dan komt de melding van FM keurig over de speakers in de auto maar daarna moet ik de radio zelf weer aan zetten, want die ‘resume-t’ niet.
    Navigatie met Kaarten is leuk, maar integreert niet met de auto. Dus geen kaart op m’n dashboard, geen aanwijzingen op mijn headup display.
    Al met al heb ik het een jaar geprobeerd en vond ik het meer irritant dan handig. Nu verbind ik mijn iPhone via bluetooth om muziek af te spelen. Dat is ook irritant want ik krijg shuffle play niet meer aan de gang.

  20. Origineel geplaatst door Maurice
    Ik gebruik alleen maar CarPlay en wat met de auto die ik nu heb een vereiste dat het erin zou zitten.
    Voor navigatie ben ik op zich tevreden met Maps in CarPlay, enige verbeter punt is dat Maps beter moet herkennen wanneer het licht of duister is buiten, ofwel wanneer de auto de koplampen aan zet.

    Bedoel jij hiermee dat Maps in Night mode moet gaan wanneer de koplampen van de auto aan staan? Even los van of die koplampen automatisch of handmatig aan zijn gegaan.
    Indien je bedoelt dat Apple Maps de koplampen van je auto moet bedienen, dan lijkt mij dit behoorlijk onlogisch.. daar mag geen iPhone voor nodig zijn ..

    Verder ben ik het eens met iedereen die vraagt om 3rd party apps als TomTom Go, Google Maps, Flitsmeister en Waze.

  21. Over hype’s gesproken. Wat een opgeklopt systeem is dit zeg. Brengt geen toegevoegde waarde en de apps die je zou willen zijn niet beschikbaar

  22. Origineel geplaatst door Redbul
    @Cor: werkt die goed?

    Formidabel. Boven verwachting. En dat voor die prijs.

  23. Ik stap pas over als ze TomTom go volledig gaan ondersteunen.

  24. Gebruik het dagelijks in mijn VW. Vind het niet feilloos werken hoor. Mijn iPhone X moet ik dan met kabel aansluiten, want draadloos werkt het niet wat ik al niet van deze tijd vind. En zelfs met draad gebeurd het zeker in 10% van de gevallen dat de verbinding niet tot stand komt er ik het twee tot drie keer moet proberen voordat het werkt.

    Dus zeker niet helemaal tevreden over.

  25. Vooral als je VW hebt, zou ik maar eens googelen op “Funrover”. Perfecte radio’s met alle mogelijkheden om erop te zetten wat je wilt.

  26. Ook hier een tevreden gebruiker!

    Mis alleen als eerder genoemd externe navigatie apps, voor mij Waze 🙂

    Vandaag toevallig een nieuwe functie ontdekt dat ik moest tanken, en bij gebruik van de Apple navigatie ik zag tank bijna leeg, zoeken naar dichtstbijzijnde tankstation, super 🙂

  27. @Jliroy: Wat voor USB apparaat is dat?

  28. @Wiljo:
    Idd. Super irritant. Bij elke Flistmeister melding stopt je radio ermee …

  29. Voor volgende auto keuze ingebouwde navi of carplay. Kzou graag navigon en flitsmeister willen gebruiken, een geen gedoe met uitvallende radios. Nu werkt het gewoon perfect op het iphone schermpje. Enige dat ik wil is dat dit schermpje op het grotere scherm komt, dan staat mijn keuze vast. Maar met huidige carplay? Ik ben nog niet overtuigd.

  30. ik zit er al een tijdje over na te denken om aan te schaffen maar wacht in inderdaad op 3de partij apps zoals Flitsmeister, Google Maps, youtube 😉 en Braintoss!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.