Reacties voor: Apple CarPlay in iOS 10: deze 6 functies zijn nieuw

Wat is er allemaal nieuw in Apple CarPlay met de komst van iOS 10? Wij hebben de 6 meest opvallende vernieuwingen voor je op een rijtje gezet.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Ondersteuning van TomTom zal wel pas in iOS 12 komen. Gaaaaap….

  2. @Rob: Ben bang dat ‘t helemaal niet gaat komen 😢

  3. Weet iemand een site met de info welke merken precies welke (nieuwe) functies (gaan) ondersteunen? Ik hen gekeken op de website van de fabrikant maar daar staat alleen de globale info dat het ondersteunt wordt, niet de technische details. Ik heb een nieuwe peugeot 2008 besteld en deze wordt in juli / augustus geleverd en ben wel erg benieuwd welke carplay functies nu precies ondersteunt worden, met name de route navigatie in het kleine display recht voor je, maar kan er niks over vinden. Wie weet hier meer over?

  4. Heb liever ook een andere navigatie zoals TomTom, Wase of andere.

  5. Het heeft allemaal zo lang geduurd en is met zoveel complicaties omgeven dat ik wel het merkeigen infotainment systeem gebruik.
    BT-streamen werkt eindelijk stabiel.

  6. Zie echt heel de meerwaarde niet van carplay

    Koop gewoon radio met hdmi

  7. Carplay en navigatie maken al gebruik van TomTom data. Afspraak in je agenda met locatie, auto starten en de navigatie staat ingesteld. Helemaal top…

  8. Ik zie grote kansen voor de carplay integratie. De uitwerking was tot nu toe echter Apple onwaardig. Ook de gedwongen keuze voor Apple maps maakt het systeem voor mij minderwaardig. Heel graag zou ik zien dat Apple ook andere navigatie software leveranciers toegang tot carplay geeft.

    Tot nu toe heeft helaas niemand mij een antwoord kunnen geven of het mogelijk wordt om Carplay via je telefoon bij te werken naar een nieuwe versie. Heeft iemand hier een idee? Ik ga er vanuit dat dit wel kan.

  9. @Ucsdcom: Carplay is deel van je iPhone. de iPhone gebruikt eigenlijk je scherm in je auto als 2e scherm met een aparte interface.

    Een update van de auto firmware is dus niet nodig.

  10. En nog steeds geen vrijgave van Carplay voor andere navigatiepakketten. Dit is in mijn ogen nog steeds een blunder van jewelste. Ik gebruik al jaren Navigon en zou dit heel erg graag via Carplay gebruiken. Echter nog steeds niet mogelijk en Apple Maps kost kapitalen in het buitenland qua data. Voor iemand die vlak bij de duitse grens woont, is dat gewoon bagger. Zolang dit niet geregeld is, komt er geen Carplay headunit in mijn auto. Want straks kan het wel en moet je weer een nieuwere unit hebben…..

  11. @Marc: Qua dataverbruik in het buitenland komt volgend jaar een grote verandering.

  12. Origineel geplaatst door subutux
    @Ucsdcom: Carplay is deel van je iPhone. de iPhone gebruikt eigenlijk je scherm in je auto als 2e scherm met een aparte interface.
    Een update van de auto firmware is dus niet nodig.

    Ik neem aan dat dit voor de virtuele cockpits wel nodig is ?

  13. ik heb voor goed geld apple carplay gekocht omdat ik radio 5 wil beluisteren, spotify en siri wil benutten voor simpele opdrachten.
    Siri heeft heel veel moeite met nederlands, de eekstraat, de henri dunantlaan, 3 van de 5 keer begrijpt hij het niet.
    met ios10 zijn alle carplay radio apps dood, orange installeert de 1e keer goed en ik mag zenders kiezen maar na afsluiten komt het nooit meer tot leven, de zandloper blijft eeuwig in beeld. Ook Stitcher radio en Tunein of Tuneln radio komen zelfs niet aan in carplay.
    Nog los van het feit dat voor carplay de lightning kabel noodzakelijk is.
    Voorlopig is het een systeem met minimale mogelijkheden voor maximaal geld.

  14. TuneIn is verdwenen op carplay, hoe krijg ik dit terug

  15. @martin: Eens, ook zelf veel geld uitgegeven voor systeem maar spijt dat ik ervoor gekozen heb. Voorkeur nog steeds uit naar volwaardige navigatie en alles draadloos. Irriteer me mateloos aan de kabel van de iPhone naar het systeem. BALEN!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.