Reacties voor: Voorlopig geen Navigon of TomTom op CarPlay-systemen te gebruiken

Er komt voorlopig geen TomTom, Navigon of andere navigatiesoftware van derden op CarPlay beschikbaar. Alleen Apple's eigen Kaarten-app is te gebruiken voor navigatie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Kolere de Pioneer oplossing (die er vrijwel hetzelfde uitziet) is met 389,- toch wel een heel stuk beter geprijsd.

    Ik heb nu een wat oudere 7″ doubleDin oplossing in mijn Auto met een iPad ervoor. Ik wacht even op deze jailbreak Tweak met het kopen van een nieuwe radio.

  2. Sowieso dat hele CarPlay veel te gelimiteerd. En je zit nog steeds vast aan een langzaam double din apparaat waar het op draait.

    Hier ga ik zelf binnenkort ook een audioradio inzetten met goede geluidskwaliteit die digitaal audio via de ipad kan opvangen en deze kan besturen.

    Werkt veel beter en minder gelimiteerd.

  3. Totaal onbegrijpelijk. Ik hoop dat dit tijdelijk is, want een navigatiesysteem moet enorm betrouwbaar zijn en dat is Apples ‘Kaarten’ gewoon niet.

  4. Gemiste kans van Apple! Hoe dom!!
    Zelf een systeem uitbrengen wat niet naar behoren werkt, en wat continu een internetverbinding nodig heeft. Lekker met de dataroming aan reizen. Dure grap… Neem dan Navigon of TomTom over voor de iPhone.

  5. Slimmeriken, Apple gebruikt kaarten van TomTom voor zijn eigen app. Apple = TomTom

  6. Zucht.
    Kunnen ze bij Apple nu eens beslissen of ze platform- of applicatie provider zijn ?
    In het 1e geval Siri localizen om CarPlay úberhaupt zinvol te maken, steek daar dan je energie in.
    In het 2e geval komen met een volwaardig navigatiepakket.
    Voorlopig flikker ik het hele CarPlay er af ten faveure van Navigon/Tomtom (als die tenminste hun apps nog op iOS willen hebben, ik zou er als navigatiefabrikant inmiddels wel in zeven kleuren klaar mee zijn)

  7. En die nederlandse stem is precies een duiste met een nederlands spraakgebrek.

  8. Ik heb een Pioneer systeem met carplay. Meeste functies zijn onbruikbaar kaarten zijn slechts. Spotify werkt niet. SMS onbruikbaar (NL teksten via Siri uitgesproken.)
    Navigatie doe ik met de navigatie van pioneer muziek via BT optie en Spotify. Telefoon via pioneer systeem en dan naar appel. Direct via carplay bellen is irritant ivm Siri wat eerst tussendoor komt.
    Mijn hoop is snelle beschikbaarheid van TomTom en NL Siri.

  9. Ik hoor het al. Mijn goedekope china navi 2din is dus beter dan een Carplay systeem… Alle apps zouden moeten werken met Carplay!!

  10. hmm ik denk dat dit met een reden is.
    Als mensen alleen Apple maps kunnen gebruiken, word het voor apple makkelijker om bijv. betrouwbare file informatie te presenteren aan de gebruikers.

  11. Zonder navigatie via je eigen apps (Navigon en TomTom met name) heft carplay geen toekomst. Erg dom dat Apple de gebruikers weer teveel beperkingen oplegt. Het lijkt mij echt heel mooi als het wel zou werken.

  12. Origineel geplaatst door Henk
    Slimmeriken, Apple gebruikt kaarten van TomTom voor zijn eigen app. Apple = TomTom

    Jammer dat ze het dan niet voor elkaar krijgen er iets goeds van te maken. TomTom en ook mijn navigon op m’n iPhone functioneert stukken beter…. Gemiste kans

  13. De kaarten van TomTom ja. Die overigens niet ‘van’ TomTom zijn, maar dat terzijde.

    Het complete systeem achter een navigatie-app is wel wat meer dan alleen het gebruiken van kaarten.

    En voorlopig kan ik toch echt niet foutloos en probleemloos met ‘Kaarten’ van Apple rondrijden door Europa.

  14. Wat een faal van Apple zeg… Juist navigatieapps zouden carplay een nuttige tool maken, en wat doet Apple? Die legt onzinnige restricties op.

  15. Stel je koopt een nieuwe auto, laten we uitgaan van een prijs van € 25.000 wat voor velen een netto jaarsalaris is. Van de laatste spaarcenten (en na wat ruzie met je partner) neem je als optie de CarPlay. En dan gaat Apple bepalen welke software je mag gebruiken? Of vooral wat je NIET mag gebruiken? Laat maar… Ik wens ze veel succes in de concurrentiestrijd met MirrorLink en Android Auto. Of andere prima werkende systemen als Amundsen en Columbus van o.m. Volkswagen.

  16. Ik hoop niet dat door apple veel ongelukken worden veroorzaakt.

  17. Origineel geplaatst door Naam
    Ik hoop niet dat door apple veel ongelukken worden veroorzaakt.

    Dan ben je hoe dan ook dom bezig. Navigatiesystemen zijn nooit 100% nauwkeurig, je zult hoe dan ook altijd je eigen ogen en verstand moeten blijven gebruiken.

    Origineel geplaatst door Tim
    Stel je koopt een nieuwe auto, laten we uitgaan van een prijs van € 25.000 wat voor velen een netto jaarsalaris is. Van de laatste spaarcenten (en na wat ruzie met je partner) neem je als optie de CarPlay. En dan gaat Apple bepalen welke software je mag gebruiken? Of vooral wat je NIET mag gebruiken? Laat maar… Ik wens ze veel succes in de concurrentiestrijd met MirrorLink en Android Auto. Of andere prima werkende systemen als Amundsen en Columbus van o.m. Volkswagen.

    Mee eens. Door deze onzin ga ik dergelijke systemen nog lang niet aanschaffen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.