Reacties voor: CarPlay in iOS 9 draadloos en veelzijdiger [iOS 9 uitgelicht]

Apple heeft in iOS 9 allerlei verbeteringen doorgevoerd voor CarPlay. Zo kunnen autofabrikanten nu apps maken en is de dienst straks draadloos te gebruiken.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Gezien de huidige kwaliteit van apps wat door autofabrikanten op dit moment wordt aangeboden in hun eigen meuk ben ik bang dat ze de plank finaal misslaan binnen het CarPlay concept.

  2. @emeel: Hoezo? Er kunnen nog helemaal geen derden apps via CarPlay gebruikt worden. Ondanks alle marketing, is Apple dan ook niet in staat gebleken om hier een serieuze standaard neer te zetten. Veel autofabrikanten hebben zich voor CarPlay laten overhalen, maar in de praktijk hebben ze daar weinig aan gedaan omdat CarPlay uiteindelijk toch vooral een concurrent voor hun eigen infotainment systemen bleek. Die op veel gebieden ook gewoon beter zijn. Apple’s unieke voordeel (integratie van info en tainment, meerdere apps) is teniet gedaan door een gesloten systeem waar een elementaire navigatie oplossing niet eens in zat. Zo is veel tijd verloren gegaan. Het CarPlay aanbod is nu lang niet meer zo interessant vergeleken met wat er inmiddels al in auto’s zit. Apple is gewoon telefoonleverancier gebleven ipv DE auto interface – gemiste kans dus

  3. Jammer dat er nog zo weinig auto radio’s te koop zijn met carplay. Zou er graag eentje kopen.

  4. Hoop dat er meer veranderd met CarPlay, nu zijn er een paar apps die werken met CarPlay. Gebruik zelf Spotify maar dat werkt absoluut niet vlekkeloos.

    Toch ben ik benieuwd hoe de draadloze werking van CarPlay werkt, zal dut via Bluetooth of wifi???

    Hoe dan ook hoop ik snel op meer en betere apps voor CarPlay.

  5. Ik zie het nut van draadloos hier niet in.

    Je zult de iPhone tóch moeten opladen, dus dan net zo goed bedraad CarPlay opstarten en tegelijk opladen.

  6. Origineel geplaatst door Michel
    Hoop dat er meer veranderd met CarPlay, nu zijn er een paar apps die werken met CarPlay. Gebruik zelf Spotify maar dat werkt absoluut niet vlekkeloos.

    Hoe dan ook hoop ik snel op meer en betere apps voor CarPlay.

    Daar ben ik het mee eens. Ook video’s afspelen (mits de auto op de handrem staat) of op schermpjes achterin mis ik. Op mijn Pioneer moet je daar nu een 2e iPhone voor aansluiten via hun eigen appradio systeem. En dan kun je het nog niet simultaan gebruiken.

  7. @barti: “voor hun eigen infotainment systemen bleek. Die op veel gebieden ook gewoon beter zijn”

    Kom op zeg, de enige fabrikant die infotainment goed en geintegreerd voor elkaar heeft is op dit moment Tesla.

  8. Niet iOS9 specifiek, maar wel Carplay gerelateerd: hoe zit het eigenlijk met autofabrikanten die meer systemen (gaan) ondersteunen? Moet je eenmalig bij aanschaf kiezen tussen Carplay, GoogleCar en eventueel merkeigen en/of ‘universeel’ systeem (zoals MirrorLink)? Of kun je naderhand nog wisselen tussen iOS en Android koppeling al naar gelang de telefoon van de bestuurder?

  9. Carplay is pas leuk als je alle apps van je iPhone kan gebruiken. In het buitenland hebben we weinig aan Apple maps.

  10. CarPlay was toch altijd al draadloos? Beetje kansloos om bij iedere autorit je iPhone aan te sluiten..

  11. Jammer genoeg geen BT carplay op mijn pioneer. Hoop dat er een Update van pioneer voor deze optie beschikbaar komt. Via de kabel werkt het prima

  12. Carplay is voorlopig gewoon een nutteloze bezigheid met heel veel beperkingen.

    Je kan beter een ipad inbouwen. Goedkoper en sneller dan de meeste headunits. Daarnaast geen beperkingen. En wil je per se een layout zoals carplay dan kun je dat met een jailbreak voor elkaar krijgen. Ook telefoongesprekken kun je gewoon ontvangen

  13. Ik gebruik zelf carplay een kleine jaar.
    Navigatie van pioneer sinds begin niet meer gebruikt. Carplay is geen iPhone vervanger en dat Is ook niet wenselijk.
    Navigatie, telefoon, sms en muziek.
    Helemaal top.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.