Reacties voor: Cardlost, digitale iPhone-portemonnee voor al je passen

Eenmaal je portemonnee kwijt is het vaak lastig om alle nummers van instanties bij elkaar te zoeken om je passen te blokkeren. Cardlost verzorgt een digitale portemonnee waar je al jouw passen op kunt slaan.
Lees het complete artikel → Cardlost, digitale iPhone-portemonnee voor al je passen
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Het gevaar met dit soort apps is, hoe goed is de ontwikkelaar te vertrouwen. Na het artikel vorige week over alle apps die stiekem persoonlijke gegevens verzonden….

    Ik wil niets negatiefs uiten over deze ontwikkelaar. Want daar is ongetwijfeld niets mis mee. (Hij komt in elk geval een stuk betrouwbaarder over dan deze baby met clownsneus…. :))

  2. Bestaat er een alternatief voor belgen? 🙂

  3. Sommige pasjes hebben een barcode. Als je die als foto op je iPhone hebt staan, zouden scanners hem dan kunnen lezen?

  4. Ben ook wat huiverig geworden voor dergelijke applicaties. Begin te twijfelen aan de zgn. kwaliteitscontrole van Apple rond dit soort zaken. Wacht eerst wel even af voordat ik dit soort applicaties volpomp met gegevens. Niks ten nadele van de waarschijnlijk goedwillende ontwikkelaar…

  5. oei! je pasgegevens in een iPhone app stoppen. Wat als je nou je iPhone kwijtraakt?! dan heb je gelijk je pasgegevens op straat liggen!

  6. mobileMe, remote wipe 😀

  7. Gebruik app SOS. Gratis en volgens mij redelijk hetzelfde.

  8. @DarkMessiah: Er is een mogelijkheid voor beveiliging. Dus je bent ze niet zomaar kwijt.

  9. Origineel geplaatst door Mike van Hoenselaar
    @DarkMessiah: Er is een mogelijkheid voor beveiliging. Dus je bent ze niet zomaar kwijt.

    Jawel, die beveiliging is te kraken. Ik weet niet hoe sterk de beveiliging is, maar ik ben altijd angstig met dit soort grappen.

    Ik heb geen MobileMe dus kan niet remote wipen. Zit toch over te denken om het bij mijn telefoon te doen.

  10. Origineel geplaatst door Ivo
    Sommige pasjes hebben een barcode. Als je die als foto op je iPhone hebt staan, zouden scanners hem dan kunnen lezen?

    HaHa, dat is een goeie.
    Ik ben naar de bioscoop geweest en had vantevoren kaartjes besteld. Dan ga je met een geprint vel naar de machine en dan krijg je je kaartjes.
    Ik heb de PDF in Evernote gegooid en in de bioscoop voor de scanner gehouden, groter gemaakt, kleiner gemaakt.
    Niets deed het. Toen het vel maar uit de broekzak. Was ook een experimentje… 😉

  11. Dit soort applicaties zouden beveiliging VERPLICHT moeten stellen ipv optioneel.

    Een mooie feature t.o.v. bijvoorbeeld SplashID is dat je passen kunt laten blokkeren.

    Wat ik niet snap is dat ontwikkelaars van dergelijke apps nergens uitleggen hoe e.e.a. precies werkt, met andere woorden hoe de gegevens versleuteld worden en of deze alleen op het apparaat worden opgeslagen of ook wordt doorgesluisd naar een of andere zogenaamd veilige server.

  12. Origineel geplaatst door DutchClick
    Origineel geplaatst door IvoSommige pasjes hebben een barcode. Als je die als foto op je iPhone hebt staan, zouden scanners hem dan kunnen lezen?HaHa, dat is een goeie. Ik ben naar de bioscoop geweest en had vantevoren kaartjes besteld. Dan ga je met een geprint vel naar de machine en dan krijg je je kaartjes. Ik heb de PDF in Evernote gegooid en in de bioscoop voor de scanner gehouden, groter gemaakt, kleiner gemaakt. Niets deed het. Toen het vel maar uit de broekzak. Was ook een experimentje…

    Het ligt aan de scanner. Je hebt scanners die met een laser en een spiegel werken (zoals bij de supermarkt e.d.), daarbij werkt het niet, en je hebt scanners die met CCD werken (net zoals bij een fototoestel), daarbij werkt het wel.

  13. Origineel geplaatst door Joost
    Dit soort applicaties zouden beveiliging VERPLICHT moeten stellen ipv optioneel.Een mooie feature t.o.v. bijvoorbeeld SplashID is dat je passen kunt laten blokkeren.Wat ik niet snap is dat ontwikkelaars van dergelijke apps nergens uitleggen hoe e.e.a. precies werkt, met andere woorden hoe de gegevens versleuteld worden en of deze alleen op het apparaat worden opgeslagen of ook wordt doorgesluisd naar een of andere zogenaamd veilige server.

    Ja inderdaad. Ik wil niet dat mijn pasgegevens op mijn toestel staan. Overigens vind ik het ook niet erg veilig als mijn pasgegevens op een “veilige” server staan. De eigenaar van de server kan er ook nog iets mee :X

  14. @DarkMessiah: Dan is app niet echt aan jou besteed toch? Aangezien elke methode hoe de app met zijn data om zou gaan niet zou passen bij jouw wens van dataopslag.

    Gelukkig heb jij je hersens nog om het allemaal te onthouden. Daar zijn die van mij een stuk minder capabel voor ;-). In ieder geval voor dat soort informatie 🙂

  15. Ik neem toch aan dat je in deze app alleen je kaartnummers vastlegt, niet de pincodes en CVC-codes. Dan kan er niet betaald worden met de in de app vastgelegde gegevens alleen.

  16. @DutchClick: daarvoor is een ander soort scanner nodig, die door glas heen kan scannen.
    Op schiphol kunnen ze dat, maar met de boot naar terschelling nog niet (en bij de bioscoop ook nog niet dus)

  17. Origineel geplaatst door Jan
    Bestaat er een alternatief voor belgen?

    Nee, helaas.
    We zullen het nog een tijd met de belgen moeten doen totdat er een alternatief is.

  18. Origineel geplaatst door ik
    Origineel geplaatst door JanBestaat er een alternatief voor belgen?Nee, helaas. We zullen het nog een tijd met de belgen moeten doen totdat er een alternatief is.

    Hehe die vind ik wel goed 🙂

  19. Eerst dacht ik, handige app. Ga ik wellicht kopen.

    Maar goede reacties op dit nieuwsbericht over de veiligheid en het recente nieuws dat veel apps informatie naar de ontwikkelaar sturen. Toch maar niet gekocht daarom

  20. Origineel geplaatst door ik
    Origineel geplaatst door JanBestaat er een alternatief voor belgen?Nee, helaas. We zullen het nog een tijd met de belgen moeten doen totdat er een alternatief is.

    Hahahaha, thanks 🙂 maakt mijn dag weg goed. OnTopic, mijn iPhone 3G is 2 weken geleden gejat in de club, dus heb wel al m`n passen alleen m`n telefoon niet. Vind het prettig dat de plaatselijke Chinees (ben in China) niet m`n passen kan blokkeren. Maarjah, beveiliging…altijd een trade-off…

  21. ik ben ‘m aan het uitproberen. Alle kaarten zijn al voorgeprogrammeerd maar lang niet alle kaarten staan er op. Mogelijkheid om een blanco kaart kiezen en zelf in te vullen?

  22. Gebruik hiervoor vanaf dag 1 Bento voor de iPhone. Niet alleen beveiligd maar ook altijd in sync met m’n iMac

  23. @ik: Probleem is dat men eerst een alternatief voor Nederlanders aan het zoeken is. De nood daarvoor was blijkbaar groter….

  24. Toen ik de titel las dacht ik “gaan we nu ook al de iPhone door een pin trekken?” 🙂

    ik zie het nu niet van dit soort apps. maar dat is een persoonlijke mening.

  25. Origineel geplaatst door DutchClick HaHa, dat is een goeie. Ik ben naar de bioscoop geweest en had vantevoren kaartjes besteld. Dan ga je met een geprint vel naar de machine en dan krijg je je kaartjes. Ik heb de PDF in Evernote gegooid en in de bioscoop voor de scanner gehouden, groter gemaakt, kleiner gemaakt. Niets deed het. Toen het vel maar uit de broekzak. Was ook een experimentje…

    Wat grappig, ik vorige week hetzelfde geprobeerd. Ik kwam ook tot de conclusie dat het niet werkt. Gelukkig had ik het velletje ook bij me gestoken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.