Reacties voor: Canary en Piper: beveiligingssystemen met iPhone-apps voor thuis

Canary en Piper zijn twee beveiligingssystemen voor thuis. Canary kiest voor design en is een groot succes, Piper moet zich nog bewijzen maar heeft technisch meer opties.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. Leuk artikel. Alleen ben ik het niet echt eens met de vergelijking dat het tweede product uitgebracht zou kunnen worden door Logitech ipv Apple qua design. Logitech kan zich meten qua kwaliteit en design aan Apple. Zet dan neer Speedlink!

    Dit zijn altijd erg leuke gadgets, maar ik vind het gadget gehalte voor zulke dingen te hoog. Voor dit geld kan je beter een HomeWizard kopen. Dit is voor de rest van je leven uit te breiden met alles wat je wilt in je huis. Met deze twee producten (voor ongeveer hetzelfde bedrag) blijf je beperkt.

  2. Piper is voor ons Europeanen pas verkrijgbaar in 2014

  3. Beveiligingscameras aangesloten op het www in mijn huiselijke omgeving is een no-go voor mij persoonlijk.

    Big brother is watching you gevoel krijg ik daar bij.

  4. Philips heeft al geruime tijd een bijna iidentiek systeem: I sight!

  5. Philips heeft ook een dergelijk systeem voor €130,- genaamd: Philips In.Sight Wireless Home Monitor (Single-pack)
    Ziet er onopvallend en keurig uit. Er hoeft ook alleen maar een stekker in een stopcontact gestoken te worden. Heb er zelf twee, ze zijn voor binnenshuis. Maar heb ze buiten onder de dakrand samen met een schijnwerper met bewegings schakelaar geplaatst om de buitenkant in de gaten te houden. Het werkt al 10 maanden prima. De opnamen komen via wifi in dropbox terecht. Verbazend is dat hij terug gaat in de tijd. Hij laat n.l. een 10 tal seconden van vóór de beweging zien van en opname van totaal 30 seconden.

  6. Bij mij werkt de In Sight van Philips niet echt super,duurt lang voor de app opstrart en je iets kan zien.

  7. Leuk artikel maar vergelijking met Homewizard en Canary gaat natuurlijk niet op als je het hebt over ‘klooie met electriciteits draadjes’.
    Met Canary kun je toch helemaal geen licht schakelen of heb ik dat gemist! Tuurlijk als je met de inbouw schakelaars van klikaanklikuit aan de slag gaat moet je ‘klooien’ met draadjes maar de mogelijkheden zijn ook uitgebreider met HomeWizard dan met Canary!

  8. Quote: “Minpuntje: het zijn veel onbekende leveranciers zoals BeNext, Düwi, Merten en Everspring en qua design moet je niet te kieskeurig zijn.”

    Merten is geen onbekend/onbeduidend merk.

  9. Het zou helemaal mooi zijn als ze een systeem bedachten wat bovengenoemd combineert met de Wi-Fi deurbel en een Wi-Fi slot zoals in eerdere artikelen genoemd!

  10. Die Philips In.Sight Wireless Home Monitor is ook wel interessant als je enkel bewaking wenst. En dan ook heel wat goedkoper!

  11. Leuk artikel Gonny. Ik heb een week of vier geleden ingeschreven op Canary. Toen ik een week of twee geleden las dat Piper met een soortgelijk systeem op de markt zou komen, had ik toch wel twijfels of ik niet te snel voor Canary had gekozen. Jouw artikel heeft me overtuigd dat ik de juiste beslissing heb genomen. Dank daarvoor.

  12. Ik bespeur een redelijk enthousiaste toon over Canary in het artikel van Gonny, maar kan mij er toch niet helemaal vinden.. Ik denk meteen aan praktische zaken zoals: kan de cameralens draaien / kantelen, wat als je het op een lage kast zet (eventuele opstakels voor je lens) etcetera. Heb nog niet het filmpje gezien moet ik er wel bij zeggen. Verder vind ik het voor dat geld een beetje teveel gadget gehalte en te weing een serieus beveiligingsproduct.

    En wat betreft klik aan klik uit: sorry, maar als je dat geklooi vind, kun je misschien beter een klusjesman inhuren voor dat soort dingen. Kom op zeg. Of bedoel je geklooi in de zin dat het een beetje tijd kost? Dat kan kloppen als je de inbouw producten kiest. Volgens mij bedoelde je geklooi in de zin van: lastig / onduidelijk te installeren. Als je het principe niet snapt van Klik aan Klik Uit wat een zender en ontvanger is vraag ik mij af of je je bluetooth keyboard dan wel aan je mac gekoppeld krijgt?

  13. Soortgelijke oplossingen zijn er ook met proffesionele alarmsystemen.
    RiscoGroup heeft RiscoCloud, volledig te bedienen vanaf Iphone en Android.
    Misschien geen design maar een zeer functioneel en betrouwbaar gecertificeerd systeem.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.