Reacties voor: CamRanger: DSLR-camera bedienen vanaf iPhone of iPad

Door een CamRanger aan een DSLR-camera te hangen, kun je foto's maken en de instellingen veranderen vanaf je iPhone, iPad of iPod touch.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 5 reacties

  1. Ik heb de CamRanger ook, kan bevestigen dat het een goed doordacht concept is en erg prettig werkt. Sinds de laatste versie gaat ie ook beter met RAW bestanden om al moet je je wel afvragen of je die bestanden op je tablet zou willen hebben. Hangt natuurlijk af van je toepassing.

    De prijs lijkt misschien wat hoog maar als je van Nikon een vergelijkbare oplossing wenst kost je dat vaak veel meer en die werkt dan niet eens beter. Een enkel type Nikons hebben wel een mogelijkheid een dongel te gebruiken voor c.a. 100 euro maar die werkt niet zo uitgebreid geloof ik.

  2. “De CamRanger-app toont wat er op de viewfinder van je camera getoond wordt. ”

    Dat is niet waar. Dit apparaatje werkt alleen met camera’s die liveview ondersteunen.
    Anders blijft de sluiter lekker dicht en zie je vrij weinig 😉

  3. Ik vind die prijs echt niet normaal meer

  4. Hoe werkt het bekijken op de iPad dan? Mijn raw bestanden zijn tussen 50 en 60 MB… Vraagt dus nogal wat van zo’n iPad.

  5. De Camranger is in Nederland te koop bij Foto Konijnenberg en Kamera Express. Het werkt veel uitgebreider dan bestaande wifi oplossingen. Alles op afstand in te stellen en zelfs video opnemen. De wifi dongel stelt niet veel voor, maar het geheim schuilt in de app en de daarmee gepaard gaande ontwikkeling kosten. Voor mij een ideale oplossing in diverse toepassingen en werkt perfect met mijn Nikon D700 en D800.

    @Nick: Nikon D800? Cam instellen op RAW en jpg basic en dan de jpg’s bekijken op je tablet. RAW op een ipad heb je niets aan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.