Reacties voor: ‘Camera iPhone 12 gekoppeld aan specifiek toestel, bemoeilijkt reparaties’

Apple heeft er mogelijk voor gezorgd dat de camera in de iPhone 12 gekoppeld is aan het specifieke toestel waar deze in verwerkt zit. Je kan een defecte camera daardoor niet zomaar vervangen door een zelfde exemplaar.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Moeilijk te servicen camera’s , kleinere batterij, geen oplader meer meeleveren, de oplader van vorig jaar zou niet volledig werken etc etc. Behoorlijk wat lijken uit de kast bij de iPhones van dit jaar. TheJuiceMedia heeft daar een mooi woord voor: ShitFuckery

  2. Waarom zou je in godsnaam de camera over willen zetten in een ander toestel?!

  3. Gewoon naar Apple gaan. Groot gelijk dat ze het moeilijk maken. Originele onderdelen werken gewoon beter en je weet zeker dat de reparatie goed gedaan wordt volgens Apple’s richtlijnen.

  4. @Henk Noordzij: 2 defecte toestellen liggen voorbeeld, dan van 2 maak je er 1 en voila je heb weer 1 werkende telefoon.

  5. Origineel geplaatst door Henk Noordzij
    Waarom zou je in godsnaam de camera over willen zetten in een ander toestel?!

    Stel over 2 jaar heb je een defecte 12 door waterschade. Dan zou je deze kunnen behouden voor onderdelen zoals de camera. En deze gebruiken om een ander toestel te repareren

  6. Dus de zelfde Apple die de iPhone zo maakt dat hij niet gerepareerd kan worden geeft je geen lader mee met je nieuwe iPhone omdat dat slecht is voor het milieu?

    Door Apple laten maken is geen reële optie omdat dit vaak duurder is dan een toestel via marktplaats.

  7. Origineel geplaatst door Joshua
    Dus de zelfde Apple die de iPhone zo maakt dat hij niet gerepareerd kan worden geeft je geen lader mee met je nieuwe iPhone omdat dat slecht is voor het milieu?

    Door Apple laten maken is geen reële optie omdat dit vaak duurder is dan een toestel via marktplaats.

    Dacht ik ook aan. Alleen aan milieu denken als Apple het goed uit komt.

  8. Kan het niet zo zijn dat er in de software bepaalde calibratiewaarden worden gebruikt om de camera te optimaliseren? Bij HDD’s zie je ook een geheugenchipje op het logica board met calibratie waarden. Wissel je een defect board dan moet je het originele geheugenchipje weer terugzetten om het werkend te krijgen. Omdat camera’s steeds meer moeten presteren loop je tegen toleranties aan die je softwarematig kan bijsturen maar dan moet je het bij fabricage wel kalibreren en kennelijk slaat Apple die waarden niet op in de cameramodule maar op het moederbord.

  9. @Henk Noordzij: wil ik niet, maar ik vind dat de keuze bij de eigenaar van het apparaat moet liggen waar ie z’n iPhone laat repareren. De risico’s daarvan zijn voor eigen rekening.

  10. Origineel geplaatst door Victor
    Gewoon naar Apple gaan. Groot gelijk dat ze het moeilijk maken. Originele onderdelen werken gewoon beter en je weet zeker dat de reparatie goed gedaan wordt volgens Apple’s richtlijnen.

    Dat originele onderdelen beter werken ben ik met je eens maar dan moeten ze die wel distributeren en niet alles in eigen beheer doen. Dit is gewoon monopoly en afpersing van de consument.

  11. @Sven: Helemaal mee eens. Vind het echt bijzonder jammer hoe Apple zich opstelt de laatste jaren. Het is dat Android niks voor mij is anders was ik serieus overgestapt – ik koop echter hierdoor wel minder Apple producten. Hoop dat er een keer een derde partij komt die ook kwalitatieve tech maakt met een mooi UI – dan stap ik zeker over.

    Apple is haar visie en vooruitstrevendheid kwijt.

  12. Dus je betaalt tussen 800-1400€ voor een toestel en dan mag je niet zelf bepalen wat je daarmee doet?
    Prima als het consequenties heeft voor de garantie. Dat is een keuze die je als gebruiker maakt.
    Maar na 3 jaar wil mijn moeder, dochter etc. graag dit toestel gebruiken met een verse batterij.
    Apple is een actieve tegenstrever van het Right-to-Repair initiatief. Met als simpel argument naar aandeelhouders toe, dat Apple er alles aan zal doen om sales te beschermen.
    Over duurzaam gesproken..🤔
    Ben alleen bang dat wij Apple fans dit gedrag op de koop toe nemen.
    Hoe groen en sustainable wil je zijn als land/merk/gebruiker?
    Hoop dat een Europese Commissie hier iets aan doet.
    In Frankrijk wordt er tenslotte ook van de Apple policy afgeweken en wel Earpods bijgevoegd.
    Een lokale overheid heeft dus best opties.

  13. Slechte milieu actie weer. Vooral als toestel ouder wordt willen mensen eventueel nog wel een goedkope reparatie of bijv van twee 1 maken , nu moet het duur en bij ouder worden kun je dan zeggen Total los terwijl dat niet hoefde plus wanneer toestel vintage is volgens Apple is t helemaal over en uit, Apple doet niks meer want vintage en elders kun je ook niks. Slechte zaak weer dit

  14. Er worden veel iPhones gejat voor onderdelen. Die kunnen ook niet meer gebruikt worden. Bedrijven kunnen zich aanmelden als reparateur en als ze goedkeuring krijgen dan kunnen ze over alles beschikken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.