Reacties voor: Camera van alle zes iPhone-generaties vergeleken

De camera van alle zes iPhone-generaties is vergeleken in een test van Camera+. Duidelijk is te zien hoe de kwaliteit van de iPhone-camera steeds beter is geworden.
Lees het complete artikel → Camera van alle zes iPhone-generaties vergeleken

Reacties: 10 reacties

  1. Niet helemaal correct, de 2G en 3G hebben exact dezelfde camera.

  2. Er zit wel echt een gat tussen de kwaliteit van de foto’s van de 3G en de 3GS. Alsof toen pas lenzen werden uitgevonden.

  3. @Marco: Toch zie je in de foto’s wel degelijk verschillen. Mogelijk heeft de betere overige hardware van de 3G hier iets mee te maken.

    Als je het zo naast elkaar ziet, dan is met name de overgang van de 3G naar de 3GS enorm opvallend, terwijl het verschil tussen de 4 en de 4S soms nauwelijks waarneembaar is. Zelfs de camera van de 5 is niet revolutionair beter dan van de 4, in ieder geval niet zo duidelijk als tussen de 3G en de 3GS. Geen wonder dat de iPhone 4 de meest populaire camera is (of was?) op Flickr.

    Ook zie je bij de low-light foto’s dat de iPhone 5 toch wel wat voordeel heeft van de BSI sensor. Grappig genoeg vertelt Wikipedia dat de iPhone al vanaf de 4 BSI sensors gebruikt, hoewel daar pas vanaf de 5 reclame voor wordt gemaakt. (bron)

  4. Origineel geplaatst door Alfred
    @Marco: Toch zie je in de foto’s wel degelijk verschillen. Mogelijk heeft de betere overige hardware van de 3G hier iets mee te maken.

    De 3G is hardwarematig bijna identiek aan de 2G (op het ondersteunen van 3G na). De camera’s van de 2G en 3G waren heel erg slecht, en er was ook een grote onderlinge variatie. Dat de 3G in deze test iets beter is, is louter toeval. Als je de test nog 10x doet met andere 2G en 3G-toestellen dan zal je 10 andere resultaten krijgen.

    Dit is gebaseerd op mijn eigen observaties.

  5. @Marco: Okee, dat verklaart de verschillen. Bedankt voor de uitleg!

  6. Misschien een link bij het artikel plaatsen naar de foto’s?

  7. Dank, Gonny.

    Zou het niet logischer zijn om “deze foto’s” als link te gebruiken?

    Barend

  8. Camera van de iPhone 5 vond ik ook prachtig. Alleen jammer dat die van mij INEENS niet meer werkt.. iPhone van 2 weken oud. Baal ik dan wel heel erg van dat de iPhone 5 uit zichzelf kapot gaat..

  9. @Laurens: Even langs bij de Apple Store, krijg je een nieuwe. (Voor meer vragen: forum.)

  10. @Barend: Die link staat (uiteraard) al in het artikel 🙂 Klik op ‘iPhone-generaties vergeleken’.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.