Reacties voor: Camera en flitser van volgende iPhone mogelijk gelekt

Apple.pro heeft onderdelen van de volgende generatie iPhone, beweren ze. Het zou gaan om een gescheiden cameralens en flitser.

Reacties: 41 reacties

  1. vind het toch mooier als de flitser langs de lens staat, mijn mening.

  2. Ach, de camera maakt allemaal niet zoveel uit, ik zie liever een 64GB versie en A5-processor. Maar 6 juni gaan we het zien, duur niet lang meer.

  3. Het hoesje kan dus ook kloppen .. Rond aug. Mag hij van mij uitkomen. Dan kan ik verlengen 🙂

  4. mm hoop niet dat het hoesje klopt, vind het ontwerp niet helemaal top. Maar dat weerhoud mij er niet van om de iphone 5 te halen haha

  5. Camera en flitser mogelijk gelekt……
    Als ze maar niet meer lekken bij de release.
    Net de antennegate gehad en nu de camera/flitser die lekken.

    Kan het dan nooit in 1 keer goed?

  6. errrm… dat is toch gewoon de camera van ipod touch…?

  7. @Jan: haha grappig!

  8. Origineel geplaatst door Racestra
    Ach, de camera maakt allemaal niet zoveel uit, ik zie liever een 64GB versie en A5-processor. Maar 6 juni gaan we het zien, duur niet lang meer.

    Niet mee eens! De camera is een hele sterke feature op de iPhone, kijk maar hoe populair Instagram is.
    Er zijn fotograven die hun zware spiegelreflex thuis laten om met de iphone fotos te maken, en met succes!

    Het is alleen maar goed dat ze de camera verder ontwikkelen.

  9. Ik vermoed dat er dit jaar geen nieuwe iPhone meer zal uitkomen. Ik denk dat de nieuwe iPhone iets meer voor 2012 zal zijn.

  10. Origineel geplaatst door Racestra
    …maakt allemaal niet zoveel uit, ik zie liever een 64GB versie…

    Men gaat juist steeds minder lokaal opslaan op de devices.
    Met de nieuwe cloud-ontwikkelingen die we kunnen gaan verwachten (hoewel geruchten) van Apple, zal de keuze voor steeds meer opslagruimte niet echt zwaarwegend meer zijn.

  11. Mischien dan ” men” steeds meer opslaat in de cloud, maar met datalimieten op de abonnementen heb ik liever een 64gb als een cloud dienst.
    Cloud voor opslag is volkomen onrealistisch zolang er datalimieten zijn.

  12. @Karel-Willem: maar met iedereeen die met de datalimieten te maken heeft bij elke provider zal Apple er bij deze generatie nog niet voor KUNNEN kiezen om een model met minder opslagruimte te maken. En ik moet eerlijk bekennen dat ik ook wel op een 64GB versie zit te wachten.

  13. @Karel-Willem: Voor sommigen misschien juist wel he, leuk dat cloud, maar even vergeten dat datalimieten ook steeds meer komen, en als je in het buitenland zit?? Men wil juist wel meer opslag!!!!

  14. Uhhm, dit is de originele niet-gephotoshopte foto.
    http://imageshack.us/m/705/3156/img920001.jpg

  15. Kan aardig kloppen als je er logisch over nadenkt…
    De flitser zorgde bij de witte iPhone voor lichtlekkage, mogelijk omdat ie zo dicht bij de lens zit. Als de flitser wat verder van de lens afzit, lijkt me dat dit probleem kleiner wordt.

  16. Origineel geplaatst door Zjories
    …zal Apple er bij deze generatie nog niet voor KUNNEN kiezen om een model met minder opslagruimte te maken….

    Ik zeg ook niet dat ze voor minder zullen kiezen.
    Ik zeg dat ze niet voor meer gaan kiezen. ; )

    Subtiel verschil…

    En die data-limieten zijn voornamelijk een paniek-oprisping van providers die niet mee kunnen met de nieuwe ontwikkelingen.
    Dat stabiliseert zich vanzelf weer.

  17. Fotografisch klopt dat voor geen meter, ingebouwde flitsen is altijd relatief dicht bij het objectief.
    Op deze manier ga je maffe schaduwen krijgen als je de iphone “op zn kop” houdt.

    Daarbij, hoe ga je in hemelsnaam de iphone houden zodat je vingers de flitser niet bedekken?? Nog maar met 1 hand, ongeacht portret of landschap positie?
    Ik denk dat dat dingetje een andere functie heeft.

  18. @Racestra: hij zal niet 6 juni uitkomen!

  19. Binnen nu en 1 jaar verder hebben alle providers datalimieten, dus in the cloud is voor mij geen optie. Ik zal alleen een nieuwe iPhone nemen als er minimaal 64 GB in zit.

  20. Ik denk niet dat er dit jaar nog een iPhone 5 zal komen. Ik vermoed dat dit iets is voor 2012.

  21. Origineel geplaatst door Karel-Willem
    @Racestra:Men gaat juist steeds minder lokaal opslaan op de devices. Met de nieuwe cloud-ontwikkelingen die we kunnen gaan verwachten (hoewel geruchten) van Apple, zal de keuze voor steeds meer opslagruimte niet echt zwaarwegend meer zijn.

    De prijzen dalen steeds, over 5 jaar heb je wellicht wel 1 TB aan ruimte op je iPhone.

  22. Vraag me dan af waarvoor je 64GB nodig hebt? Zelfs m’n huidige 16GB 3Gs krijg ik met geen mogelijkheid vol en heb er toch best wat muziek, foto’s en apps opstaan.

  23. Origineel geplaatst door Marco
    Fotografisch klopt dat voor geen meter, ingebouwde flitsen is altijd relatief dicht bij het objectief. Op deze manier ga je maffe schaduwen krijgen als je de iphone “op zn kop” houdt.Daarbij, hoe ga je in hemelsnaam de iphone houden zodat je vingers de flitser niet bedekken?? Nog maar met 1 hand, ongeacht portret of landschap positie? Ik denk dat dat dingetje een andere functie heeft.

    Toch nog iemand die logisch redeneert, ik dacht net hetzelfde. NFC mag er voor mij wel in, maar een 64 gb versie heb ik niet echt nood aan.

  24. @Skoezie: Ik heb ook de 16 gb, maar heb alleen al 40 gb aan muziek, dus ik weet echt wel waarmee ik het vol krijg

  25. Origineel geplaatst door Skoezie
    Vraag me dan af waarvoor je 64GB nodig hebt? Zelfs m’n huidige 16GB 3Gs krijg ik met geen mogelijkheid vol en heb er toch best wat muziek, foto’s en apps opstaan.

    Dan heb je er toch weinig op staan. Mijn 3G 16 GB staat bijna tot de rand vol en dan heb ik niet eens al mijn muziek er op staan.

  26. Origineel geplaatst door jan
    Dan heb je er toch weinig op staan. Mijn 3G 16 GB staat bijna tot de rand vol en dan heb ik niet eens al mijn muziek er op staan.

    Je kunt mij niet vertellen dat je nog steeds elk nummer beluistert.

  27. @Skoezie: bij mij muziek: 16GB, Apps: 6GB (waaronder 2GB aan TomTom), en verder nog af een toe een film die geschikt is voor het retina display, enkele foto’s en video’s en hij staat bij mij bijna vol.
    Meer ruimte is welkom dus.

  28. Dit is voor de volgende witte versie. Bij de huidige “lekte”het licht naar de camera.

  29. @Karel-Wilem: Omdat jij het zegt is het zo??? Veel mensen hadden die datalimieten al langer verwacht….
    Gooi er nou maar gewoon 64gb in, dan maak je de meesten zeer blij! Eigen foto’s en filmpjes nemen ook rap je geheugen in beslag… Apps worden steeds groter… En die cloud zooi is leuk maar je hebt er gewoon niet altijd wat aan!

  30. Origineel geplaatst door Daejji
    @Karel-Wilem:Omdat jij het zegt is het zo???….

    Ja toch? Dat is toch zo. Ik heb altijd gelijk. Ik ben net Steve Jobs. ; )

    Maar ik zal een praktijkvoorbeeld geven;
    Vroeger had ik een 64 Gb iPod.
    Die was te klein om al mijn muziek mee te nemen.

    Tegenwoordig heb ik een 16 Gb iPhone met hierop 1400 nummers (die ik nooit meer gebruik).

    Al mijn muziek (en dat is beduidend meer dan die 64 Gb) draait voor 90% van de tijd volledig uit ‘The cloud’ met Audiogalaxy.

    Grote documenten staan gewoon thuis op de Mac (LogMeIn) of op Dropbox.

    En voor het geval we het buitenland intrekken is daar de iPad met de Camera Connection Kit, waardoor aan opslag nooit een gebrek is.

  31. @Karel-Wilem: Jij hebt in jouw voorbeeld voor bepaalde oplossingen gekozen, die voor jou gemakkelijk en betaalbaar zijn/waren. Dat betekent niet dat anderen dezelfde oplossing moeten kiezen. Enerzijds omdat de financiële middelen ontbreken en anderzijds omdat je je eigen privacy te grabbel gooit.
    Geef mij ook maar die 64GB.
    MIJN software/apps/docs, al of niet geheim, wil ik niet bij derden opslaan. Ik voorzie privacyproblemen met de cloudachtige diensten. Providers houden zich nu al niet aan de wet- en regelgeving (DPI-verhaal) om hun winstmarge te vergroten. Wat is de volgende stap?
    Dropbox neem ik echt niet serieus. ‘t Is zo lek als een mandje. Moet je vooral gebruiken voor je belangrijke documenten. Erg slim …. NOT!!!!

    [On Topic]
    De flitser, waarvan het effect na 2 m al verloren gaat, op 3 / 4 cm van de lens plaatsen? Vind ik, in tegenstellig tot anderen, niet zo boeiend. Bij een beetje camera staat ie er verder vanaf. De flashlightfunctie daarentegen vind ik interessanter 🙂

  32. Er zijn fotograven die hun zware spiegelreflex thuis laten om met de iphone fotos te maken.

    Wat een onzin.

  33. @sander: Geen onzin, ik ben dan nog wel geen volwaardige fotograaf, maar de laatste tijd ga ik steeds vaker naar buiten met m’n iPhone om wat mooie foto’s te schieten en ze daarna simpel te bewerken met 1 van m’n appjes, dan dat ik met m’n spiegelreflex naar buiten ga.

  34. @Florens: Je iPhone gebruiken als vervanger van je spiegelreflex zegt in mijn ogen genoeg over je spiegelreflex….

    Een echte/beetje fotograaf weet wel beter

  35. De camera van de 3GS is iig ruk en zou ik nieteens een camera willen noemen.

    Vervanger van een echte compact of spiegelreflex zal een telefoon nooit worden, omdat je totaal geen controle over diafragma en sluitertijd hebt.

    De flitser verder van de lens af geeft juist een veel beter flitsresultaat, omdat stofdeeltjes anders zo makkelijk oplichten (en mensen gaan denken dat je geesten fotografeert) en het rode ogen effect is minder.

  36. Origineel geplaatst door Raymon
    @Florens: Je iPhone gebruiken als vervanger van je spiegelreflex zegt in mijn ogen genoeg over je spiegelreflex….Een echte/beetje fotograaf weet wel beter

    Inderdaad, de beste fotografen en foto’s worden gemaakt met de camera die je bij je heb! “De Iphone”

  37. @MrWhite: eens! Zelf gebruik ik al een aantal jaren geen fotocamera meer. Alles gaat op mijn iPhone. Immers: de beste camera is die, die je ook bij je hebt. En de kwaliteit van eerst de Iphone 3G en later de 4 vond ik goed genoeg. Bij slecht licht moet je even moeite doen om toch een goede photo te krijgen, maar dan lukt dat uiteindelijk best. Ik reis voor werk en vakantie de wereld over en de iPhone is de enige camera die meegaat. Tot volle tevredenheid.

  38. De iPhone is handig als “point and shooter” maar das ook alles. Een deftige dslr begint waar de iphone ophoudt ( manuele controle, hoge Iso controle, scherptediepte, aanvaardbare ruis, low light fotografie, …onmogelijk met een iphone).

  39. Praat de iPhone nou niet de hemel in. Een digitale compactcamera van 100 euro maakt betere foto’s dan een iPhone, laat staan en dlsr camera. En dat kan ook niet anders met een lens die zo klein is als die van een iPhone.

  40. @Florens – Dat de kwaliteit van de iphone camera + wat verbeteringen via een app goed genoeg is betekent het nog niet een vervanger is voor een volwaardige spiegel reflex. Mischien wel een vervanger voor jou 😉

  41. Slecht idee dat de flitslamp is verhuisd: hoe moet je nu je iPhone 4S/5 gaan vasthouden als je het toestel horizontaal houdt? Je wijsvinger komt er geheid voor te zitten…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.