Reacties voor: CalypsoCase voor iPhone opent deuren met NFC-technologie

De CalypsoCase is een toegangsmiddel voor ruimtes. De hoes bevat een NFC-chip die verwerkt kan worden in een hoesje.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Zo’n ding in je deur..meh..

  2. @zilli: Ding in je muur in je sleutel gat gewoon, iedereen die hem er dus kan uit halen en dan kan je niet meer na binnen :P.
    Verder app maken die dit encrypt via nfc en iedereen kan je huis in of kamer :P.

    Of als je hem er eerst in moet doen en unlocken ben je 2 keer zo lang bezig, tegen de tijd dat je je telefoon ook bij de hand heb is de sleutel al omgedraaid 😛

  3. Een slecht idee dit. Het moet een kleiner mechanisme zijn en niet zo opvallend.

  4. Zo achterhaald.. Bluetooth 4.0 is de weg!

  5. Mja, leuk idee hoor maar ‘t valt zo op. das t eerste wat ik dacht.

  6. Ik zit voor mijn werk in de toegangscontrole techniek en heb dagelijks met dit soort sloten te maken. Heb het thuis ook in de deur zitten ipv een sleutel.
    Normaal hou je een druppel/tag voor de knop, de chip die in de druppel zit is ook als sticker te krijgen en deze sticker zit aan de binnenkant van mijn iphonehoesje.
    Kosten van de sticker.. €10

  7. Ja leuk, telefoon leeg en daar sta je dan!

  8. @AFTVD: Die is gek? Die stickers kosten nog geen 50cent per stuk joh!
    Ik wil je er wel een paar verkopen hoor voor 10€ per stuk?

  9. @Hj: Je bralt. NFC is passief.
    @tails25_5: Programmeer je de sleutelcode voor die €0,50 ook de sleutelcode erbij? Oeps! Die weet alleen de leverancier vh slot en/of je frontofficemanager als hij hier voor bevoegd is

    De codering van de digitale sleutelcode waarmee deze elektronische cilinder kan worden ontsloten voldoet aan een van de hoogste normen op gebied van data-beveiliging (256 bits AES encryptie).

    Bijna alle gerenommeerde slotenfabrikanten hebben deze sloten al enige jaren in hun assortiment zitten. Gaat de toekomst worden. Zelfs de enige Nederlandse slotenfabrikant Anker heeft mooie modellen in combinatie met IR, enz. Alleen grappig dat het nu in een phonehoesje zit. scheelt weer een sleutelhanger/chippas.

    Deze sloten worden nu nog veel binnenhuis gebruikt voor datacenter/informatie-gevoelige ruimtes, enz. maar ook prima toepasbaar voor de voordeur. De ontvanger/batterijen zitten aan de binnenkant vd deur dus niet benaderbaar vanaf buiten. Slot geeft visueel ruim van te voren een waarschuwing wanneer de batterijen van ontvanger leeg mocht raken. Of schakelt over op reserve-batterij welke gewoonlijk ook aanwezig is. Deze is ook bedoelt om mogelijke laagspanning van de hoofd-batterij bij schommelingen vd omgevingstemperatuur te ondervangen.

    Alleen de prijs moet nog zakken. Gemiddeld kost 1 slot rond de 400 euro. Vrij prijzig om al je hang en sluitwerk dus te vervangen.

  10. Handig voor de financiële sector die werken altijd heel transparant achter gesloten deuren.

  11. Origineel geplaatst door Hj
    Ja leuk, telefoon leeg en daar sta je dan!

    Wedden dat de fabrikant daar iets op heeft bedacht?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.