Reacties voor: BusyContacts: nieuw adresboek voor Mac verbindt met sociale media

BusyContacts is een nieuwe adresboek-app voor de Mac, van de makers van BusyCal.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Na intensief testen met de beta-versie heb ik de sidegrade gekocht (had BusyCal al). Deze app is de € 32,00 incl BTW meer dan waard. Snel, overzichtelijk, goede filters, en zeer handig: de mails en agenda bij de contactpersoon in beeld. Aanradertje!

  2. Wellicht werkt deze app een stuk prettiger, maar de standaard Adresboek applicatie van OSX (en ik dacht ook iOS) kunnen ook contacten syncen met sociale netwerk Facebook.

  3. Even een verhaal uit de oude schoen.

    In de jaren ’90 waren er van de ontwikkelaar, Now Software twee programma’s Now Up-tp-Date en Now Contact. Tevens brachten zij toen de zeer bekende utility suite “Now Utilities”uit. Ik was in die jaren beta tester voor Now Up-tp-Date/Contact. Toen de iPhone er aan kwam heeft Now Software nog gewerkt aan Now Up-tp-Date/Now Contact X maar door geldgebrek zijn ze uiteindelijk failliet gegaan.

    Dat was heel vervelend want je moest toen min of meer gedwongen switchen naar iCal en Addressbook, ook al omdat je dan je data tenminste in je iPhone kreeg.

    Twee voormalige ontwikkelaars van Now Software, Dave Riggle and John Chaffee zijn toen Busymac begonnen. Hun eerste app was in 2007 BusySync en daarna kwam BusyCal en sinds gisteren BusyContacts.(er is ook nog een hele handige iOS app “BusyToDo”).

    Ik was reeds sinds vorige zomer betrokken bij het testen van BusyContacts en nu de app eindelijk gereed is, is ook voor mij de cirkel weer rond. Niet alleen is BusyCal een veel fijnere en uitgebreidere kalender app, dat geldt ook zeker voor BusyContacts.

    De mogelijkheden met laatste zijn legio en je zou het zelfs als de ideale CRM app kunnen beschouwen. Daarbij komt dat als je BusyCal al gebruikt de mogelijkheden helemaal ongekend zijn.

    @Gonny schrijft hierboven of je je moet afvragen of je USD 50,00 voor deze app over moet hebben, maar dan vraag ik hoe het toch komt dat vele(n) op iCulture al klagen als een appje €0,99 kost. Heb je inderdaad BusyCal dan geldt er een korting en anders kun je altijd nog de demo downloaden… uiteraard ook die van BusyCal.

    Zoals al eerder gezegd ben ik met beide apps bijzonder in mijn sas maar dat komt mede omdat ik ook al jaren met Now Up-tp-Date/Contact heb gewerkt en ik dus weet dat er beter apps zijn dan wat standaard door Apple wordt geleverd. Dat daarbij goede support, stabiele software en regelmatige updates betaald moeten worden is voor mij vanzelfsprekend 🙂

  4. Origineel geplaatst door mhoutman
    @Gonny schrijft hierboven of je je moet afvragen of je USD 50,00 voor deze app over moet hebben, maar dan vraag ik hoe het toch komt dat vele(n) op iCulture al klagen als een appje €0,99 kost.

    Het programma doet heel erg aan als CRM software. Als je daarvan de prijzen bekijkt dan wordt een bedrag van 5000 euro bestempeld als spotgoedkoop. Deze app kost een honderdste van dat bedrag…

    Zou het waarschijnlijk erg goed doen op een iPad maar belangrijker nog: hoe is de integratie met reeds bestaande CRM pakketten? Dit is namelijk erg interessant voor de zakelijke gebruikers en die hebben al vrij veel keuze uit CRM pakketten. Enig nadeel is dat deze vaak webbased of Windows-only zijn. Dat integreert dus niet zo lekker met je mailclient, telefoonapp, etc. op je iPhone/iPad.

  5. @mhoutman: ik ben het met je principe wel eens (kwaliteit mag wat kosten), maar ik vind dat dit niet helemaal op BusyMac slaat. De Mac apps hebben veel functionaliteit maar een beetje een jaren ’90 werking en look, en de iOS apps…bestaan niet. Ja, BusyToDo, wat min of meer abandonware is.

    Wat dat betreft gaat jouw verhaal vind ik veel meer op voor iets als 1Password; daar betaal je fors voor (op alle platforms), maar dan heb je een hypermodern product dat perfect werkt, met actuele apps op alle platforms.

  6. @Leo Kennis: BusyToDo heeft 7 november nog een update ontvangen dus dat zou ik geen abandonware willen noemen.
    Ook 1Password is voor mij i.i.g. zijn geld meer dan waard 🙂

    De definitie van “fors” blijft lastig 😉

  7. Prima app en de prijs meer dan waard! Alleen jammer dat het voorlopig nog niet in de App Store komt (volgens zeggen van de makers).

  8. @Planeten Paultje:

    Wat hebben jullie toch allemaal met de Mac App Store ? 🙂

    Als software zowel in de MAS als dev store te koop is prefereer ik altijd de laatste. Vooral om update-technische reden (Sparkle)… maar toegegeven sommige apps die via iCloud werken zijn weer uitsluitend via de MAS te koop.

    Overigens zijn veel devs bereid om je een gratis dev store licentie te geven als je al een MAS licentie hebt. Dit doen o.a. Agile Bits (1Password) en BusyMac (BusyCal)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.