Reacties voor: Nieuw bij bunq: geld overmaken met Siri Shortcuts en vijf andere aankondigingen

De online bank bunq heeft dinsdagavond in Amsterdam nieuwe functies aangekondigd. Het gaat om automatisch opzij zetten van BTW-bedragen, toegang via een webinterface en Slice Groepen voor het beter bijhouden van je groepsuitgaven.

Reacties: 15 reacties

  1. Jammer dat die facturen alleen bij zakelijke rekeningen van toepassing is 🙁

  2. Ze zijn een beetje door hun ideeën heen daar bij Bunq lijkt het. Beetje teleurstellend dit, vooral als je zo een event met veel bombarie aankondigt.

  3. Bizar dure bank ervaring. En deze update geeft me geen reden om het te overwegen.

  4. Jammer dat er geen veiligheidsopties bij zijn gekomen zoals het uitschakelen van NFC op de betaalpassen. Voor NFC gebruik ik wel een veilige oplossing. Lees Apple Pay.

  5. Had er meer van verwacht. Desalniettemin ben ik elke dag weer blij om bunq te gebruiken en vind ik de kosten dubbel en dwars opwegen tegen het gebruiksgemak en de vele features die ik gebruik.

  6. Voor de btw betaal je weer 2 euro pmnd extra (wat ze dan niet vertellen tijdens de aankondiging. (Overigens dacht ik dat Elon musk het diepte punt was van presenteren, maar deze dude…)
    Ah Fin, Ik overweeg zelfs om te vertrekken van bunq. Vind update 11 weinig spectaculair. Evenals de zgn hoogste rente nadat ze de maandelijkse tarieven hebben verhoogd…en je dus lekker zelf betaalt voor je verhoogde rente. het wordt zo langzaam aan meer scam dan de bank of the free.

  7. Ik was een hele lange tijd fan van bunq. Zij stonden bekend als bank of the free. In het begin was alles gratis maar tegenwoordig willen zij dat je voor alles bunq premium (€9 pm?) hebt. Ook kan je tegenwoordig als free gebruiker maar één rekening hebben zonder pas. Terwijl ik voorheen 10 rekeningen gratis had inc pas. Dit was voor mij reden om weer terug te gaan naar ING. Inmiddels heeft ING natuurlijk Apple Pay maar ook kan je meerdere rekeningen en spaardoelen openen.

  8. Leuk dat Bunq eindelijk anno 2019 een internet bankieren optie heeft! Ode aan de revolutie 🤪

    Voor de rest vind ik de update magertjes met heel veel bombarie voor functionaliteiten die eigenlijk niet meer hip zijn in deze tijd.

  9. Omzetbelasting en BTW zijn wel iets anders

  10. Bunq “Bank of the free”, waar je wel overal een betaal premium abonnement voor nodig hebt.

  11. Voor mij juist een reden om bij Bunq mijnj gratis proefabonnement om te zetten naar Premium.
    EUR 7.99 per maand is prijzig maar ik vind het voor mij persoonlijk dat waard wat je er voor krijgt.
    En met de debit card heb je geen koersopslag buiten de EU/UK landen, die andere banken wel hebben tussen de 0,5% tot 2,5% koersopslag.

  12. @Frank: Kijk het nog eens terug. Hij zegt zelfs dat het de 2 euro waard is.

    Ik verwacht dat u over elke bank wel wat te klagen hebt.

  13. @Jasper: gratis bankieren is een utopie. Free staat ook niet voor gratis, maar voor vrij(heid). Het anders doen en de klanten bepalen (community based).

  14. @René: idd gemist. Zal het terugnemen. En verder klopt het wat je zegt! 😉 Alle banken zijn er nog langer niet… al moet ik wel zeggen dat bunq, n26 en Revolut het beter doen dan de grote jongens. Daarnaast betreur ik het zeer dat Triodos en ASN überhaupt net het bestaan van een mobiele telefoon hebben erkend.

  15. Beetje raar dat volgens sommige mensen ELKE update spectaculair moet zijn omdat het anders een reden om naar een andere bank te verhuizen. Voor mij was het ook zonder die update al de € 7,99 per maand waard, waarom zou dat nu opeens anders zijn?
    Wel ben ik het ermee eens dat het niet wereldschokkend was. Ik begrijp dan ook niet helemaal wat nu de motivatie van bunq is om de ene feature terloops met een mailtje te introduceren en de andere middels zo’n event. Het is toch best een duur half uurtje zo.
    Over die Travelcard bestonden bijvoorbeeld best veel onduidelijkheden in het begin, dat had dus perfect met tekst, uitleg en demonstratie op zo’n event gepast. Terwijl hoe in te loggen op die nieuwe webinterface… daar was ik zelf ook nog wel uitgekomen. 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.