Reacties voor: bunq geeft spaarrente op alle rekeningen

bunq heeft tijdens de driemaandelijkse update 8 vernieuwingen aangekondigd, waaronder rente op alle rekeningen. Daar bleek echter niet iedereen blij mee te zijn. iCulture was aanwezig bij bunq Update #10 in Amsterdam.
Lees het complete artikel → bunq geeft spaarrente op alle rekeningen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Had liever gezien dat ze iets doen met de tarieven. 9euro per maand is vrij fors tegenover de traditionele banken. Met Bunq teams/groups kan dit wel terug worden gebracht naar 5euro maar ben je afhankelijk van een groep. Zie liever dat de tarieven standaard 5euro.

  2. Krijg toch sterk het vermoeden dat de banken in NL alleen in Apple Pay stappen als het spelletje “voor wat hoort wat” is uitgespeeld. Men wil met eigen apps toegang tot de NFC-chip en heel eerlijk gezegd is dat helemaal niet zo gek, want deze manier van een betaalmiddel aanbieden snoert elke bank de mond en is totaal niet in het belang van innovatie. Een discussie in het verhaal dat het minder veilig zou zijn blijft nogal hardnekkig overeind, terwijl ik daarbij de oplossing mis waarom Apple dat niet afdwingbaar kan faciliteren. Als dat namelijk klopt begrijp ik het standpunt van onze banken dus wel.

  3. Mooie updates! Kleine nuance bij de rente die je krijgt: alleen over de eerste €10k, en als je in een pack zit, wordt die €10k verdeeld over de pack members. Met z’n vieren in een pack? Dan krijg je per pack member alleen over de eerste €2,5k rente

  4. Dat 9 keer zoveel rente is ietwat overdreven verhaal, bij nationale Nederlanden heb je nog 0,20 dat is geen 9* zoveel bij bunq.
    Los daarvan 9 keer niks is nog niks😄

    Overigens snap ik niet waarom sommige mensen geen rente zouden willen, dat stond in dat stuk.

  5. Google Pay ook voor België

  6. LeasePlanbank heeft altijd nog 0,35% rente. Vrij opneembaar en valt ook onder garantieregeling.
    Ophef om niets over Bunq met 0,27%

  7. Heerlijk die Apple Pay op Apple Watch, dankzij iCulture 🙂

  8. Nope. Enkel op premium rekening krijg je rente…

  9. ICESAVE 2….

  10. 9 per maand aan kosten vs 1,50 bij Rabobank.
    Dus 108 per jaar vs 18 bij Rabobank
    Verschil van 90 per jaar!

    Ok stel ik heb 25K op de bank met een rente van 0,27 en voor het gemak zeg ik bij de Rabobank 0,00 rente dan krijg ik 67,5 aan rente. Omslagpunt ligt dus pas als je 33.500 op de bank hebt staan gedurende een jaar wil je er profijt van krijgen :/

  11. Pffff, vooral het stuk dat er mensen zijn die GEEN rente willen…

  12. Origineel geplaatst door Marc
    Had liever gezien dat ze iets doen met de tarieven. 9euro per maand is vrij fors tegenover de traditionele banken. Met Bunq teams/groups kan dit wel terug worden gebracht naar 5euro maar ben je afhankelijk van een groep. Zie liever dat de tarieven standaard 5euro.

    Houdt rekening met de ‘bunq pack’. Je denkt hetzelfde te krijgen als een premium, maar de €10.000 waar je rente op kunt krijgen wordt hier door 4 gedeeld. Dus Bunq Pack leden krijgen maar rente over €2.500.

    Desalniettemin is de rente verwaarloosbaar en heb je een hogere rente bij moneyou (ook gratis). Met iDeal staat het geld zo weer op je Bunq rekening.

  13. @Ben: Meestal heeft dat een principiële of zelfs religieuze reden.

  14. Origineel geplaatst door Mike
    9 per maand aan kosten vs 1,50 bij Rabobank.

    Dus 108 per jaar vs 18 bij Rabobank

    Verschil van 90 per jaar!

    Ok stel ik heb 25K op de bank met een rente van 0,27 en voor het gemak zeg ik bij de Rabobank 0,00 rente dan krijg ik 67,5 aan rente. Omslagpunt ligt dus pas als je 33.500 op de bank hebt staan gedurende een jaar wil je er profijt van krijgen :/

    Precies dat! Ik ga ten eerste nooit van mijn leven een saldo krijgen van €10k.. en ben blij dat ik paar jaar geleden van bunq ben teruggegaan naar Rabo alleen al vanwege dat prijsverschil! Loop wat dat betreft al voor op de spaarders van bunq voorlopig.. 💪🏻

  15. Ik heb me sinds kort over de hoge kosten van een premium pakket heen gezet. Ik had al Apple Pay via het Franse Boon, wat ook geld kost, maar wat zichzelf redelijk compenseert als je betalingen doet binnen bepaalde promotionele actieperioden. Dat is echter Master Card gebaseerd en nu ik dat een tijdje gebruik, vind ik dat toch zo prettig dat ik het graag ook met Maestro wil kunnen gebruiken. Linksom of rechtsom, bunq is momenteel de enige die dat biedt en ik vrees dat dat voorlopig nog wel even zo blijft.
    Helemaal toegegeven: Als je puur naar de functies van Bunq kijkt, bieden die meestal een oplossing voor een niet bestaand probleem, of hooguit een luxe probleem (net als Apple apparaten trouwens). Ik kan ook zonder de app van Bunq, maar gewoon met die van de ABN-AMRO blijven werken. Ik kan ook gewoon zonder Apple Pay en gewoon met mijn pinpas betalen. Maar met Bunq wordt het net even wat prettiger en makkelijker en dat kost nu eenmaal wat. En dat is niet omdat Bunq zo duur is, maar andere banken zo goedkoop denk ik. Bij ABN-AMRO betaal ik per maand rond de 3 euro voor een betaalpakket inclusief ECHTE Credit Card en de mogelijkheid tot rood staan. Elke bankdeskundige zal je kunnen vertellen dat dat voor particulier gebruik eigenlijk niet uit kan, maar dat het geld door de bank nu eenmaal op een andere manier wordt verdiend en de kosten over een zeer grote klantenkring wordt uitgespreid. Die luxe heeft bunq als start-up helaas nog niet. Sterker nog, die maakt nog niet eens winst. Voor dat wat ze in rekening moeten brengen, moeten ze het dus hebben van de gunfactor… en die krijgen ze niet van iedereen – Dat kan -, maar van veel mensen ook wel.
    Er zijn echter tal van redenen om de grootbanken iets niet te gunnen, zo kun je het ook zien.
    Die spaarrente is inderdaad een beetje een wassen neus, maar ze doen het toch maar mooi. Bij Moneyou is het momenteel standaard 0,25% rente en als je het voor 6 maanden kunt missen 0,40%. Volle dochter van ABN-AMRO. Bunq valt weliswaar onder het deposito garantiestelsel, maar ik twijfel nog een beetje om spaargeld bij een bank te stallen die nog verlies maakt. Voor dagelijks gebruik is bunq echter prima voor erbij… ook al is het vrij duur.
    Mensen die de berekening maken met hoeveel rente ze uit de kosten zijn voor een premium abonnement slaan de plank een beetje mis, de tijden dat dat elkaar nog opheft zijn allang voorbij. Bij ABN-AMRO moet je tegenwoordig zelfs betalen om contant geld te mogen brengen, bij bunq kan dat niet eens.

  16. @Michiel Thijssen: zoveel meer bijzonders qua opties of functies voor een normale bank gebruiker als ik ben bied bunq niet echt hoor tegenover alle reguliere andere banken!

  17. @Nuchterezeeuw: Dat mag je vinden, maar dan geldt toch gewoon: dan neem je het toch lekker niet? 😉

  18. bunq is toch echt EUR 7,99 per maand of in een Pack EUR 5 per maand. Waarom ik ben overgestapt van ING naar bunq:
    – Apple Pay uiteraard. Ik woon in de Randstad en ga nu vaak zonder pas de deur uit; overal kan je contactloos betalen. Had toevallig gisteren een winkel waar ik dit niet kon, dit was de lokale sleutel- en schoenmaker. Had mijn pasje mee, geen probleem.
    – Automatisch Sparen. Sinds een paar maanden kun je automatisch sparen, oftewel elk gepind / betaald bedrag wordt afgerond in hele euro’s en het restant gaat naar je spaarrekening. Voorbeeld: ik pin voor EUR 4,80; EUR 0,20 gaat automatisch naar mijn spaarrekening. Zo spaar ik elke dag tussen de EUR 2 en EUR 4, waardoor ik per maand toch zeker zo’n EUR 100 opbouw zonder het door te hebben. Leuke gimmick.
    – Meerdere IBANs. Ik heb aparte rekeningen voor mijn: boodschappen, vaste lasten, salaris/inkomsten, afbetaling studieschuld, kleding en een algemene rekening. Makkelijk voor mij is om op deze manier in kaart te brengen waar ik mijn geld aan uitgeef.
    – Automatische incasso’s tot een bepaald bedrag standaard accepteren. Alles boven dit door jou ingestelde bedrag wordt gevraagd om jouw toestemming. Handig!
    – Push notificaties! Ik weet precies wanneer er geld bijkomt of afgaat door de push notificaties.
    – Eigen ‘tikkie’ link: via bunq.me/jouwnaam kun je een tikkie sturen, waarbij iemand zelf het bedrag invult om naar jou over te maken.
    – Rekenmachine bij geld request. Erg makkelijk om in de app direct een bon te delen, vermenigvuldigen etc.
    – Rekeningen on the fly koppelen aan je (meerdere) passen. Ik heb in totaal drie passen (2 Maestro, 1 MasterCard) en heb verschillende rekeningen gekoppeld aan deze passen. Heerlijk, die vrijheid.

    De meeste van mijn punten zijn opties die ik voorheen niet miste (luxeprobleem), maar toch verrekte handig zijn. O ja, ik blijf trouwens erg weg van het forum, want daar is het fanboy-gehalte erg hoog – zo hoog dat rationeel denken soms overboord wordt gegooid.

  19. Kan ik ook geld lenen bij hun? Nee!!! Zolang mensen geen geld lenen bij hun zullen ze wel sterk blijven. Ik zie bunq meer als een betalings app, een prepay ding. Je zet er geld op en je kan er gebruik van maken. Maar banken zijn allemaal klein begonnen toch.

  20. @redactie Net geprobeerd maar de workarround om alsnog Apple pay te activeren (via Italië)werkt niet meer!

  21. Origineel geplaatst door Jarno
    @redactie Net geprobeerd maar de workarround om alsnog Apple pay te activeren (via Italië)werkt niet meer!

    Als je gekeken hebt bij Bunq Love en dat hebt geprobeerd, die werkt al een tijdje niet meer. Maar even dieper graven en je vindt wat je nog extra moet doen 😉

  22. Origineel geplaatst door Jarno
    @redactie Net geprobeerd maar de workarround om alsnog Apple pay te activeren (via Italië)werkt niet meer!

    Origineel geplaatst door MLVC
    Als je gekeken hebt bij Bunq Love en dat hebt geprobeerd, die werkt al een tijdje niet meer. Maar even dieper graven en je vindt wat je nog extra moet doen 😉

    Het is inmiddels gelukt maar er zit een bug waar je land en postcode eerst automatisch terug gezet wordt. Dit is inmiddels ook opgenomen in het stappenplan.

  23. Ik heb het al vanaf het begin en betaal helemaal niets. Wel 1 euro per pasje, dus heb er nu 1 voor mij en 1 voor mijn vriendin. Kan je nu allen nog kiezen voor premium of Businnes? Alle mogelijkheden van Premium alleen geen mogelijkheid tot Apple Pay.

  24. Volgens mensen van andere banken die we spraken is Apple al lang geleden gestopt met de onderhandelingen en zit er ook geen schot in.

    Voor wat betreft andere banken kan ik dat begrijpen. Maar waarom biedt Bunq het wel in België en andere landen aan en niet in Nederland? Is toch een en hetzelfde bedrijf?

  25. Maar nog steeds geen mogelijkheid om periodiek incasso’s uit te voeren. Hierdoor ben ik nog steeds verplicht om bij een traditionele bank te blijven. Mollie biedt wel een vorm hiervan maar die is een stuk duurder als een incasso contract van de bank zelf.

    Balen dat al die hippe banken geen rekening houden met de zakelijke markt ☹️

  26. @qzar: de meesten hier gaat t juist om Apple pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.