Reacties voor: bunq: deze nieuwe Nederlandse bank laat je kosten delen met een app

De nieuwe Nederlandse start-up bunq laat je onderling rekeningen delen. Maar er gaat ook een echte bank met vergunning achter schuil.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Hmmz, elke x 80 cent betalen voor pinnen terwijl dat nu niks is. (Student) net zoals de 9€. Maar wie weet zijn hun de eerste die apple pay ondersteunen in nl. En daarbij hoe zouden ze dat met geld storten etc doen?

  2. Alle prijzen zijn doenbaar, behalve die geldopnames zijn belachelijk! Al weet ik niet wat de concurrentie vraagt om eerlijk te zijn.

    Voor de rest is de service anders wel interessant, ik zou daar wel een poging wagen als ik wat meer innovatieve vrienden zou hebben gehad en in Nl woonde.

  3. @jonathan: Rabobank 1,80 euro per maand. Reken maar uit: 1,80 x 12 maanden x 4 jaar = 86,40 Bij bunq betaal je slechts 9,- euro per 4 jaar voor de pas. Daarnaast betaal je los per opnamen. Dat wil zeggen dat je nog 77,40 euro over hebt, wil je gelijk uitkomen met de Rabobank. 77,40 / 0,04 = 1935 x pinnen in 4 jaar = 483 per jaar en per maand 40x pinnen!! Volgens mij een beetje hetzelfde als bij een normale bank?!

  4. Het niet uniek waarmee ze adverteren: rekening delen. ABNAMRO heeft dat al een behoorlijke tijd
    Dus artikel moet worden aangepast, lijkt mij.

  5. @Marc: Dankje Mark, klinkt best interessant! Maar het ging me eerder om de 80 cent per keer dat we geld afhalen.
    De 4 cent per transactie vond ik totaal niet erg.

    Maar dus ja het kan best interessant zijn 🙂

  6. @jonathan: eigenlijk is dat makkelijk te bekijken.

    77,40 / 0,80 = 96 x geld opnemen in 4 jaar = 24 per jaar en per maand 2x geld opnemen

    Dus je kan 2x per maand geld opnemen en dan ben je net zo duur uit als bij de bank. Als ik dit bekijk is dat niet veel. Dus denk dat je beter kunt pinnen 😉

  7. Ziet er goed uit! Het wordt tijd dat er een innovatieve speler in de bankwereld komt. Misschien dat banken hun app’s dan ook wat meer aandacht gaan geven. Ik geef Bunq zeker een kans, ziet er veelbelovend uit!

    En die 0,80 euro voor cash geld opnemen lijkt me prima. Wie betaald er tegenwoordig nog cash?

  8. Waar de redenatie over de kosten van de pas en de transacties natuurlijk helemaal fout gaat is dat bijna iedereen naast een rekening bij Bunq nog steeds gewoon een rekening bij één van de andere banken nodig gaat hebben. En dan betaal je dus al voor een pakket waar de pas en de transacties inclusief zijn…..

    En een bank als ASN levert je al voor € 1,50 per maand een rekening inclusief pas en transacties. Je mist dan natuurlijk wel de hippe kleurtjes, de infantiele plaatjes en filmpjes en het delen van een rekening met je hele voetbalteam (die dan wel allemaal bij Bunq moeten zitten).

    Een nieuwe aanbieder is natuurlijk welkom, maar wel graag gewoon een eerlijke vergelijking. Hier zit ook geen fatsoenlijk business model achter, vooral veel hype en de hoop in enkele jaren door een andere partij te worden overgenomen. Anders is het bestaansrecht waarschijnlijk heel beperkt.

  9. Maar je hoeft ook helemaal niet zo’n bankpas aan te schaffen toch? Ik snap niet helemaal de vergelijking met een studentenhuis, waarom zouden die dubbele passen gaan gebruiken als men gewoon hun eigen bankpassen kan blijven gebruiken? Ik meende dat je deze app gratis kan gaan gebruiken en etentjes etc kan gaan delen, een extra bankpas van bunq lijkt me dan ook niet nodig.

  10. Chatten of je een aankoop wilt doen doe je net zo makkelijk via Whatsapp, overmaken gaat tevens erg gemakkelijk met alle bankapps. Ja, eenmalig nummer invoeren maar dan via adresboek op naam. En dan ook nog extra kosten voor je transacties. Nee, dit gaat het niet worden ben ik bang.

  11. Hoi hoi,

    Leuk al die kostenvergelijkingen maar dat is natuurlijk wat bunq wilde voorkomen.
    Betalen met een pas is zooo 2012.
    Geld opnemen is zoooo 2010
    en dude, contant geld is zooo 2005.

    Helaas gaan ze nog niet allemaal binnen 5 jaar weg en zullen we altijd met legacy middelen moeten handelen, maar dit is de richting die we opgaan.

    Hoe betaal je dan straks bij je supermarkt? Draadloos dus.
    En op de markt als ze niet zulke hippe dingen hebben.
    Dan kan je of met nearpay betalen (betalen op basis van GPS) of als je echt niet anders kan altijd nog geld opnemen.

    Ohja, ik heb bunq nu een maandje en de enige chatfunctie die erin zit is voor support.

  12. Klinkt leuk hoor…. maar verhouding cash/elektronisch is nog 40/60 en de gang naar 60/40 duurt jaren. En kom in de meeste kroegen ook maar niet aan met contactloos.

    Kortom, leuk voor enkele toepassingen. Maar probeer de komende jaren maar eens zonder pas te leven, en die zijn tegenwoordig ook gewoon contactloos. En denk je nou echt dat ze op de markt met mobieltjes gaan lopen klieren…. dan moet je toch echt meer richting Marqt.

    Een beetje realiteitszin is leuk, ook al vind je het zelf een leuke app.

  13. Wie neemt nog geld op?

  14. Origineel geplaatst door Ravi
    Hoi hoi,
    Leuk al die kostenvergelijkingen maar dat is natuurlijk wat bunq wilde voorkomen.
    Betalen met een pas is zooo 2012.
    Geld opnemen is zoooo 2010
    en dude, contant geld is zooo 2005.
    Helaas gaan ze nog niet allemaal binnen 5 jaar weg en zullen we altijd met legacy middelen moeten handelen, maar dit is de richting die we opgaan.
    Hoe betaal je dan straks bij je supermarkt? Draadloos dus.
    En op de markt als ze niet zulke hippe dingen hebben.
    Dan kan je of met nearpay betalen (betalen op basis van GPS) of als je echt niet anders kan altijd nog geld opnemen.
    Ohja, ik heb bunq nu een maandje en de enige chatfunctie die erin zit is voor support.

    De beste reactie hier… klopt ook. Hier hebben we het niet over legacy maar over hoe een bank later er uit zal zien.

  15. Een kort rekensommetje leert dat bunq een dure bank is. De tarieven zijn absoluut niet concurrerend. Het oranje pakket v ing bank 17 e per jaar is aanzienlijk goedkoper!! Kortom: voor deze noviteit moet je flink in de buidel tasten. En dat voor jongeren als doelgroep vind ik echt niet kunnen.

  16. Origineel geplaatst door eppo
    Wie neemt nog geld op?

    In België heb je nog winkels waar je met je pinpas of creditcard niet kan pinnen vanwege dat Bancontact. En wat als de pinautomaat weigert? Om maar te zwijgen over een wc-gelegenheid waar je moet betalen. Daar kan je niet pinnen. Je hebt altijd nog contant geld nodig.

  17. In deze app is een beveiligingslek ontdekt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.