Reacties voor: Buma/Stemra sluit overeenkomst met Apple over iTunes Match in Nederland

Buma/Stemra heeft een overeenkomst met Apple gesloten, zodat iTunes Match ook in Nederland kan worden aangeboden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 46 reacties

  1. Mooi bericht wat mn 32gb zit helemaal vol! Lekker stream .. gelukkig nog een onbeperkte bundel van Voda!

  2. Eindelijk!

    Wanneer zou Apple de knop omzetten?

  3. Ik heb gisteren Buma/Stemra nog een e-mail gestuurd met de vraag wanneer de uitrol in Nederland verwacht kon worden…….. Toeval? 😉

  4. Allemaal leuk en aardig maar waar aan voorbij wordt gegaan is dat Apple moet betalen voor muziek die ik reeds heb aangeschaft. BUMA is maffia

  5. @Roy1980: Zal wel geen toeval zijn nee… de druk van jouw mailtje zal ze er wel toe gezet hebben om eindelijk tot een akkoord te komen. 😐

  6. Wordt je ook echt eigenaar van de omgezette muziek? Maw, blijft de muziek beschikbaar als je het match abonnement opzegd? Anders is het wel goedkoop om voor eenmalig 25e al je muziek in goede kwaliteit te hebben.

  7. Origineel geplaatst door noizybee
    @Roy1980 Zal wel geen toeval zijn nee… de druk van jouw mailtje zal ze er wel toe gezet hebben om eindelijk tot een akkoord te komen.

    Haha. Nou ik was wel bijzonder onvriendelijk in mijn mail, dus wie weet….. 😉

  8. hè, hè, wat een bevalling was dat zeg! zou mijn mail dan toch geholpen hebben? maar we zullen positief afsluiten, bedankt Buma/Stemra! 🙂
    ow lees net, dat meerdere mensen hebben gemaild! 😀

  9. Stel, je hebt 10 gb aan muziek. Je neemt iTunes Match, je 10gb wordt dus omgezet naar iTunes formaat. Dan ben je dus eigenlijk min of meer ook verplicht om een grotere iCloud aan te schaffen bij Apple toch?! Of heb ik het compleet mis? De standaard icloud grote is namelijk 5 gb.

  10. Ik snap werkelijk niet wat de BUMA er mee te maken heeft hoe jij je eigen zelfgekochte muziek ergens op de cloud zet en dan waar je zelf wilt op je eigen apparatuur weer afspeelt.

    Het blijft een oplichtersbende met geen toegevoegde waarde.

  11. Hoe zit dit eigenlijk met Sabam in België? Worden al mijn nummers dan legaal als ik iTunes match neem?

  12. @Willem: Your purchased music, apps, books, and TV shows, as well as your Photo Stream, don’t count against your free storage. Since your mail, documents, Camera Roll, account information, settings, and other app data don’t use as much space, you’ll find that 5GB goes a long way.

  13. Ik gebruik iTunes match al een paar dagen en mijn iCloud capaciteit is nog steeds dezelfde. Dus heeft er volgens mij niets mee te maken.

  14. @Willem: De muziek die je laat scannen door iTunes Match en de overige nummers die je upload naar iTunes Match worden niet meegerekend met je gratis 5GB iCloud opslag. Dus dat scheelt 😉

    Er is echter wel een limiet van 25.000 nummers. Maar nummers die met hetzelfde iTunes Store account zijn gekocht tellen niet mee.

  15. Ik heb in de loop van vele jaren, vele GB’s aan mp3’s in de collectie zitten. Betekend dit dat ik voor (‘eenmalig’ €24,99) de matchende nummers OP MIJN EIGEN HD kan hebben? Dus niet iCloud maar als lokale bestanden?

    Dan is dit voor mij een goede dienst, ik heb nummers die nog met een 28K8 modem zijn binnengehaald en die zijn niet in de beste bitrate 😉

  16. ik word een beetje zenuwachtig… kom op met iMatch!

    Ik ben het namelijk zat altijd maar moeilijk te doen met playlists syncen tussen 2 macs; dat probleem is straks over!

    *enige “probleem” wat ik ervoor terug krijg is een db groter dan 25000 nummers reduceren…*

  17. Zie het nut er niet van in. ik heb thans voor 1.2 tb aan flac bestanden staan, niet allemaal legaal. uploaden zal dus niet gaan want apple ondersteund geen flac. even alles zeker omzetten? a right! zelf al waren het mp3 of anders dan gaat het niet lukken want de limiet is 25000 en ik zit aan ca 430.000 tracks. verder waarom een eigen soort spotify creeren? als ik in ca 30 min 32gb aan muziek sync via mijn pc of server, de iphone is dan wel vol.

  18. Wat als ik maar geld heb/wil neerleggen voor 1 jaar, zul je je iTunes formaat liedjes (na je illegale/ergens anders gekochte liedje zijn geconverteerd) dan na een jaar niet meer kunnen gebruiken?

  19. @Mike: Dat kan inderdaad 😉

  20. Origineel geplaatst door Mike
    Ik heb in de loop van vele jaren, vele GB’s aan mp3′s in de collectie zitten. Betekend dit dat ik voor (‘eenmalig’ €24,99) de matchende nummers OP MIJN EIGEN HD kan hebben? Dus niet iCloud maar als lokale bestanden?

    Ja dit wil ik ook graag weten! Ik wil graag een lokale kopie van mijn files, kan dat?

  21. Ze kunnen beter iets verzinnen als spotify. Veel makkelijker.

  22. Origineel geplaatst door Jeroen
    http://www.apple.com/benl/icloud/features/Er staat: nu beschikbaar

    Dat komt omdat je op de Nederlandstalige pagina voor België kijkt…

    (“benl” in je URL ipv “nl”)

  23. Het is niet aan ons om te weten hoeveel de Buma’s er (al dan niet persoonlijk) beter van geworden zijn – de muziekwereld heeft zo enorm veel aan hen te danken…

    Maar wel verdacht dat BUMA/Stemra dit zo triomfantelijk en als eerste meldt, terwijl het Apple was die de haast had !

  24. @Mike: Neen. Elk jaar opnieuw betalen

  25. Op zich heel goed dat ze zoveel mogelijk rechten voor de auteurs uit willen slepen maar ik vraag me wel af waar dat geld dan blijft.
    Zie hier de andere kant van de wereld achter Buma Stemra. Niet te geloven dat dat kan.

  26. Dus de nummers die itunes niet herkent moet ik uploaden naar me icloud space?

  27. Guys, die iTunes match werkt voor geen meter! Ik heb het snelste beschikbare internet abo in België, en dan nog werkt match veel te traag! En zonder wi-fi kan je niets meer van je muziek beluisteren. Eén gouden raad: do not donwload, weggegooid geld!

  28. En zonder wi-fi kan je niets meer van je muziek beluisteren. Eén gouden raad: do not donwload, weggegooid geld!

    Hoezo niet ? Waarom niet dmv 3G ?

  29. Origineel geplaatst door Roy1980
    Ik heb gisteren Buma/Stemra nog een e-mail gestuurd met de vraag wanneer de uitrol in Nederland verwacht kon worden…….. Toeval?

    Nee, we zijn jou allemaal erg dankbaar!! Zonder jou hadden we vermoedelijk nog vele maanden moeten wachten!!

  30. @APPLEHARRY: Jammer weer, dat niemand even gaat kijken. Je kunt WEL over 3G streamen, en je houdt de muziek WEL als je na het eerste jaar stopt:

    Yes. Go to Settings > Store on your device. Turn on Use Cellular Data. If you’d rather download over Wi-Fi, turn it off.

    What happens if I don’t resubscribe after the first year? Will I lose any upgraded songs?
    No. Any songs you’ve upgraded or downloaded again are completely safe. The only thing you lose is the central storage — iCloud will no longer stream or download matched or uploaded songs to your devices.

  31. Origineel geplaatst door jackNee, we zijn jou allemaal erg dankbaar!! Zonder jou hadden we vermoedelijk nog vele maanden moeten wachten!!

    Hij heeft tenminste iets gedaan, daar heb ik meer respect voor dan voor degenen die niks gedaan hebben en hem daar nu belachelijk om maken.

  32. Origineel geplaatst door Roy1980
    Ik heb gisteren Buma/Stemra nog een e-mail gestuurd met de vraag wanneer de uitrol in Nederland verwacht kon worden…….. Toeval?

    Nee denk het niet. Dankjewel!!

  33. Onvoorstelbaar hoe mensen hier BUMA/STEMRA betichten van malafide praktijken terwijl ze zelf vinden dat ze iets dat ze waarderen stelen van de maker, via jailbreak of torrents.

    Hypocriet, hoor.

  34. Buma/stemra/sabam.. Stuk vr stuk zakkenvullers. Boycotten die handel.
    1 vr apple
    -100 voor de zogezegd artiestbeschermende instanties 🙁

  35. Ik heb honderden nummers die niet te koop zijn in de iTunes store. K lijk wel gek om dat allemaal handmatig over te zetten.

  36. @Arthur Alexander Hofman-Klünder: Dus omdat ik wel eens 135km/h rijd in plaats van de toegestane 120km/h mag ik geen mening hebben over krankzinnigen die expres op groepen mensen in rijden?

    Het is pas hypocriet als de daad net zo erg is en ik denk dat B/S meer geld uit de zakken van de artiesten graait dan dat ik ze onthoud.

  37. @Arthur Alexander Hofman-Klünder: In Nederland kan muziek niet illegaal worden gedownload.
    een thuiskopie mag. Daarvoor is er een heffing door Stichting Thuiskopie.

    Dus dit is dus gewoon geldklopperij.

  38. Vraag 1: Wat doet iTunes Match met nummers die zich niet op de server van Apple bevinden?, heb bijvoorbeeld veel hele oude / aparte cd’s in m’n iTunes staan, waarvan ik niet geloof dat Apple ze op z’n server heeft.

    Vraag 2: als ik bijvoorbeeld een aparte uitvoering van een nummer in m’n iTunes heb staan, maar van matige kwaliteit, krijg ik daar dan “de radio-versie” (in hoge kwaliteit)voor terug?

  39. Origineel geplaatst door Mike
    Ik heb in de loop van vele jaren, vele GB’s aan mp3′s in de collectie zitten. Betekend dit dat ik voor (‘eenmalig’ €24,99) de matchende nummers OP MIJN EIGEN HD kan hebben? Dus niet iCloud maar als lokale bestanden?Dan is dit voor mij een goede dienst, ik heb nummers die nog met een 28K8 modem zijn binnengehaald en die zijn niet in de beste bitrate

    Ja, dat gaat. Hiervoor moeten de nummers eerst gematcht zijn (je kan dit controleren door de kolom “iCloud-status” in te schakelen). Vervolgens verwijder je de nummers en je kiest ervoor om ze (uiteraard) niet van iCloud te verwijderen, maar wel naar de prullenbak te verplaatsen. Daarna kan je ze één voor één opnieuw downloaden via het iCloud symbooltje of alles selecteren, rechts klikken en “downloaden” kiezen.

    Het probeem is wel dat niet alle nummers gematcht/geüpload kunnen worden!
    – Nummers van minder dan 96 kbps kunnen nooit worden gematcht of geüpload.
    – Nummers van meer dan 96 kbps, die zich wel degelijk in de iTunes store bevinden, worden ook niet altijd gematcht heb ik gemerkt. Bij verschillende albums van mij, zijn enkele nummers geüpload en de rest gematcht. Om die ook te matchen ben je dan bijna verplicht om een andere versie ergens illegaal te downloaden in de hoop dat ze wel gematcht worden.

    Ook de metadata van je nummers (titel, artiest, album, track…) wordt niet geüpdatet, zelfs als ze gematcht zijn. Als je veel nummers hebt met ontbrekende gegevens moet je er dus niet op rekenen dat iTunes Match deze zal aanvullen.

  40. @Nick: Dat is een duidelijke uitleg, bedankt.
    Ik denk dat ik het ga proberen. 1 bieb waar meerdere apparaten gebruik van maken klinkt heel logisch. En als ik het goed begrijp is het ook gemakkelijk om muziek uit jouw cloud op bijv. je iphone te zetten, zodat je deze kan luisteren wanneer je geen internetverbinding hebt.
    Het upgraden van mijn muziek (of een poging doen tot) lijkt me ook wel wat.

  41. Denk niet dat ik snel op het max te matchen nummers zit. Maar stel dat de limiet is bereikt, kun je dan albums un-matchen en andere albums ter vervanging matchen, zodat je die vanaf dan overal kunt beluisteren?

  42. Heel apart:

    in iTunes op mijn windows pc (een lege itunes database met apple-id) zie ik ineens ruim 25000 nummers staan (mijn itunes db van thuis dus) maar allemaal grayed out.

    Screenshot: http://cl.ly/DGN8

    Op mijn macbook air zie ik niets in itunes (ook een lege db, met zelfde apple-id)

  43. Origineel geplaatst door Arthur Alexander Hofman-Klünder
    Onvoorstelbaar hoe mensen hier BUMA/STEMRA betichten van malafide praktijken terwijl ze zelf vinden dat ze iets dat ze waarderen stelen van de maker, via jailbreak of torrents.Hypocriet, hoor.

    helemaal mee eens, omdat er idd een hele foute bestuurder zat bij BUMA is de hele organisatie fout, complete totale onzin. Damkzij BUMA hebben heel veel artiesten inkomsten en niet dankzij de praktijk van velen hier die downloaden zonder 1 cent te betalen.

  44. Jeetje, dus voor 25 euro per jaar mag ik naar mijn zelfgekochte muziek luisteren terwijl ik die in de meeste gevallen gratis kan beluisteren op youtube, maar dan met beeld erbij …

  45. @Arthur Alexander Hofman-Klünder: @arend: Nee, het beweren dat B/S (ook bekend als bullshit) artiesten per definitie meer geld oplevert dan het van ze wegneemt is hypocriet. Het beweren dat alle artiesten van de B/S praktijken profiteren is hypocriet. Het beweren dat alle artiesten achter B/S staan, dat is hypocriet. Het beweren dat downloaden illegaal is, dat is hypocriet.

    Verder zal ik stellen dat wij niets zouden moeten betalen aan artiesten, want zij krijgen hun geld toch al van Stichting De Thuiskopie. Dus de enigen die hier hypocriet zijn, zijn jullie 2!

    Fabrikanten en importeurs dragen de vergoeding af
    Deze Thuiskopievergoeding moet worden afgedragen door de fabrikant of importeur van de blanco disk. Deze moet direct bij invoer, of onmiddellijk na voltooiing van de productie opgave doen aan Stichting de Thuiskopie. Hij moet zelf het initiatief nemen voor deze opgave. Doet hij dat niet (of niet volledig), dan pleegt hij een strafbaar feit.

    Er wordt maar eenmaal betaald over de blanco dragers, Stichting de Thuiskopie is bij uitsluiting van ieder ander bevoegd om te incasseren. U kunt dus nimmer aangesproken worden tot betaling van de vergoeding door een andere partij.

    Stichting De Thuiskopie verdeelt de vergoedingen

    De Minister van Justitie heeft Stichting de Thuiskopie aangewezen om de Thuiskopievergoeding te incasseren bij de fabrikanten en importeurs, en om deze weer te verdelen onder de rechthebbenden. Een College van Toezicht ziet er op toe dat dit correct gebeurt.

    Wij betalen hier al voor met elke CD die we kopen of krijgen, dus artiesten die nog meer vragen, die zijn pas hypocriet! Zoals je kunt zien en horen ontvangen acteurs, artiesten e.d. dit geld van deze stichting, dus hou s.v.p. verder jullie mond dicht voor je een nog ergere hypocriet wordt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.