Reacties voor: Bulli: nieuw Volkswagenbusje standaard voorzien van iPad-houder

Volkswagen heeft een concept car ontwikkeld op basis van de VW Bus. Er zit een iPad-houder op het dashboard, waarmee je het entertainment-systeem bedient.

Reacties: 7 reacties

  1. Coooool, een ipadhouder en je krijgt er een bus om heen. Niet slecht. Alleen als de prijs duurder wordt als €200,00 euro is het wel een beetje duur……voor een iPadhouder. Pas tie in mijn rugzak? Anders hoef ik hem niet. 😉 😉

  2. voor de ipad 1 of 2 ? :p

  3. @Gonny:De iPad blijkt ideaal als bedieningspaneel voor de autoradio en andere elektronische systemen aan boord.

    Lijkt mij niets ideaals aan. Een knop van een radio kun je op de tast bedienen, en dus je ogen op de weg houden. Bij touchscreens gaat dat niet.

  4. Origineel geplaatst door stekDe iPad blijkt ideaal als bedieningspaneel voor de autoradio en andere elektronische systemen aan boord.
    @Gonny:De iPad blijkt ideaal als bedieningspaneel voor de autoradio en andere elektronische systemen aan boord.Lijkt mij niets ideaals aan. Een knop van een radio kun je op de tast bedienen, en dus je ogen op de weg houden. Bij touchscreens gaat dat niet.

    Elk voordeel heeft z’n nadeel. De iPhone heeft geen knoppen omdat Apple en de devs dan nooit een knop tekort komen omdat ‘ie er niet op zit. Mensen noemden het gebrek aan gevoelsmatige feedback ook als groot nadeel van de iPhone, maar daar is door de vele pluspunten makkelijk overheen te komen. Met de iPad als boordcomputer denk ik dat dat net zo is. En als je goed kijkt, zie je dat er op het stuur ook wat knopjes zitten. Daar kun je ongetwijfeld de simpele en noodzakelijke dingen als volume aanpassen, zender wisselen en telefoon aannemen op de tast mee selecteren.
    Groot voordeel van de iPad is natuurlijk dat de software met het gebruik en de ontwikkeling van de auto mee kan groeien. Als VW daadwerkelijk gaat besluiten deze wagen als elektrisch model uit te brengen, zou je aan hele leuke toepassingen kunnen denken die de elektrische auto in een stroomversnelling (no pun intended) kan brengen. Bovendien is het tot op zekere hoogte verboden om tijdens het rijden je navigatie in te stellen en uitgebreid een radiozender op te zoeken. Of dat nu met fysieke knoppen of met een touchscreen is, gevaarlijk is het hoe dan ook. En zoals gezegd: knoppen op het stuur, knoppen op de iPad. Voice-Over is ook nog in de groei, dus tegen die tijd is het goed denkbaar dat je je iPad gewoon zegt wat je wil.

  5. verliefd! ook op de iPad houder… ik rij nu in de oude VW T2 maar zou deze ‘erbij’ willen hebben!

  6. Dat is nou een auto die ik graag zou willen rijden, maar dan niet (alleen) electro. Enneh, graag met 3e volwaardige zitrij zodat er 8 personen in kunnen.

  7. Bulli een nieuwe naam? In Duitsland is de koosnaam voor alle Transporters, dus ook de T1, de eerste Volkswagen Bus Bulli. Al jaaaaaaren!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.