Reacties voor: Apple geeft details over buiging iPad Pro 2018: maximaal 400 micron

Apple heeft een nieuw supportartikel gemaak, waarin ze inzicht geven in het productieproces van de iPad Pro 2018. Volgens Apple voldoen de toleranties aan een maximale buiging van 400 micron (0,4mm)
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 13 reacties

  1. Apple moet niet lullen gewoon omruilen die dingen. Anders moet je voor de verkoop al heel duidelijk communiceren dat de kromming normaal is. Maar ja dan verkoop je niet dat weten zij ook.

  2. Volgens mij begint Apple het te leren om snel met een statement te komen.

    Als je premium prijzen rekent dan verwachten consumenten perfectie. Dat moet Apple dan ook nastreven.

  3. 400 micron is 0,4 millimeter. Dat lijkt me streng genoeg.

  4. Kunnen jullie ook vertellen hoeveel 400 micron is?

  5. Origineel geplaatst door Justin K
    Kunnen jullie ook vertellen hoeveel 400 micron is?

    1 micron=0,001 mm

  6. (Red.) Conversie naar mm toegevoegd.

  7. Als ik het verhaal van Apple goed begrijp zijn er geen problemen met de Wifi-only versie van de iPad Pro 2018. De meeste mensen kopen een Wifi-only versie schat ik zo in.

  8. Ik heb de iPad (12,9) nu ruim een maand (4g). Maar ik heb echt nergens problemen mee. En dat terwijl ik de ipad dagelijks vervoer in een overvolle camera tas. Volgens mij is dit weer typisch mug en olifant verhaal.

  9. Wat ik niet snap, is dat een lengtemaat (0,4mm) toch echt niets zegt over een buigingshoek?

    Is dat 0,4mm afwijking op de totale breedte van de iPad, of over de totale lengte ervan? Of is dat 0,4mm per 1cm? is dat aan elke zijde 0,4mm of niet?

    Zolang je niet weet over welke lengte die 0,4mm tolerantie gemeten wordt, zegt het absoluut niks.

    • @Joren: 0,4 mm in het totaal oppervlak natuurlijk, lengte of breedte. Dit is een serieuze normstelling. De media vergroot dit helemaal uit, en door miscommunicatie hoor je veel “broodje aap” verhalen. Als je eender welk electronisch toestel neemt, heb je altijd dergelijke normen, Apple kwam er nu mee naar buiten omdat er allerhande verhalen de ronde doen, en elk jaar vinden ze wel weer iets. Ik heb zelf ook een iPad Pro en die is perfect vlak… ik behandel hem net als de vorige en zie niet hoe ik zelf zo dom zou kunnen zijn om hem met opzet te buigen. Je test dit toch niet met al je apparaten? Je zou verwonderd,zijn wat je allemaal heel vlug ka verbuigen… een normaal mens die alles normaal behandelt gaat nooit problemen hebben.

  10. Gewoon even op de meetbank leggen en het hele ding opmeten 😉

  11. Origineel geplaatst door Joren
    Wat ik niet snap, is dat een lengtemaat (0,4mm) toch echt niets zegt over een buigingshoek?

    Is dat 0,4mm afwijking op de totale breedte van de iPad, of over de totale lengte ervan? Of is dat 0,4mm per 1cm? is dat aan elke zijde 0,4mm of niet?

    Zolang je niet weet over welke lengte die 0,4mm tolerantie gemeten wordt, zegt het absoluut niks.

    Je legt de iPad plat op een vlakke ondergrond en dan mag bv een staafje met we diameter van max 0,4 mm tussen de iPad en de ondergrond passen.

  12. @Joren: Wat ik eruit opmaak is dat dit gemeten zou kunnen worden vanaf een plat oppervlak tot de iPad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.