Reacties voor: Alweer een beveiligingsbug: instellingen Mac App Store te wijzigingen zonder wachtwoordcontrole

Een nieuw ontdekte bug maakt het mogelijk om de instellingen van de Mac App Store te wijzigen in High Sierra, zonder dat je over het wachtwoord hoeft te beschikken. Daardoor kan een kwaadwillende het installeren van beveilgingsupdates tegenhouden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Nou ja zeg… HS was toch een polishing update? Wat moeten ze wel niet allemaal hebben aangepast om al deze bugs te veroorzaken.

  2. Hela! Goed begin van 2018 met nog zo’n slordige bug.

  3. Ik word hier zo droevig van. Kan ik nog downgraden naar Snow Leopard?

  4. Maar je moet dus al toegang hebben tot de computer? Dan is dat toch helemaal geen issue, dat hangslot zit vaak alleen maar in de weg!

  5. Gaat niet goed bij Apple…

  6. Oooh neeee toch?! Een besturingssysteem dat nota bene door mensen is gemaakt bevat een fout, en ze hebben het zelfs alweer opgelost. Wat een ellende

  7. Is in dit geval ook niet zo’n drama maar wel slecht dat dit soort bugs erin sluipen ondanks de vele beta versies en testers. Die mogen het zichzelf ook wel aanrekenen.

  8. Origineel geplaatst door JK
    Maar je moet dus al toegang hebben tot de computer? Dan is dat toch helemaal geen issue, dat hangslot zit vaak alleen maar in de weg!

    Inderdaad. Een kwaadwillend persoon gaat echt niet die instellingen aanpassen. Die neemt je hele MacBook mee!

  9. Tja, wéér eentje. QA afdeling bij Apple moet echt dringend op de schop.

  10. Blij dat ik nog op Sierra zit.

  11. Ben dat Apple gezeur een beetje zat, die paar problemen die opduiken zijn altijd snel opgelost. Het blijft mensenwerk. Was onze overheid maar half zo veilig als Apple dan zag de wereld er een stuk beter uit.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.