Reacties voor: Bug in Safari op de iPhone leidt tot eindeloos downloaden

Een nieuw ontdekte bug in Safari zorgt ervoor dat je iPhone eindeloos blijft downloaden, zelfs wanneer je de browser verlaat. Dat komt omdat Safari als één van de weinige applicaties op de iPhone gewoon als achtergrondproces actief blijft.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. “De bug werkt via GPRS/3G en Wi-Fi en is maar op één manier te stoppen: je iPhone volledig rebooten, zodat de webpagina niet meer op de achtergrond actief is.”

    En het tabblad in safari sluiten voordat je safari sluit helpt niet?

  2. Origineel geplaatst door NickH
    “De bug werkt via GPRS/3G en Wi-Fi en is maar op één manier te stoppen: je iPhone volledig rebooten, zodat de webpagina niet meer op de achtergrond actief is.”En het tabblad in safari sluiten voordat je safari sluit helpt niet?

    Daar dacht ik ook aan. Misschien de cache legen voor Mobile Safari?

  3. @NickH: “De videostream blijft ook gewoon doorlopen, ook als je intussen naar een ander tabblad bent gegaan of een andere applicatie hebt gestart. Je merkt als gebruiker niet dat er nog een videostream actief is”
    Dus hij blijft inderdaad doorlopen.
    Edit: Ik zag net op de andere site dat ze de tabblad wel sluiten en het dan stopt. Maar het is voor mij even onduidelijk zo…

  4. Of het Safari proces sluiten met SBSettings?

  5. Sbsettings gebruiken zekrs… Als je daarin safari stopt is z’n cash ook leeg toch?

  6. Wel lachen. Het topic gaat over motion en datadoorzet en als voorbeeld wordt mogelijk een van de dufste plekken op deze aarde gegeven. Maar dat ter zijde.

  7. Ja daar ik had gisteren ook toevallig last van.

    Mijn zorgeloos internet per maand was gisteren voorbij en had nog 30 euro beltegoed. Ineens was laat in de avond al mijn beltegoed op vanwege dit probleem.
    Ik kwam vannochtend pas achter dat het door safari komt, maar ik weet het nu. Alleen zonde van die 30 euro:p

  8. Rede voor een nieuwe firmware update denk ik! Als dit probleem zich voordoet met dit soort websites, is het niet voor veel mensen een probleem, maar als je het niet eens door hebt en je geen idee ebt wat dat motion jpeg is (zoals ik) kan het toch best vervelend zijn als apps ineen trager zijn door onverklaarbare redenen…:)

  9. ‘t Is eigenlijk wel logisch gedrag van Safari en ik vind het ook niet echt een bug te noemen. Zou eerst eens de definitie van een “bug” erbij pakken:

    “Een bug is een fout in een computerprogramma of een website, waardoor het zijn functie niet (geheel) volgens specificaties vervult.”

    Het is natuurlijk wel opmerkelijk dat componenten binnen websites data blijven consumeren als Safari “gesloten” is. Dat zou niet moeten kunnen. Ik neem aan dat Apple tzt wel met een oplossing komt, maar om het nou urgent te noemen?

  10. wat een agressieve en moeilijk weg te clicken reclame zeg van mini

  11. En iedereen maar zeuren dat de iPhone geen background processen toe laat… 😉

    PS. Deze opmerking is dus niet serieus bedoelt..

  12. Origineel geplaatst door Marty
    En iedereen maar zeuren dat de iPhone geen background processen toe laat… PS. Deze opmerking is dus niet serieus bedoelt..

    hahahaaaa grappig heel grappig;)

  13. Wat een zorgen 😛

    Origineel geplaatst door Ibbi
    Ja daar ik had gisteren ook toevallig last van.Mijn zorgeloos internet per maand was gisteren voorbij en had nog 30 euro beltegoed. Ineens was laat in de avond al mijn beltegoed op vanwege dit probleem.
    Ik kwam vannochtend pas achter dat het door safari komt, maar ik weet het nu. Alleen zonde van die 30 euro:p

  14. Dat is geen bug :/
    Safari staat altijd in het achtergrond als je het verlaat terweil je nog een webpagina open hebt staan. Vind dit berichtje maar flauw. Gewoon al je tabbladen sluiten of SBSettings gebruiken om het af te sluiten.

    Je kan safari zo nodig zelf manual quiten door als je safari geoopent hebt eerst de power knop in te houden tot de ‘slide to power off’ komt. De power knop loslaten en daarna de homeknop een tijdje ingedrukt houden.

  15. ik heb ook al gemerkt dat sommige (gratis) apps ongevraagd data versturen (telkens zo’n 5 Mb). Elke 4 à 6 minuten ging er een (internet-sessie)bedrag van m’n beltegoed af ! (geen Safari of Mail gebruikt)
    Rebooten etc. hielp geen flikker. Ik heb uiteindelijk een herstel van reservekopie gedaant (lang leve Time Machine), probleem opgelost.

  16. Origineel geplaatst door music
    ik heb ook al gemerkt dat sommige (gratis) apps ongevraagd data versturen (telkens zo’n 5 Mb). Elke 4 à 6 minuten ging er een (internet-sessie)bedrag van m’n beltegoed af ! (geen Safari of Mail gebruikt)
    Rebooten etc. hielp geen flikker. Ik heb uiteindelijk een herstel van reservekopie gedaant (lang leve Time Machine), probleem opgelost.

    Over welke app gaat het?

  17. Ik denk dat het probleem bij Darkroom lag, na een update. @Tripple:

  18. @Gabs:
    Als je de laatste tab van Safari dichtmaakt, krijg je een nieuwe lege tab, als je dan Safari verlaat, wordt de applicatie compleet afgesloten en hij staat niet meer in de processlist die iStat laat zien.
    Als je dan Safari opnieuw start heeft deze een ander process id, dus is Safari echt afgesloten geweest…

  19. Ook buienradar blijft doorgaan

    App. Free. Memory sluit safari en mail af

  20. Nu snap ik dus ook waarom mijn rekening zo hoog was en waarom de Iphone op nr. 1 staat qua mobiel internet data….

  21. @Tripple: Bunny Lite (van Nick Cave) is nog zo eentje.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.